papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:134/171)

Cukinia zapiekana w aromatycznym parmezanie 49

szybkie Składniki (2 porcje): 2 średnie cukinie, 3 łyżki oliwy z oliwek, 80g tartego parmezanu, łyżka nasion sezamu ( tutaj przeczytasz więcej na temat właściwości sezamu), łyżeczka czerwonej słodkiej papryki w proszku, pół łyżeczki sproszkowanego czosnku. Sposób przygotowania Najpierw myjemy cukinie i odcinamy końce. Warzywa kroimy w słupki o długości około 5cm. Następnie obtaczamy je w oliwie z oliwek. W misce(...)ODŻYWCZE DLA 1 PORCJI (bez uwzględnienia sosu): około 393kcal Białko: 23,9g Węglowodany: 14,3 Tłuszcz: 29,2g Błonnik pokarmowy: 4,7g Ładunek glikemiczny: 2,9 Spróbuj także: cukinia faszerowana quinoa i warzywami, pieczone talarki z ziemniaków i cukinii. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie

Natka Pietruszki
Bułki pszenno-żytnie z parówką i farszem pieczarkowo-paprykowym 305

nadziewane na wytrawno . Żongluję tu tylko sposobem przygotowania ciasta drożdżowego oraz różnorodnością nadzienia. Do tej pory były już: Pieczone hot dogi pełnoziarniste Czosnkowe bułki z parówką i ketchupem Bułki faszerowane pieczarkami i suszonymi pomidorami Drożdżówki z parówką, serem i cebulką prażoną Bułeczki z pieczenią mięsną i papryczką pepperoni Dziś z kolei prezentuję drożdżowe bułki z mieszaniny mąk pszennej i żytniej(...)150g mąki żytniej żurkowej - typ 1200 80g cukru szczypta soli  1 żółtko FARSZ: 3 5 0g pieczarek 5-6 suszonych pomidorów z zalewy 1 mała czerwona papryka - u mnie 1/2 niewielkiej sztuki 1 cebula - duża 2 łyżki oleju z pomidorów z zalewy - do smażenia cebuli sól, pieprz - do smaku DODATKOWO: 10 cienkich i długich parówek 3-4 łyżki

Grunt to przepis!
Gołąbki z ryżem i mięsem mielonym – przepis tradycyjny 35

idealnie nadaje się do przygotowania z wyprzedzeniem. Tym bardziej, że gołąbki można przygotować zarówno w piekarniku jak i na kuchence. Ktoś, kto nigdy nie jadł gołąbków, mógłby niedowierzać, że faszerowane liście kapusty mogą być tak pyszne! My wiemy! Ten smak i zapach po prostu uszczęśliwia! Co kryje się w naszym przepisie na gołąbki? Poniżej znajdziesz listę składników, której będziesz potrzebować(...)gołąbków: kapusta kiszona: 1/2 kg masło: 1 łyżka koncentrat pomidorowy: 2 – 3 łyżki sól i pieprz do smaku cukier: 1 łyżeczka liść laurowy ziele angielskie słodka papryka mielona Oraz: średniej wielkości główka kapusty włoskiej gorąca woda lub gorący bulion Wyżej wymienione składniki wystarczą, aby przygotować 20 – 22 gołąbki z ryżem i mięsem. Warto pamiętać, że do zawijania użyliśmy

Kuchnia Na Wypasie
Piersi kurczaka z wątróbką z makaronem w pomidorowym sosie 66

Nie wiem od czego zacząć pisanie tego posta. Z jednej strony głównym elementem jest tutaj mięso, ale moje serce skradło to danie, traktowane jako całość, a

Smaki Na Talerzu
Pieczarki faszerowane płatkami owsianymi 88

zakonczenie pieczarkowego tygodnia u Mopsika wspolnie postanowilysmy przygotowac pieczarki faszerowane. Ja zdecydowalam sie nafaszerowac je platkami owsianymi, poczatkowo nie bylam pewna efektu, ale ten farsz okazal sie przyslowiowym strzalem w dziesiatke! Pieczarki sa fantastyczne, aromatyczne, miesiste i sycace. A do tego zdrowe i idealnie nadaja sie dla tych ktorzy nie przepadaja za miesem. Wszystkim goraco polecam wyprobowac tak nadziewane pieczarki(...)wielkie pieczarki (ewentualnie 1 dodatkowa do starcia do farszu) 1 cebula 1 zabek czosnku 2-3 garscie platkow owsianych okolo pol szklanki przecieru pomidorowego (passaty) slodka i ostra papryka w proszku szczypta lub dwie pieprzu kajenskiego sol, pieprz kawalek zoltego sera (opcjonalnie) tluszcz do smazenia Przygotowanie : Na patelni rozgrzac tluszcz, przesmazyc na nim pokrojona w drobna kostke cebule i wycisniety

