papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:121/171)

Bułeczki zapiekane z jajkiem 56

Bułeczki zapiekane z jajkiem to idealny pomysł na smaczną przekąskę na ciepło. Idealnie sprawdzą się na kolację, a nawet obiad, ponieważ są bardzo sycące. Takie bułeczki faszerowane jajkiem możemy również zaserwować na różnego rodzaju domówkach, czy spotkaniach rodzinnych. Sam przepis na bułeczki zapiekane z jajkiem jest bardzo prosty, a do ich przygotowania potrzeba tylko kilku prostych składników. Najlepiej(...)przepis! PRZEPIS NA BUŁECZKI ZAPIEKANE Z JAJKIEM Składniki 120 g szynki z kurczaka 120 g żółtego sera 3 bułki pszenne 3 ogórki konserwowe 3 jajka 1/4 pora 1/3 papryki czerwonej sól pieprz pęczek szczypiorku ketchup Wykonanie Bułki przekrawamy na połówki, następnie z każdej z nich wydrążamy środek. Szynkę, paprykę oraz ogórki kroimy w kosteczkę, pora w półkrążki. Ser żółty ścieramy

Alle Dobre!
Cukinia faszerowana kuskusem 105

Cukinia faszerowana kuskusem z dodatkiem pomidorów i marchewki, zapieczona w piekarniku razem z twardym serem podpuszczkowym, np. parmezanem lub Grana Padano. Podana ze świeżymi kawałkami pomidorów. Pyszna i prosta propozycja na wegetariański obiad. Danie jest lekkie i zdrowe, a zarazem pożywne i sycące.  Składniki: 3 większe cukinie (po około 400 g) 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku(...)duża marchewka 1 szklanka kaszy kuskus 1 puszka pomidorów krojonych 60 g sera parmezan lub Grana Padano 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz 2 łyżki oliwy Dodatkowo: 2-3 świeże pomidory oliwa do skropienia cukinii Wykonanie: Cukinie myjemy dokładnie razem ze skórką, osuszamy i przecinamy wzdłuż na pół. Środek wydrążamy - nasiona wyrzucamy

Kuchnia MagdaLeny
Cukinia faszerowana kuskusem 105

Cukinia faszerowana kuskusem z dodatkiem pomidorów i marchewki, zapieczona w piekarniku razem z twardym serem podpuszczkowym, np. parmezanem lub Grana Padano. Podana ze świeżymi kawałkami pomidorów. Pyszna i prosta propozycja na wegetariański obiad. Danie jest lekkie i zdrowe, a zarazem pożywne i sycące.  Składniki: 3 większe cukinie (po około 400 g) 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku(...)duża marchewka 1 szklanka kaszy kuskus 1 puszka pomidorów krojonych 60 g sera parmezan lub Grana Padano 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz 2 łyżki oliwy Dodatkowo: 2-3 świeże pomidory oliwa do skropienia cukinii Wykonanie: Cukinie myjemy dokładnie razem ze skórką, osuszamy i przecinamy wzdłuż na pół. Środek wydrążamy - nasiona wyrzucamy

Kuchnia MagdaLeny
Ziemniaki faszerowane, mocno serowe, zapiekane w piekarniku. 11141

Ziemniaki podobnie jak i inne warzywa można faszerować na różne sposoby. Dziś podaję najprostszy i najmniej skomplikowany sposób - ziemniaki mocno serowe - doskonałe jako samodzielne danie np. na postny obiad  lub ciepłą kolację, ale takie ziemniaczki mogą być też świetnym dodatkiem do pełnego obiadu podane z mięsem i surówką stanowią fajnie urozmaicony posiłek. Polecam :) Składniki - 9 średniej wielkości ziemniaków(...)łyżka masła - 3 łyżki śmietany 12 lub 18% - 15 dag sera żółtego - zielenina ( zielona cebulka, szczypiorek lub pietruszka czy koperek ) - sól, pieprz, gałka muszkatołowa, słodka mielona papryka Wykonanie Ziemniaki wyszorowałam i ugotowałam na półmiękko, odcedziłam. Ostudzone ziemniaki przekroiłam wzdłuż na pół i z każdej połówki wydrążyłam środek. Wydrążone środki ziemniaków przełożyłam do miseczki, dodałam do nich masło i śmietanę, ugniotłam

