papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:132/171)

Pierś z indyka pieczona w mleku 26

ziołami. Doprawiłam go jedynie solą, pieprzem, mieloną słodką papryką i świeżym czosnkiem. Jeżeli macie ochotę wyczarować świątecznie coś sami, lubicie tego typu mięso, bardzo polecam Wam ten przepis. Składniki: 1,2 kg filetu z indyka 5 ząbków czosnku 500 ml mleka (lub więcej) 1 czubata łyżeczka mielonej słodkiej papryki 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego sól pieprz olej rzepakowy(...)węższe, tym będziemy potrzebowali mniej płynu. Indyk powinien być zanurzony mniej więcej do 3/4 wysokości. Obrany czosnek miażdżymy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niego 2 łyżki oleju i paprykę, mieszamy. Mięso porządnie doprawiamy solą i pieprzem, następnie smarujemy je z wszystkich stron, zrobioną wcześniej marynatą. Wkładamy je do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie z mięsa ściągamy nadmiar

Kardamonovy
Pierś z indyka pieczona w mleku 68

ziołami. Doprawiłam go jedynie solą, pieprzem, mieloną słodką papryką i świeżym czosnkiem. Jeżeli macie ochotę wyczarować świątecznie coś sami, lubicie tego typu mięso, bardzo polecam Wam ten przepis. Składniki: 1,2 kg filetu z indyka 5 ząbków czosnku 500 ml mleka (lub więcej) 1 czubata łyżeczka mielonej słodkiej papryki 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego sól pieprz olej rzepakowy(...)węższe, tym będziemy potrzebowali mniej płynu. Indyk powinien być zanurzony mniej więcej do 3/4 wysokości. Obrany czosnek miażdżymy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niego 2 łyżki oleju i paprykę, mieszamy. Mięso porządnie doprawiamy solą i pieprzem, następnie smarujemy je z wszystkich stron, zrobioną wcześniej marynatą. Wkładamy je do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie z mięsa ściągamy nadmiar

Kardamonovy
Faszerowana cukinia. 216

komponuje się z różnymi farszami. Chociaż w tym okresie jest droga to warto w kuchni warto ja mieć lub jak w moim przypadku jesienią mrożę  a zimą zamrożoną faszeruje . Przekąskę lub obiad mam w 30 minyt. Dużą cukinię tnę na 4 cm plastry, Wydrążam środek , zostawiając cienkie dno. Plastry układam jeden na drugim oddzielając pergaminem lub folią, mrożę(...)cukinii . - Cukinię ułożyć w garnku , zalać wodę do wysokości 3 cm. - Gotować ok 30 minut. - Koncentrat wymieszać z wodą doprawić  solą i pieprzem ( ja dodaje jeszcze 1 łyżeczkę papryki ostrej)  - Po 30 minutach  sos wlać do garnka z cukinią, gotować na małym ogniu ok 15-20 minut.  Od czasu do czasu polać cukinię sosem

Eli Gotowanie
NADZIEWANY KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM 319

mowa, to przepyszna potrawa, która  choć na pierwszy rzut oka wydaje się być skomplikowana, jest banalnie prosta w przygotowaniu.  Mięso faszerujemy podsmażanymi pieczarkami z cebulką i zrumienionym chudym boczkiem, zawijamy w ciasto i pieczemy  na złoty kolor. Ciasto francuskie  z zewnątrz  staje się chrupiące, a mięso pozostaje(...)porcja dla dwóch osób): 2 filety z piersi kurczaka 8 pieczarek 0,5 cebuli 4 plastry chudego boczku 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko sól świeżo zmielony  pieprz papryka słodka oliwa z oliwek WYKONANIE: Ciasto francuskie rozłóż na blasze (nie wyciągaj spod niego pergaminu, w który było zawinięte). Wytnij z niego  dwa prostokąty o wymiarach około

Słodko-Słony Świat Ilony
Kasza gryczana z cukinią i kurczakiem 217

Zapewnie wielu z Was uzna, że kasza gryczana z cukinią i kurczakiem to danie bardziej studenckie aniżeli posiłek dla całej rodziny. I tutaj Was zaskoczę to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rolada schabowa z pieczarkami i mięsem mielonym 198

Dzisiaj przepis na roladę ze schabu - danie  czasochłonne ale warte swego smaku :) Mistrzami w jej przygotowaniu są moi Rodzice  SKŁADNIKI 1,4 kg schabu