Codzienne Gotowanie
Schab po sztygarsku faszerowany kiełbasą. Przepis na tradycyjną śląską pieczeń 136

kilograma, prosta kiełbasa o długości takiej jak schab, łyżka musztardy, 3 cebule, 2 ząbki czosnku, mąka pszenna do obtoczenia mięsa plus łyżka do zagęszczenia sosu, olej, kopiasta łyża papryki w proszku, sól, pieprz. Jak zrobić pieczeń po sztygarsku? Schab natnij przez środek wzdłuż, zatrzymując się na wysokości około 3 cm od deski, mięso rozłóż, rozbij nieco przy pomocy tłuczka. Mięso(...)godzinę, najlepiej na kilka. Zamarynowane mięso obtocz w mące, wyraźnie zrumień z każdej strony na oleju. Cebulę pokrój w ćwiartki, ząbki czosnku przekrój na pół, przełóż do brytfanki, oprósz papryką w proszku i wymieszaj. Teraz w brytfance ułóż mięso, polej olejem, na którym się smażyło. Piecz pod przykryciem w temp. 200 stopni przez 45 minut, odkryj i piecz jeszcze

Kulinarna Polska
PIECZARKI PORTOBELLO FASZEROWANE RYŻEM I WARZYWAMI 148

Duże kapelusze pieczarek portobello, faszerowane ryżem z warzywami i zapiekane pod warstwą ciągnącego sera mozzarella. To łatwa do przygotowania przekąska, która sprawdzi się jako dodatek do mięs i ryb lub jako samodzielne danie.  Całość jest banalnie prosta do przygotowania, świetna na eleganckie przyjęcia rodzinne i mniej oficjalne imprezy w gronie znajomych.  Farsz do pieczarek można przygotować wcześniej, nawet(...)krótko zapiec w wysokiej temperaturze.  SKŁADNIKI / 4 SZTUKI 4 pieczarki portobello 1 szklanka ugotowanego ryżu 1 cebula 4 ząbki czosnku 15 g masła 2 łyżki oliwy 1/2 czerwonej papryki 1/2 cukinii 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, świeżo zmielony czarny pieprz 200 g (1/2 puszki) soczewicy  1 kulka białej

cool and minty
Sos pomidorowy 162

charakteryzuje się jednak dość dużą uniwersalnością – można go zastosować jako dodatek do szerokiego wachlarza potraw. Ja np. używam go do gołąbków, niektórych rodzajów mielonych kotletów czy fileta z kurczaka faszerowanego boczkiem i serem . W dodatku bardzo łatwo wprowadzać w nim modyfikacje dopasowujące go do jeszcze większej ilości dań – stosownie do potrzeb sos może być łagodny lub pikantny, gęsty lub rzadki(...)pomidorów z puszki 1-2 ząbki czosnku 1 mała lub 1/2 dużej cebuli 1 płaska łyżeczka tymianku 1 płaska łyżeczka oregano 1 płaska łyżeczka bazylii 1 łyżka mielonej słodkiej papryki szczypta czarnego pieprzu świeżo mielonego 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka oliwy Instrukcje Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Na średnim ogniu rozgrzewamy

Kulinarna Pokusa
Ciabatta z grilowanym kurczakiem: Majowe wyzwanie blogerek i blogerów 186

się w środku. Ciabattę przekrawamy na pół wzdłuż - ja wolę krótsze kanapki, więc dodatkowo kroję ją na 2 części. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy ze szczyptą soli, pieprzy, ostrej papryki i oliwy i nacieramy tym kurczaka. Po około 15 minutach kurczaka przekładamy na patelnię grillową i smażymy dokładnie z obu stron. Na ciabattę kładziemy ser żółty, porwaną sałatę, na nią(...)wyprawę życia, czy do pracy/szkoły. Smacznego :) Zapraszam do obejrzenia smoothie z melona i banana z kwietniowego wyzwania , czekoladowych koszyczków z marcowego wyzwania , pizzy z patelni z wyzwania lutowego , faszerowanych tortilli z wyzwania styczniowego oraz rozetek z grudniowego wyzwania ! I zajrzyjcie na pozostałe blogi biorące udział w wyzwaniu: Paulina www.mojapasjasmaku.blogspo t.com Marta www.magicznezyciemarty.pl Agata myszkagotuje.blogspot.com Alina ala-piecze.blogspot.com Anna cafeamaretto.blogspot.com ; aronia-wiemcojem.blogspot