Kuchnia z widokiem na ogród
Zupa krem z kalafiora z prażonymi orzechami 170

Poprzedni rok obfitował w mojej kuchni w cukinię. Jedliśmy ją pod każdą możliwą postacią. A to zapiekana, a to faszerowana, a na kolację bułeczka z dżemem z cukinii. Najczęściej przygotowywałam krem z cukinii, możecie go zobaczyć w ubiegłorocznym wpisie klik. Kremy dość często przygotowuję, dają spore pole do popisu jeśli chodzi o finalny smak czy dodatki. A lato i początek(...)uważacie? Składniki: 1 mały kalafior 2 średnie cebule 2-3 łyżki masła 200 ml słodkiej śmietanki sól do smaku posiekane drobno orzechy - użyłam tartych orzechów laskowych BackMit, ostra papryka lub grubo mielony pieprz - użyłam mielonych płatków chili. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Kalafiora dobrze wypłukać, osuszyć i posiekać drobno. Dołożyć do cebuli, wlać wodę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Naleśniki dla miłośników konkretów, czyli buritto z przepysznym pomidorowo – kiełbasowym nadzieniem 173

możemy co pewien czas wlać kroplę oleju, lub przetrzeć patelnię papierem kuchennym nasączonym olejem. Po upieczeniu wszystkich naleśników przyrządzamy sos. Kiełbasę i cebulę obieramy ze skórki, kroimy w kosteczki. Paprykę kroimy w podłyżne paski, a następnie wrzucamy do rondla z olejem i cebulą, po czym dusimy około 5 minut. Następnie dodajemy kiełbasę, przecier pomidorowy i około ½ szklanki wody. Całość zagotowujemy(...)gotującego się dania i mieszamy, by sos się ponownie zagotował i nie przypalił. Na koniec dodajemy przyprawy do smaku i odcedzoną fasolkę. Całość jeszcze raz mieszamy łyżką. Upieczone naleśniki faszerujemy sosem pomidorowo – kiełbasowym i układamy jeden przy drugim na blaszce wyłożonej pergaminem. Gdy wszystkie naleśniki będą gotowe, posypujemy je po górze potartym lub pokrojonym w paseczki serem. Naleśniki wkładamy

Smakowy Raj
Zraziki świąteczne 388

Zraziki świąteczne Rumiane, mięciutkie i wypełnione pysznym farszem. Delikatne i bardzo smaczne roladki z mięsa mielonego. Doskonałe na świąteczny obiad!     Składniki: 0,5 kg

Blog z Apetytem
Przepis na ratatuj – ratatouille z batatem! 54

ratatouille rozpoczynamy od zrobienia sosu pomidorowego na bazie pomidorów z puszki. Przygotowany sos wylewamy na spód formy do zapiekania, a na sosie układamy pokrojone w plasterki cukinie, bataty oraz papryki. Całość zapiekamy i gotowe! Dokładny przepis znajdziesz poniżej. Przepis na ratatuj krok po kroku Ratatuja z batatem - ratatouille Via Gusto Przepis na ratatuj (ratatouille) z batatem to niezwykle proste(...)warzyw zapieczonych w sosie… Drukuj Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia/gotowania: 50 min Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki 1 batat 1 cukinia 1 czerwona papryka 1 żółta lub pomarańczowa papryka 2 łyżki oleju 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 puszka pomidorów 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii ½ łyżeczki soli pieprz przygotowanie Na rozgrzanym oleju podsmaż pokrojoną drobno