Moje Kuchenne Rewelacje
Glikacja białek i AGEs. Co wspólnego ze starzeniem się ma cukier? Plus kilka “antystarzeniowych” przepisów :) 33

warzyw i owoców w formie surowej, do swojego codziennego menu należy włączyć antyoksydanty , takie jak: – witaminę C (jej dobre źródła to: rokitnik, dzika róża, kiwi, cytrusy, czarna porzeczka, papryka, natka pietruszki, brokuły, kalafior, jarmuż), – katechiny (znajdziemy je w kakao , gorzkiej czekoladzie i herbacie ), – kwercetynę (obecna jest w cebuli, kaparach, szparagach, szpinaku, żurawinie, wiśniach, nieobranych jabłkach), – kurkuminę(...)koniec coś praktycznego, czyli kilka receptur na pyszności, które pomogą Wam zachować zdrowy i młody wygląd na dłużej sałatka z pieczonym łososiem i płatkami migdałowymi , jaglanka wzmacniająca odporność, faszerowane pomidory, koktajl z jarmużem , koktajl oczyszczający z naturalnym chelatorem , omlet kakaowy z porzeczkami, sałatka grillowa z awokado , sałatka z selerem naciowym i jabłkiem . Przeczytaj także: Ile jest cukru w popularnych produktach

Natka Pietruszki
Fasolka po bretońskuz suchej fasoli 92

śląskiej) 200 g boczku wędzonego lub parzonego 1 cebula ok. 90 g koncentratu pomidorowego 30% 3 ziela angielskie 2 liście laurowe łyżeczka majeranku przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka mielona   Wsyp do rondla suchą fasolę, zalej zimną wodą (ok. 10 cm ponad poziom) i odstaw na 8-12 h lub najlepiej na noc. Po tym czasie odlej wodę(...)około 15 minut. Na końcu dopraw do smaku przyprawami.   Nie mocz suchej fasoli dłużej niż 12h, ponieważ może zacząć fermentować.     Pomysły dla mięsożerców… – Ziemniaki faszerowane mięsem – Pyzy z mięsem – Cukinia faszerowana mięsem – Klopsiki z piekarnika – Kalafiorowy MÓZG

Kulinarny S.O.S.
Fasolka po bretońskuz suchej fasoli 92

śląskiej) 200 g boczku wędzonego lub parzonego 1 cebula ok. 90 g koncentratu pomidorowego 30% 3 ziela angielskie 2 liście laurowe łyżeczka majeranku przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka mielona   Wsyp do rondla suchą fasolę, zalej zimną wodą (ok. 10 cm ponad poziom) i odstaw na 8-12 h lub najlepiej na noc. Po tym czasie odlej wodę(...)około 15 minut. Na końcu dopraw do smaku przyprawami.   Nie mocz suchej fasoli dłużej niż 12h, ponieważ może zacząć fermentować.     Pomysły dla mięsożerców… – Ziemniaki faszerowane mięsem – Pyzy z mięsem – Cukinia faszerowana mięsem – Klopsiki z piekarnika – Kalafiorowy MÓZG

Kulinarne S.O.S.
zupa ze smardzami i wieprzowiną 149

niestety jeśli je chcemy kupić są drogie. Moje nic nie kosztowały, gdyż zostały zebrane w ogródku, a prawo pozwala na ich zbiór na terenach przydomowych, działkach. Smardze można smażyć, faszerować. Przed obróbką należy je dokładnie wypłukać, a przed smażeniem, czy duszeniem należy je moczyć w wodzie lub sparzyć wrzątkiem, wodę z moczenia można wykorzystać do zup lub sosów. Zupy(...)szynki wieprzowej 3 szklanki domowego rosołu, lub bulionu, albo rosołu z kostki sól i pieprz do smaku 1 łyżka pasty paprykowej 50 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka czerwonej papryki zioła prowansalskie bazylia olej rzepakowy do smażenia AK przygotować pikantną zupę ze smardzami u wieprzowiną? Mięso wieprzowe kroimy w drobną kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, papryką, ziołami prowansalskimi i odrobiną oleju, mieszamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
ŚLEDŹ W SMAŻONYCH JABŁKACH 197