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Bakłażan zapiekany z wołowiną i warzywami 141

Nie masz pomysłu na obiad? Biegnij do sklepu po bakłażana, czyli prosty sposób na efektowne i smaczne danie, którym z pewnością wszystkich zaskoczysz. Od zawsze byłam

peanutbuttermonster
Cannelloni :) 228

międzyczasie gotujemy wodę i do miseczki wrzucamy 3 kostki rosołowe i zalewami wrzątkiem. Po rozpuszczeniu dodajemy wywar do mięsa i mieszamy. Po chwili dodajemy puszkę pomidorów oraz przyprawy np. paprykę ostrą, zioła prowansalskie, oregano itd. Całość mieszamy i uzbrajamy się w cierpliwość (woda musi wyparować). Gdy woda wyparowała, a farsz jest dość zbity ściągamy patelnię z ognia i zostawiamy(...)palce i jakiegoś pomocnika w kuchni to jakoś można sobie w miarę szybko poradzić ;) Generalnie z podanych składników wyszło tego naprawdę sporo - zużyłam całe opakowanie makaronu :O Po dokonaniu faszerowania, wyciągamy naczynie żaroodporne, które smarujemy tłuszczem i układamy obok siebie rurki napełnione farszem, a  następnie obficie oblewamy beszamelem (u mnie robiłam to na dwa razy). Piekarnik nagrzewamy do 200C

Emcia Pichci
Top 10 pomysłów na świąteczny obiad 125

macie - to przygotujcie mięso w naczyniu żaroodpornym. Pamiętajcie wtedy o jednej rzeczy - wydłużeniu czasu pieczenia mięsa!  1. Ropa vieja - duszona wołowina z dodatkiem świeżych warzyw, tj. papryki, cebuli i pomidorów. Mięso dusimy, aż do całkowitego "rozpadu". 2 . Duszona wołowina w aromatycznym pomidorowo-grzybowym sosie .  Całość przygotowana w szybkowarze. Wołowina i warzywa będą idealnie miękkie, a w połączeniu(...)mleku wraz z dodatkiem cebuli oraz czosnku są rewelacyjne w smaku i nie ukrywam, że jest to jak na razie najlepszy przepis na kotlety schabowe. 6. Zapiekany kalafior faszerowany mięsem mielonym , marchewką i cebulką to pomysł na łatwy i szybki do przygotowania obiad 😀 Jestem pewna, że taka forma podania kalafiora zachwyci i zasmakuje domownikom.  7. Pomysł na obiad, który

Ugotować
Schabowe poduszki po flamandzku 120

Schabowe poduszki po flamandzku Pyszne poduszki schabowe , nadziewane podsmażanym farszem. Bardzo łatwe w przygotowaniu danie, a smakuje niemal każdemu . Nie jest to żadna klasyczna propozycja tylko

Ogrodnik w podróży
Roladki z kurczaka ze szpinakiem 107

Mięso z pałek kurzych jest bardzo dobre, ja je bardzo lubię. Jest bardziej soczyste. Z pałek zdjąć skórę i wyciąć kość. Rozbić, doprawić solą i pieprzem

Kuchnia Pokoleń
Bakłażan faszerowany 103

Odkryłam ostatnio ... że inna nazwa bakłażana to psianka podłużna :) Tak mnie to zaintrygowało, że szukając jeszcze innych informacji natknęłam się także na inną jego nazwę czyli

Taste Therapy
Domowa pizza z warzywami 56

mąki orkiszowej jasnej , 1,5 szklanki wody, łyżka oliwy z oliwek, 8g suchych drożdży, szczypta soli. Dodatki (na 1 pizzę) koncentrat pomidorowy, około 1 łyżka, 5 pieczarek, 1/2 żółtej papryki, 1/2 białej cebulki, około 60g żółtego sera tupu gouda (jeśli wolicie opcję mniej kaloryczną to użyjcie mozzarelli), szczypta suszonej bazylii i oregano. Sposób przygotowania Najpierw wsypujemy do miski mąkę. Następnie(...)warzywami. Na koniec posypujemy bazylią i oregano. Pieczemy w rozgrzanym na 220 stopni piekarniku, funkcja góra-dół przez około 25 minut. Smacznego! Spróbuj także: zapiekanka ziemniaczana z patelni, cukinia faszerowana quinoa i warzywami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Domowa pizza z warzywami

Natka Pietruszki