Naleśniki z gyrosem Uwielbiam zapiekane naleśniczki. A już z tak wyśmienitym farszem, to jest naprawdę niebo w ustach! Polecam wypróbować Składniki: CIASTO NA NALEŚNIKI
Blog z Apetytemkiełbaską Składniki: 8-10 pieczarek średniej wielkości 6 małych surowych kiełbasek 1 szalotka 1 ząbek czosnku natka pietruszki parmezan pieprz natka pietruszki oliwa do smażenia Jak zrobić pieczarki faszerowane białą kiełbaską? Przygotować pieczarki - pieczarki oczyścić (obrać ze skórki), wykręcić nóżki, blaszki wydrążyć łyżeczką. Nóżki drobno posiekać i odłożyć razem z blaszkami. Na patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć(...)nagrzać do 180 stopni. Kapelusze pieczarek nafaszerować przesmażonym mięsem z kiełbaski, lekko ugnieść i nałożyć z "górką". Nafaszerowane pieczarki ułożyć na blasze do pieczenia, posypać parmezanem i oprószyć ostrą papryką. Wstawić do piekarnika i piec przez 15 minut. Podawać gorące. Smacznego
Codzienne GotowanieJaja faszerowane w wielkanocnej odsłonie. Są ozdobą Świątecznego stołu. Można je również przygotować na inne okazje, wtedy wystarczy jaja przekroić na pół. Składniki: 8 jaj ugotowanych na twardo 10 listków świeżej bazylii 2 łyżeczki tartego parmezanu 1 ząbek czosnku 1 łyżka gęstej śmietany lub jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól i pieprz Jaja przekroić na pół w tzw. ząbek(...)powstanie gładka pasta. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Z dna jaj odciąć cienki plasterek białka. Pastę włożyć w otwory w jajkach. Na wierzch położyć odcięte białko. Z papryki zrobić oczy, a z pora lub marchewki dzióbki
Słodki ZakątekWitajcie Dzisiaj zawitamy do Hiszpanii. Uwielbiamy tą kuchnię za jej zróżnicowanie i niesamowity wybór potraw z warzyw. Dzisiaj chcemy Wam zaproponować wersję z azjatycką nutą. Ostatnio
vegetanieUwielbiam obiady w wykonaniu Madzi. Z pozoru wydają się bardzo proste,- kilka niewyszukanych składników, a całość tworzy niesamowite wrażenie. Tym razem pokażę Wam przepis na pyszny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ta porcja jest duża wystarczy na obiad dla 4-5 osób. Smaczny pomysł na obiad. Przygotowanie nadzienia – patelnię z olejem rozgrzać, wrzucić posiekaną cebulkę i
Kuchnia PokoleńImam bayıldı bakłażan nadziewany warzywami Po więcej inspiracji z kuchni tureckiej zapraszam na Turcja od kuchni SKŁADNIKI: 2 średniej wielkości bakłażany 1 cebula lub szczypior 1 czerwona papryka 3 ząbki czosnku 3 średnie pomidory 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego pęczek natki pietruszki oliwa z oliwek tymianek kumin sól pieprz A jak to zrobić: Bakłażana kroimy na pół(...)dodajemy również drobno posiekaną pietruszkę, (część zostawiamy do posypania gotowej potrawy) oliwę z oliwek, koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy. Bakłażany myjemy smarujemy oliwą z zewnątrz i od środka. Faszerujemy warzywami i układamy w formie wysmarowanej oliwą. Na dno wlewamy odrobinę wody. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż bakłażany będą miękkie (około godziny) Przed podaniem posypujemy drobno
Kuchnia w opałachTym razem przepis na jajka z ziołami i zielonym majonezem z awokado. Estragon ma bardzo charakterystyczny smak, świetnie komponujący się z
Stare GaryOwoce i warzywa w tym roku są zdecydowanie tańsze niż rok temu (co bardzo nas cieszy:)) W związku z tym do każdego posiłku staramy się dorzucić
Kolizje SmakówDzisiaj podaję Wam przepis jak przygotować bakłażanowy wachlarz. Lubicie bakłażany? Ja zakochałam się w tym warzywie po przeprowadzce do Niemiec. Często je grilluję na patelni, ale najczęściej przygotowuję bakłażany faszerowane lub robię pasty do chleba. Uwielbiam grillowanego bakłażana z serem greckim, oliwkami, miętą i sokiem z cytryny, czy też sałatkę z grillowanego bakłażana . A pasta z bakłażana i wszelkie pasty(...)jajek oraz bułki tartej okrywa plasterki bakłażana. Całość świetnie smakuje z przyprawą 7 smaków, które przywiozłam z Egiptu ( Przyprawa 7 Smaków z Egiptu jest mieszanką składającą się z cynamonu,papryki słodkiej i ostrej, goździków, kolendry, kardamonu i gałki muszkatołowej . Przyprawa ta nadaje niepowtarzalnego smaku potrawom nie tylko z kuchni arabskiej) , ale zwykły suszony czosnek, papryka i kumin też dadzą