papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:130/171)

Co zrobić z ziemniaków? 15 pomysłów na ziemniaki 41

złote i chrupiące. Posyp solą i podawaj z ulubionym sosem. Ziemniaki faszerowane: Wyciągnij miąższ ziemniaków, pozostawiając skorupki. Przygotuj farsz z ulubionych warzyw i przypraw. Napełnij skorupki farszem i posyp startym serem. Piecz w piekarniku przez 20-25 minut, aż ser się roztopi i ziemniaki będą miękkie. Ziemniaki faszerowane są idealnym daniem na obiad lub kolację. Ziemniaki do obiadu Ziemniaki(...)zdrowe. Można je wykorzystać do przygotowania lekkich sałatek, takich jak sałatka ziemniaczana z jajkiem i szczypiorkiem. Ziemniaki można również połączyć z innymi warzywami, takimi jak marchew, seler czy papryka, tworząc pyszne i zdrowe danie. Do kolacji można również przygotować zapiekankę z ziemniaków, pieczonych z warzywami i serem. Ziemniaki to doskonałe i wszechstronne warzywo, które warto wykorzystywać w codziennej kuchni. Istnieje

Via Gusto
Jajka na twardo faszerowane pastą z awokado. 76

Przepis na bardzo smaczne i atrakcyjnie wyglądającą przystawkę, z jajek i awokado. Danie to będzie ozdoba każdego stołu, podczas Świąt czy przy większej okazji. Do jej

Pani M - kuchnia smakowita
KROKIETY Z KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ I PIECZARKAMI 143

SKŁADNIKI: Farsz 1 kg kapusty kiszonej w słoiku 20 dag pieczarek 2 szalotki Sól i pieprz do smaku Papryka czerwona słodka ok 2 łyżki Dodatkowo 16 Naleśników na krokiety 3 jajka 100 ml mleka 200 g bułki tartej Sól i pieprz do smaku Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE:  Kapustę ze słoika przekładam do garna i zalewam gorącą wodą. Gotuję(...)Przekładam do miski.   Następnie na patelnię wylewam olej i dodaję kapustę smażę ok 10 min na małym ogniu. Dodaję przyprawy.   Przekładam do miski i wszystko dokładnie mieszam. Faszeruje naleśniki i składam. Obtaczam w jajku a następnie w bułce. Smażę na rumiano. Podaję z czerwonym barszczem. SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Udka faszerowane szpinakiem, serem i orzechami 125

Jakiś niedawny czas temu testowaliśmy przyprawę "Do złotego kurczaka" Knorr ( TUTAJ ). Testy wypadły nawet lepiej niż pomyślnie, faszerowane udka wyszły perfekcyjnie smaczne i fajnie chrupiące. Na fali tej radości postanowiliśmy wrzucić na warsztat kolejną kurczakową przyprawę Knorra, która się nazywa po prostu "Do kurczaka". Może na początek kilka słów o samej przyprawie. Producent pisze o niej tak: "Szukasz idealnej oprawy(...)znacząco wpływa na efekt wizualny na talerzu. Równomiernie pokrywa mięso, nadając mu apetyczny, rumiany kolor i pozostawia widoczne kawałki przypraw - została skomponowana z suszonych składników. Klasyczna przyprawa z majerankiem, papryką i czosnkiem oraz dodatkiem cebuli, imbiru i tymianku będzie idealnie pasować do każdego dania z kurczaka - niezależnie, jaki sposób przyrządzania mięsa wybierzemy." Tyle od producenta. Ja od siebie mogę dodać

Marder&Marder Manufacture
Chrupiąca cukinia smażona w panierce 36

była chrupiąca. Cukinia obrodziła w tym roku w moim ogródku. Czas zatem na kolejny przepis z tym uniwersalnym warzywem, z którego można wyczarować mnóstwo dań. Robiłam już np. cukinię faszerowaną mięsem mielonym i warzywami , pasztet z cukinii , frytki z cukinii pieczone w piekarniku lub zupę krem z cukinii z ziemniakami . Tym razem zapraszam na krążki cukinii smażonej w panierce, która(...)waga przed obraniem) 1 jajko (średnie rozmiar L) 3 łyżki mąki pszennej (ewentualnie ziemniaczanej lub kukurydzianej) 5 łyżek bułki tartej 2 łyżki kaszy manny łyżeczka soli 3/4 łyżeczki słodkiej papryki mielonej pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu czarnego łyżeczka ulubionych przypraw (np oregano, bazylia lub zioła prowansalskie) olej roślinny do smażenia Jaka cukinia do smażenia? Użyłam zielonej cukinii. Możesz też użyć