Via Gusto
Kotlety folwarczne – zrazy z mięsa mielonego z pieczarkami 59

Kotlety folwarczne czyli pyszne zrazy z mięsa mielonego faszerowane serem żółtym z sosem śmietanowym z pieczarkami i porem świetnie sprawdzą się na domowy obiad dla całej rodziny. W towarzystwie ziemniaków i ulubionej surówki tworzą bardzo smaczny posiłek, który zadowoli nawet wybredne podniebienia. Danie, choć proste i z niewyszukanych składników, jest zaskakująco pyszne.   Składniki na kotlety folwarczne (7-8 sztuk(...)mięsa mielonego (dałam z indyka, może też być wieprzowe) bułka pszenna łyżka bułki tartej jajko ząbek czosnku około 150 g sera żółtego sól, pieprz, ostra papryka   Sos: 250 g pieczarek średniej wielkości por 200 ml śmietany 30% 1/3 szklanki wody sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia, papryka ostra   Przygotowanie Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry i podsmażamy na patelni

e-PrzepisyKulinarne
Papryczkowe rożki 94

Papryczkowe rożki Zaskakujące danie na kolacje, imprezę zawsze coś innego, nowego. Papryczki podłużne owinięte ciastem francuskim, faszerowane mięsem z kurczaka. Składniki: ·        6 papryczek Jalapeno ·        50 dag fileta z kurczaka ·        Sól ·        Przyprawa gyros(...)końcówkę, wyjmujemy nasiona, tak żeby powstał nam otwór. 3.    Otwór papryczek napełniamy farszem z mięsa. 4.    Ciasto francuskie kroimy w podłużne paski i owijamy każdą paprykę. 5.    Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 6.    Pieczemy 20 minut pod przykryciem w 180 ° C i 10 minut bez przykrycia. 7.    Gotowe

Kulinarna Chwila
9 przydatnych porad – jak wzmocnić swoją odporność? 64

jest głównym składnikiem słynnej przyprawy „curry” i wykazuje bardzo szerokie spektrum prozdrowotnego działania. W licznych badaniach stwierdzono jej działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Luteolina występująca między innymi w brokułach, zielonej papryce, selerze i tymianku , skutecznie tłumi procesy zapalne organizmu. Rutyna wykazuje silne działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne, a w połączeniu z witaminą C wzmacnia odporność organizmu. Najwięcej rutyny znajduje się w gryce(...)warzywach ( cebuli, kapuście, pomidorach, brokułach ) oraz w napojach (w zielonej herbacie i czerwonym winie ) wykazuje właściwości antyoksydacyjne i działanie przeciwzapalne. Podsumowując , mamy ogromny wpływ na naszą odporność. Zamiast faszerować się suplementami, czy innymi specyfikami powinniśmy zadbać o podstawowe rzeczy takie jak sen, aktywność fizyczna, redukcja stresu, czy zbilansowana dieta. Zmieniając naszą dietę na zdrowszą, włączając wymienione powyżej produkty do codziennego

Be Fit Be Strong
Cukinia faszerowana-najpyszniejsza i łatwa 135

Witam Kochani sezon na cukinię w pełni dlatego dziś chcę Was zaprosić na pyszną cukinię faszerowaną. Robi się ją dość szybko, łatwo, i zawsze wszystkim smakuje. Cukinia w takim wydaniu często gości u mnie w domu na obiad. Jest wypełniona pysznym farszem z czosnkiem, cebulką, mięsem mielonym, ryżem, marchewką. Polecam i zapraszam SKŁADNIKI -4 młode cukinie średniej wielkości FARSZ(...)czosnku -100g ryżu białego -kilka łyżek oleju -500g mięsa wieprzowego mielonego (szynka, łopatka) -1 średnia marchew -4 kopiaste łyżeczki koncentratu pomidorowego -sól, pieprz do smaku, p ziołowy -papryka czerwona w proszku -zioła prowansalskie -około 200g sera żółtego Cukinię myjemy i łyżeczką usuwamy środki tak by powstały łódeczki. Mięso mielimy. Do garnka dajemy olej, posiekany czosnek i cebulę-podsmażamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pieczarki faszerowane awokado 188