radę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWitajcie : -) Spieszę do Was ze wspaniałym przepisem na nietypowy, ale fantastyczny w swej prostocie obiad. Gołąbki faszerujemy zazwyczaj mięsem mielonym, a przecież kiełbasa to nic innego, jak mięso zmielone z dodatkiem przypraw. Przyszło mi na myśl, by zawinąć ją w liście kapusty włoskiej i zapiec z lekko słodkim i intensywnie pomidorowym sosem. Gdy robimy gołąbki, to zawsze(...)tutaj przepis , ale świetnie sprawdzi się też ryż. Składniki na 10 sztuk: 10 białych kiełbas główka włoskiej kapusty puszka pomidorów w puszce ząbek czosnku pieprz ziołowy, sól, oregano, słodka papryka jako przyprawy cukier - na wyczucie, ja dałam 1 łyżkę do sosu, sos powinien być słodki sos tabasco - wg uznania tłuszcz do posmarowania naczynia folia aluminiowa Wykonanie. Z kapusty odrzucić pierwsze
Poezja Smaków - blog kulinarnyPasty kanapkowe Pasta z zielonego groszku może być być wykorzystywana na wiele sposobów. Można potraktować ją jako smarowidło do kanapek. Jest świetna do faszerowania jajek lub naleśników. Ale ja lubię ją też po prostu w towarzystwie świeżych warzyw, jako alternatywa dla hummusu. Pastę przygotowuje się ekspresowo. Groszek, jeśli używamy tego mrożonego, wystarczy zalać wrzątkiem i poczekać parę minut. Brokuł ugotować(...)inne zioła – bazylię czy oregano. Pastę można przygotować też z samego groszku, pomijając w przepisie brokuł. Przepisy na inne pasty i dodatki do kanapek: Hummus z pieczoną papryką Klasyczny hummus Guacamole Pasta z pieczonej papryki Pesto z zielonego groszku Pin Print Pasta z zielonego groszku Recipe by Healthy Creations Składniki Szklanka zielonego groszku (mrożony) 4 różyczki brokułu Ząbek czosnku
Healthycreations.plpapryki 1/4 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju 150 ml wody przygotowanie Ziemniaki obierz i pokrój w talarki o szerokości około 2 mm – ważne, aby talarki miały równą szerokość (gwarantuje to równomierne upieczenie wszystkich talarków). Pokrojone ziemniaki ułóż obok siebie pionowo lub pod małym kątem w formie do zapiekania. Pozostałe składniki, czyli tymianek, czosnek granulowany, ostrą paprykę(...)Talarki ziemniaczane z piekarnika – proste pieczone ziemniaki w przyprawach! Najlepsza zupa chrzanowa – przepis na zupę z ziemniakami Jak laserowe leczenie chrapania wpływa na poprawę jakości życia? Jajka faszerowane z oliwkami i groszkiem konserwowym Sałatka bez jajek – wegańska sałatka jarzynowa
Via GustoKimchi ( 김치 ) to tradycyjna potrawa kuchni koreańskiej, której głównym składnikiem jest kiszona kapusta pekińska z dodatkiem warzyw i ostrej papryki Gochugaru. Kimchi spożywane jest jako dodatek do większości posiłków. Wariantów tego dania jest mnóstwo, wszystko zależy od dostępności warzyw i kubków smakowych kucharza Przygotowałam przepis podstawowy i taki robię najczęściej, ale można też dodać marchewkę lub rzodkiew. Osobiście kimchi uwielbiam(...)główka kapusty pekińskiej 3 dymki (cebulki ze szczypiorkiem) 1 litr wody 1/2 szklanki soli Pasta: 2 łyżki mąki z ryżu kleistego 1 szklanka wody 40 g Gochugaru (koreańska ostra papryka) 2 duże ząbki czosnku 1 łyżeczka startego imbiru 1 łyżka cukru 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego Przygotowanie: Kapustę przeciąć wzdłuż na 4 części, wyciąć głąb i przełożyć
Oryginalny smakPasty kanapkowe Pasta z zielonego groszku może być być wykorzystywana na wiele sposobów. Można potraktować ją jako smarowidło do kanapek. Jest świetna do faszerowania jajek lub naleśników. Ale ja lubię ją też po prostu w towarzystwie świeżych warzyw, jako alternatywa dla hummusu. Pastę przygotowuje się ekspresowo. Groszek, jeśli używamy tego mrożonego, wystarczy zalać wrzątkiem i poczekać parę minut. Brokuł ugotować(...)inne zioła – bazylię czy oregano. Pastę można przygotować też z samego groszku, pomijając w przepisie brokuł. Przepisy na inne pasty i dodatki do kanapek: Hummus z pieczoną papryką Klasyczny hummus Guacamole Pasta z pieczonej papryki Pesto z zielonego groszku Pin Print Pasta z zielonego groszku Recipe by Healthy Creations Składniki Szklanka zielonego groszku (mrożony) 4 różyczki brokułu Ząbek czosnku
Healthycreations.plDługo duszona wołowina z pieczarkami wyszła przepyszna. Nie spodziewałem się, że długie, powolne duszenie wołowiny nada jej taki wyjątkowy smak. Odpowiednio doprawiona z pieczarkami i marchewką