zostawić na 2 godziny.W rondelku rozgrzać olej,wrzucić obrane i pokrojone w ósemki lub plastry jabłka.Chwilę smażyć, dodac majeranek, otartą skórkę z cytryny i sok,sól i pieprz , paprykę.Wymieszać i dusić kilka minut.Dodać przecier pomidorowy i cukier,lekko skropić wodą i zamieszać ,zdjąc z ognia.Wymoczone filety osuszyć i pokroić na pół , ułożyć na półmisku jabłka(...)PANI GAJOWEJ KOTLET SZARPANY GOŁĄBKI MYŚLIWEGO BABKA KORZENNA DOMOWY CUKIER WANILIOWY DROŻDŻOWE CHRUSTY PRZYPRAWA DO PIERNIKA PRZEPYSZNY SCHAB W SOSIE ŚIWKOWYM PIERNIKI NA MIODZIE MAKOWIEC DWUWARSTWOWY MIELONE DEVOLAJE KURCZAK FASZEROWANY WAFLE PRZEKŁADANE GALARETKĄ RODZINNY PRZEPIS NA PASZTET GALARETA Z ŻOŁĄDKÓW KURZYCH ZALEWAJKA DOMKI Z PIERNIKA CIASTO Z PIERNIKAMI KREMOWE RAFAELLO BEZ PIECZENIA CIASTO DROŻDŻOWE KROKIETY Z KISZONĄ KAPUSTĄ I GRZYBAMI

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pasta primavera, Long Phung 146

dodaj 3 łyżki serka mascarpone. Sos będzie jeszcze bardziej kremowy, a danie o wiele smaczniejsze. Składniki: ok. 250 g spaghetti 2-3 łyżki masła lub oliwy 4-5 czerwonych papryk 2 marchewki 1-2 małe cukinie 1 małe opakowanie śmietany zwykłej lub roślinnej 3 łyżki serka mascarpone sól, pieprz Ugotuj makaraon al dente. Warzywa drobno pokrój i podduś na oliwie(...)wybór dań: tofu w sosie curry, smażone z kiełkami, makaron z warzywami. Poza tym jest oddzielna sekcja w menu „dania warzywne”, w której znajdziemy m.in.: bakłażana w sosie chili, faszerowaną cukinię, fasolę płasko strąkową z czosnkiem, brokuły smażone z pomidorami i czosnkiem, warzywa smażone w stylu Hoi An i smażone kiełki. Pasta primavera The name of the dish means „spring

Qlinarnie i Qlinarnie
Polędwiczka wieprzowa faszerowana 181

Szybko, smacznie, efektownie. Bardzo przyjemny sposób zrobienia polędwiczki. Podobne robiłam na   warsztatach  w Łochowie. Polędwiczkę nadziałam pomidorami suszonymi i owinęłam szynką Serrano. Można użyć

Stare Gary
Pieczony kurczak – niedzielny obiad 296

Pieczony kurczak to idealne danie na niedzielny obiad. Kurczak jest takim mięsem, które smakuje praktycznie każdemu. Warto jednak wiedzieć jak upiec kurczaka, aby był soczysty, miękki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami 153

Roladki drobiowe z piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami, serem i świeżą siekaną natką polecają się na obiad Są ładnie kształtne dzięki pewnemu trikowi, ale o tym dalej, są pyszne! Takie roladki świetnie komponują się z grzybami, u mnie najczęściej pieczarki + lubczyk (wspaniałe połączenie!;), serkiem mascarpone z suszonymi pomidorami i wędliną. Do takiej wersji drobiu pasuje naprawdę wiele, więc puśćcie wodze(...)młodą kapustą , burakami tartymi, mizerią, koniecznie ziemniakami, tymi pieczonymi chrupiącymi , smażonymi, gotowanymi, ryżem ugotowanym na żółto – z kurkumą lub przyprawą curry i wymieszanym z przesmażoną na maśle posiekaną papryką czerwoną lub zielonym groszkiem (piękne kolory na talerzu!;) lub warzywami pieczonymi – POLECAM też takie pieczone warzywa słupki   ROLADKI Z KURCZAKA – idealne w smaku i kształcie

Zasmakuj Kuchni
Pierogi z kapustą i grzybami 215

szklanki mąki pszennej 1 jajko około 0,5 szklanki ciepłej wody farsz: 500 g kiszonej kapusty 60 g suszonych grzybów 1 średnia cebula 2 łyżki oleju rzepakowego słodka papryka, lubczyk i liść laurowy, sól, pieprz Przygotowanie: 1. przygotuj ciasto: ze wszystkich składników na ciasto ugnieć elastyczne ciasto; wodę dodawaj stopniowo, nie od razu; odstaw ciasto na 15 minut; 2. przygotuj(...)następnie dodaj liść laurowy i ugotuj do miękkości kapusty; po tym czasie dodaj grzyby z cebulą, przypraw do smaku, wymieszaj i duś przez około 20 minut; ciasto cienko rozwałkuj, faszeruj farszem z kapusty i grzybów, dobrze zlep brzegi, nadając im ładny kształt; gotuj w osolonym wrzątku przez 2 minuty od czasu wypłynięcia ich na wierzch. (przepis lekko zmodyfikowany pochodzi

Zasmakuj Kuchni