wykorzystać inne, swoje ulubione przyprawy, aby "podrasować" smak awokado. Eksperymentuj! :-) Pieczarki podawaj z dobrym kawałkiem mięsa. Jeśli jesteś na pierwszym etapie diety, nie jedz więcej niż 3 faszerowane pieczarki. Składniki (na 3 porcje): pieczarki - 8 szt.awokado - 2 szt.ser żółty - 40gmasło - 15gczosnek - 1 ząbek przyprawy: harissasól himalajskapieprz Sposób przygotowania: Umyj pieczarki i usmaż je na maśle aż się zarumienią(...)pieczarki na patelni na małym ogniu, aby podtrzymać temperaturę.W międzyczasie zblenduj awokado, ser żółty, przyprawy oraz czosnek. W moim przypadku dodaję dużo harissy, ponieważ bardzo lubię ostre dania. Papryka ta sprawia też, że awokado nie jest takie "mdłe". Nałóż masę z awokado na pieczarki i smaż jeszcze przez około 10 minut, aby ser w masie mógł się

Keto Przepisy
ZAPIEKANY WARKOCZ Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z SEREM I WARZYWAMI 272

Uwielbiam faszerować ciasto francuskie – zarówno na słodko, jak i na ostro. Kilka dni temu pokazałam Wam pyszną „zapiekankę”, którą zrobiłam z ciasta francuskiego i odrazu pojawiło się szaleństwo na facebooku! I słuszne – bo zapiekanka wyszła genialna! Ciasto francuskie wypełnione farszem serowym z warzywami jest świetnym pomysłem zarowno na obiad, jak i kolacje na ciepło. Sprawdzi się(...)rownież jako imprezowa przekąska! Ps. fajnym dodatkiem jak np. sos czosnkowy. SKŁADNIKI : * ciasto francuskie – 1 op / 300 g * ser żółty – ok. 250 g * papryka czerwona – 1 szt * kukurydza – ok. 100 * sól, pieprz, papryka ostra * jajko do posmarowania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Ścieramy ser żółtym dodajemy drobno okrojoną paprykę oraz kukuyrydzę. Doprawiamy do smaku. Ciasto francuskie rozcinamy

Ostra na Słodko
Pieczona dorada z selerem naciowym, czosnkiem i figami 114

patelni na złoto. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Rybę nafaszerować usmażoną cebulą. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć w nim łodygi selera naciowego. Na ruszcie z selera położyć faszerowaną rybę. Na rybach ułożyć ząbki czosnku oraz ćwiartki fig. Tuż przed włożeniem do piekarnika Całość przykryć pokrywką – lub folią aluminiową, jeśli brak pokrywki od kompletu – i piec w nagrzanym do 220C(...)ostatnie 20 min pieczenia odkryć pokrywkę - aby figi i czosnek przyrumieniły się z wierzchu. Podawać z ryżem. Ja doprawiam tu jeszcze ryż przyprawami pod koniec gotowania – papryka słodka i ostra, pieprz Cayenne, pieprz ziołowy, ketchup , wszystko w preferowanych proporcjach w zależności od smaku . Niewiele składników, mało skomplikowane przygotowanie - w efekcie: sycący i pyszny obiad, który niemalże sam się robi

Grunt to przepis!
GULASZ Z KASZĄ GRYCZANĄ I WARZYWAMI 233

rozwojowi cukrzycy.  Nie powoduje alergii, jest produktem bezglutenowym.  Ugotowana na sypko stanowi niezastąpiony dodatek do wszelkiego rodzaju zrazów, sosów i pieczeni.  Używa się jej także do faszerowania drobiu,pierogów i wyrobu kaszanki.   Składniki: około 500 g  mięsa łopatki wieprzowej / wołowiny gulaszowej /szynki / gulaszowe z indyka 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1-2 marchewki(...)firmy PRYMAT 3-5 łyżek oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól świeżo mielony czarny pieprz 2-3 suszone grzybki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 300 g kaszy gryczanej firmy KUPIEC W głębokim żeliwnym garnku podsmażyłam pokrojoną

potrawyregionalne
Cukinia faszerowana mozzarellą i łososiem z warzywami 215

Uwielbiam połączenie cukinii z łososiem. Do tej pory była to zwykle cukinia grillowana. Tym razem pomyślałam, że można by moje ukochane warzywo nafaszerować łososiem, dodałam mozzarellę

Moje Kuchenne Rewelacje