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!spożywać jak najczęściej. Ja ostatnio włączyłam kaszę jaglaną do domowego menu i nie mam zamiaru się z nią rozstawać :-) Z kaszy jaglanej można zrobić wiele pysznych dań, np. faszerowane warzywa, knedle,placuszki, potrawki i inne. Ja dziś zapraszam Was na wspaniałe kotlety zrobione na bazie kaszy jaglanej i jajek ugotowanych na twardo. Są wspaniałe jako dodatek do obiadu(...)zaczynamy SKŁADNIKI -6 jajek ugotowanych na twardo -2 torebki kaszy jaglanej po 100g-czyli 200g kaszy -pęczek natki pietruszki -pieprz -wegeta -1 łyżeczka słodkiej papryki -2 szczypty ziół prowansalskich -4 łyżki mąki pszennej -6 łyżek bułki tartej -3 małe cebulki lub 1 duża -trochę grzybów lub pieczarek -1 jajko (surowe) -łyżka masła -2 duże ząbki czosnku
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuNaleśniczki po bolońsku Mogą posłużyć za obiad, kolację lub danie na przyjęcie. Chrupiące i treściwe naleśniki zapiekane z pysznym farszem. Palce lizać! Składniki: ok
Blog z Apetytemkurczakiem, selerem naciowym i winogronami Przekąski Pasta z łososia Wrapy z szynką Pasta z tuńczykiem i oliwkami Zimne nóżki Smalec do chleba Pate z wątróbki z dzika Jajka faszerowane pastą łososiową Pasztet z dzika Masło czosnkowo-ziołowe Pasztet mięsny Pasta rybna w wersji light Twarożek zwany bryndzą Pasta twarożkowa z pstrągiem Pate z drobiowych wątróbek Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa(...)Focaccia z oliwkami Ryby Tatar z łososia z mango Korzenny śledź z rodzynkami Piernikowy śledź Tatar ze śledzia Rolmopsy z ogórkiem Śledź pod buraczkiem Domowe rolmopsy z papryką Śledź po kaszubsku II Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Śledź w sosie czosnkowym Śledź
Kulinarne przygody Gatitykoleżanki pokazać trochę coś odmiennego, ale niezwykle smacznego Składniki: - 10 jaj; - 10 dag wędliny; - mała puszka mieszanki warzywnej; - szczypior; - mały słoik majonezu; - biały pieprz, sól ziołowa, curry, słodka mielona papryka Wykonanie: Gotujemy, obieramy jajka, kroimy je na pół i wyciągamy żółtka. Wyciągnięte żółtka rozdrabniamy, dodajemy pokrojoną w małe kawałki wędlinę, odsączone warzywa, pokrojony szczypiorek i majonez. Wszystko mieszamy i przyprawiamy(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/jajka-faszerowane/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('6062816316e01648b05a3c73c1f0b6b7').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Jajka faszerowane appeared first
dom-agi.plParę razy robiłam cukinię faszerowaną mięsem mielonym i nie ukrywam, bardzo nam smakowała, ale przyszedł czas na zrobienie czegoś innego. W związku z tym postanowiłam przygotować to danie w nieco lżejszej wersji, a mianowicie z kaszą kuskus i warzywami. Nadziewając cukinię kaszą kuskus ważne jest, aby farsz był wyrazisty w smaku, ponieważ to warzywo samo w sobie jest mdłe(...)obiad, ale też możemy przygotować ją na kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Cukinię zapiekaną z kaszą kuskus: 1 nieduża cukinia 4 płaskie łyżki kaszy kuskus 1/2 czerwonej papryki 1 mała biała cebula 1 średniej wielkości pomidor 2 ząbki czosnku 1 kulka sera mozzarella sól, pieprz, zioła prowansalskie 2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Cukinii zapiekanej
Danka Pichcizioła: bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn lub suszone zioła prowansalskie ząbek czosnku 1/2 kieliszka czerwonego wina oliwa Newella wędzona Przygotowanie: Cukinię kroimy w 0,5 cm plastry, bakłażana w kawałki, papryki w 2 cm kostkę. Warzywa mieszamy w misce z kilkoma łyżkami oliwy z oliwek i wrzucamy na rozgrzaną patelnię grillową. Przyrumieniamy przez około 8 minut. W garnku o grubym dnie(...)pieprzem. Newellę wędzoną kroimy w plastry i grillujemy z obydwu stron na patelni, na której wcześniej grillowaliśmy warzywa. Okrągłe cukinie przecinamy i wydrążamy środek łyżeczką. Oprószamy solą i pieprzem. Faszerujemy każdą przygotowanym ratatouille i plastrami grillowanej Newelli. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy szklanką gorącej wody i zapiekamy przez około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C. Pozostałe ratatouille
Smakowity Blog Kulinarny