Ania gotuje
Kanie faszerowane kaszą orkiszową i pomidorami 126

Kanie czyli czubajki kanie obrodziły w tym roku tak że jak weszliśmy do lasu to miałam wrażenie że ktoś z nieba je rozsiewał. Prawdziwy dywan z

Moje Małe Czarowanie
Baskijska pierś z kurczaka 121

Baskijska pierś z kurczaka Kolejny filet z piersi kurczaka faszerowany mozzarellą , pesto , czosnkiem , zawinięty w hiszpańską szynkę serrano . Dlatego też nazwa Baskijska pierś Fajny , prosty przepis który nie może nie smakować . Podobne przepisy już zamieszczałam , ale nie identyczne . Czasami drobna z pozoru zmiana , daje duży efekt smakowy Warto eksperymentować i modyfikować . W końcu gotowanie to świetna zabawa , a do tego(...)łyżeczki miodu po dwa plastry szynki serrano na filet 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich sól , chilli do smaku sos : 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki 1 łyżka ciemnego octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka suszonej bazylii 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej , mielonej papryki sól do smaku Składniki warzywne z listy sos , siekamy

Ogrodnik w podróży
Pierogi rybne z serem i marchewką 122

oczkach 1 marchewka starta na większych oczkach 1 cebula 1 jajo garść posiekanej drobno natki pietruszki garść posiekanego drobno koperku 1 łyżka masła klarowanego 1 jajo przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, lubczyk, majeranek Przygotowanie: na maśle przesmaż drobno posiekaną cebulę, po chwili dodaj startą na tarce marchewkę, przesmaż chwilę; rybę umyj w zimnej wodzie, dobrze odciśnij z nadmiaru wody(...)natkę pietruszki, przypraw do smaku, dobrze wymieszaj; składniki na ciasto połącz ze sobą, ma być elastyczne, odstaw na 5 minut, przykryj ściereczką, następnie wałkuj cienko, wykrawaj kółka lub kwadraty, faszeruj i gotuj w osolonej wodzie 2-3 minuty od momentu wypłynięcia na wierzch. Smacznego rybnego

Zasmakuj Kuchni
Sajgonki z polędwiczkami i warzywami 195

polędwiczek z kurczaka 2 szklanki mieszanki chińskiej, tj. mrożonych warzyw - użyłam gotowej mieszanki warzywnej z pędami bambusa i grzybami mun (gotowa mieszanka Tesco, składniki: tarta marchew, kiełki fasoli, papryka czerwona, por, cebula, pędy bambusa, grzyby mun) przyprawy mielone do smaku: imbir, kolendra, pieprz czarny, sól, łyżka sosu sojowego papier ryżowy - 13 sztuk łyżka tłuszczu roślinnego, np. oleju rzepakowego olej(...)szklanki warzyw, przyprawiam, duszę do miękkości warzyw i gotowości mięsa, dodaję łyżkę sosu sojowego. Gotowy farsz lekko studzę, aby nie był gorący i nieprzyjemny gdy będę nim faszerować papier ryżowy i formować sajgonki. Papier ryżowy, po kolei każdy placek - moczę na 2 sekundy w letniej wodzie i odkładam na blat, czekam aż zmięknie. Wtedy układam na nim większą łyżkę

Zasmakuj Kuchni
Pierogi rybne z serem, marchewką i ziołami 141

większych oczkach 1 marchewka starta na większych oczkach 1 cebula 1 jajo garść posiekanej drobno natki pietruszki garść posiekanego drobno koperku 1 łyżka masła klarowanego przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, lubczyk, majeranek Przygotowanie: na maśle przesmaż drobno posiekaną cebulę, po chwili dodaj startą na tarce marchewkę, przesmaż chwilę; rybę umyj w zimnej wodzie, dobrze odciśnij z nadmiaru wody(...)natkę pietruszki, przypraw do smaku, dobrze wymieszaj; składniki na ciasto połącz ze sobą, ma być elastyczne, odstaw na 5 minut, przykryj ściereczką, następnie wałkuj cienko, wykrawaj kółka lub kwadraty, faszeruj i gotuj w osolonej wodzie 2-3 minuty od momentu wypłynięcia na wierzch. Smacznego rybnego

Zasmakuj Kuchni
Naleśniki z gyrosem 62

Naleśniki z gyrosem Uwielbiam zapiekane naleśniczki. A już z tak wyśmienitym farszem, to jest naprawdę niebo w ustach! Polecam wypróbować     Składniki: CIASTO NA NALEŚNIKI

Blog z Apetytem
Pieczarki faszerowane białą kiełbaską 106

kiełbaską Składniki:  8-10 pieczarek średniej wielkości 6 małych surowych kiełbasek 1 szalotka 1 ząbek czosnku natka pietruszki parmezan pieprz natka pietruszki oliwa do smażenia Jak zrobić pieczarki faszerowane białą kiełbaską?  Przygotować pieczarki - pieczarki oczyścić (obrać ze skórki), wykręcić nóżki, blaszki wydrążyć łyżeczką. Nóżki drobno posiekać i odłożyć razem z blaszkami. Na patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć(...)nagrzać do 180 stopni. Kapelusze pieczarek nafaszerować przesmażonym mięsem z kiełbaski, lekko ugnieść i nałożyć z "górką". Nafaszerowane pieczarki ułożyć na blasze do pieczenia, posypać parmezanem i oprószyć ostrą papryką. Wstawić do piekarnika i piec przez 15 minut. Podawać gorące. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Jajeczne kurczęta 136

Jaja faszerowane w wielkanocnej odsłonie. Są ozdobą Świątecznego stołu. Można je również przygotować na inne okazje, wtedy wystarczy jaja przekroić na pół.  Składniki: 8 jaj ugotowanych na twardo 10 listków świeżej bazylii 2 łyżeczki tartego parmezanu 1 ząbek czosnku 1 łyżka gęstej śmietany lub jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól i pieprz Jaja przekroić na pół w tzw. ząbek(...)powstanie gładka pasta. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Z dna jaj odciąć cienki plasterek białka. Pastę włożyć w otwory w jajkach. Na wierzch położyć odcięte białko. Z papryki zrobić oczy, a z pora lub marchewki dzióbki

Słodki Zakątek
Enchiladas - wersja z grzybami. Yummy :) 138

Witajcie Dzisiaj zawitamy do Hiszpanii. Uwielbiamy tą kuchnię za jej zróżnicowanie i niesamowity wybór potraw z warzyw. Dzisiaj chcemy Wam zaproponować wersję z azjatycką nutą. Ostatnio

vegetanie
Makaron z kurczakiem i pieczarkami 186

Uwielbiam obiady w wykonaniu Madzi. Z pozoru wydają się bardzo proste,- kilka niewyszukanych składników, a całość tworzy niesamowite wrażenie. Tym razem pokażę Wam przepis na pyszny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekane muszle makaronowe z mięsnym farszem 156

Ta porcja jest duża wystarczy na obiad dla 4-5 osób. Smaczny pomysł na obiad. Przygotowanie nadzienia – patelnię z olejem rozgrzać, wrzucić posiekaną cebulkę i

Kuchnia Pokoleń
IMAM BAYILDI - BAKŁAŻAN NADZIEWANY WARZYWAMI 110

Imam bayıldı bakłażan nadziewany warzywami Po więcej inspiracji z kuchni tureckiej zapraszam na Turcja od kuchni SKŁADNIKI: 2 średniej wielkości bakłażany 1 cebula lub szczypior 1 czerwona papryka 3 ząbki czosnku 3 średnie pomidory 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego pęczek natki pietruszki oliwa z oliwek tymianek kumin sól   pieprz   A jak to zrobić:  Bakłażana kroimy na pół(...)dodajemy również drobno posiekaną pietruszkę, (część zostawiamy do posypania gotowej potrawy) oliwę z oliwek, koncentrat pomidorowy i dokładnie mieszamy. Bakłażany myjemy smarujemy oliwą z zewnątrz i od środka.  Faszerujemy warzywami i układamy w formie wysmarowanej oliwą.  Na dno wlewamy odrobinę wody. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż bakłażany będą miękkie (około godziny) Przed podaniem posypujemy drobno

Kuchnia w opałach
Jajka faszerowane z estragonem i majonezem z awokado 210

Tym razem przepis na  jajka z ziołami i zielonym majonezem z awokado. Estragon ma bardzo charakterystyczny smak, świetnie komponujący się z

Stare Gary