papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:112/171)

Udka kurczaka nadziewane chlebem i suszonymi śliwkami 60

powiecie na pachnące i aromatyczne udka faszerowane suszoną śliwką. Dodatek cynamonu nadaje im fajnego zimowego charakteru. Pamiętajmy jednak, że dodajemy go tylko szczyptę – powinien być lekko wyczuwalny, a nie dominujący. Udka faszerowane suszonymi śliwkami, z dodatkiem chrupiących orzechów oraz grzanek, to świetna alternatywa dla schabu ze śliwkami. Ich przygotowanie wymaga co prawda pewnej wprawy, bo udka należy wpierw wytrybować(...)smak rekompensuje cały trud włożony w tę czynność:) 4 udka kurczaka 1 mała cebula 2-3 kromki czerstwego pieczywa 80 g suszonych śliwek szczypta cynamonu szczypta tymianku mielona papryka słodka i ostra szczypta imbiru sól, pieprz Oczyszczone udka trybujemy. Oprószamy z obu stron solą, pieprzem, mieloną papryką słodką oraz szczyptą papryki ostrej, imbiru i cynamonu (tego ostatniego dajemy dosłownie szczyptę

Smaki Na Talerzu
Pomidory faszerowane kuskusem i tuńczykiem 176

wersja faszerowanych pomidorów. Tym razem do środka trafiła sałatka z kuskusem i tuńczykiem. Takie pomidorki świetnie smakują z dodatkiem sosu czosnkowego. Można także do sałatki dodać majonez wtedy całośc jest bardzeij wyrazista w smaku. składniki: 8-9 pomidorów po ok 130-150 g 1/2 szklanki kuskusu 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju 1 mała cebulka pół małej papryki garść

Monia miesza i gotuje
Jajka w sosie andaluzyjskim. Wielkanocne śniadanie. 205

faszerowane i w sosie i jeszcze inaczej :) Ja dziś proponuję jajka w sosie andaluzyjskim. Sam sos, błyskawiczny w przygotowaniu, w smaku lekko pikantny, świetnie komponuje się nie tylko z jajkiem, ale również pasuje idealnie z wędliną czy pieczonym mięsem. Polecam :) Składniki - 4 jajka - 4-5 łyżek majonezu ( u mnie majonez kremowy Folwark ) - 1  kopiasta łyżka keczupu - 2 papryki marynowane

Kuchnia z widokiem na ogród
Żółte cukinie zapiekane z makaronem, kurczakiem i warzywami 214

faszerowaniu i zapiekaniu. Choć wolę zieloną, podłużną cukinię, to w tym przypadku te egzemplarze ładnie prezentowały się na talerzu. A farsz. Możecie zrobić dowolny. Ważne by był pikantny... Składniki: kilka sztuk młodych cukinii - wykorzystałam żółte okrągłe 200 g makaronu świderki 2 filety z kurczaka 1 cebula 3-4 ząbki czosnku pół szklanki mrożonego groszku 1 niewielka czerwona papryka pół puszki

Czerwień i błękit
Faszerowane Kieszonki 206

Składniki: na 6 porcji 6 pojedynczych filetów z piersi kurczaka 1 op świeżej rukoli 1 op sera feta 1 kubek tartego sera twardego dojrzewającego pieprz słodka

Luźna Kuchnia
Wielkanocne jajka z pastą z tuńczyka, fety i suszonych pomidorów 47

faszerowanych na wielkanocne śniadanie – tym razem jajka zrobiłam na różowo i wypełniłam je obłędnym połączeniem tuńczyka, fety i suszonych pomidorów. *Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme Wykonanie Jajka ugotuj na twardo. Obierz, przekrój na pół wzdłuż i wyjmij żółtka. Zlej zalewę z tuńczyka i odciśnij nadmiar wody. Zmiksuj tuńczyka z pomidorami, fetą, żółtkami jajek, 1/2 łyżeczki suszonej, słodkiej papryki

Eat me! Fit me!
Tatar ze śledzia po węgiersku 72

filetów śledziowych (około 4-6 sztuk) 3 ogórki konserwowe 2 jajka ugotowane na twardo 1 papryka czerwona (świeża lub marynowana) kilka marynowanych grzybków (leśnych lub pieczarek) 1 mała cebulka łyżka musztardy, np. sarepskiej, miodowej łyżka płynnego miodu 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżeczka ostrej papryki mielonej sól     Jeśli masz płaty śledziowe z oleju, wystarczy je osuszyć i użyć(...)jeśli tak, wymień wodę na świeżą i ponownie odstaw na godzinę lub dwie. Jajka obierz ze skorupki, a cebulę z łupiny. Paprykę przekrój i usuń gniazdo nasienne. Wszystkie składniki pokrój w drobną kosteczkę – śledzie, ogórki, jajka, paprykę, grzybki i cebulę. Umieść je w misce, następnie dodaj składniki sosu, czyli musztardę, miód i przecier pomidorowy. Dopraw przyprawami. Całość dokładnie wymieszaj

Kulinarny S.O.S.
Imprezowa przekąska z tortilli 689

Imprezowa przekąska z tortilli Prosta i przepyszna przekąska, którą z pewnością pokochają wszyscy goście na przyjęciu. Rożki z tortilli faszerowane mięsem mielonym i warzywami oraz zapiekane z żółtym serem i podane z rewelacyjnym domowym sosem czosnkowym to danie, któremu ciężko się oprzeć!     Składniki: 5 placków z tortilli (Mogą być kupne lub domowe PRZEPIS TUTAJ ) 300 g wieprzowego mięsa(...)mielonego 2 świeże pomidory lub połowa puszki krojonych pomidorów 1 łyżka oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryka 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 1/4 szklanki bulionu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 20 dkg startego żółtego sera Przyprawy : 1 łyżeczka chilli w proszku, 1 łyżeczka suszonego oregano, 1 łyżeczka cukru, sól, pieprz Domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem
KANARYJSKI ZIELONY SOS MOJO VERDE 123

faszerowane ziemniaki podane z sosem MOJO VERDE . Dziś za to przepis jak przygotować samemu ten sos. Będąc na Wyspach Kanaryjskich wszędzie pojawiał się zielony i czerwony sos. Podaje się go o każdej porze i do wszystkiego (no dobra... z wyjątkiem deserów). Używany jest do ryb, dań pieczonych, mięs czy ziemniaków. Sos przygotowujemy zarówno z ostrej jak i słodkiej papryki. Przygotowuje

Kuchnia w oparach
Pieczeń rzymska z pieczarkami 154

Macie ochotę na pieczeń rzymską? Czy pieczeń kojarzy się Wam z mięsem faszerowanym jajkiem ?  Ostatnio naszło mnie na zrobienie jej z pieczarkami, rodzinka zajadała się, aż miło :) Już wkrótce pojawi się u nas kolejna wariacja pieczeniowa ;)  A dziś zapraszamy na wersję pieczarkową :)  Pieczeń rzymska z pieczarkami SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko(...)łyżki bułki tartej sól morska młynek do smaku pieprz kolorowy młynek do smaku 1 ½ łyżeczki papryki mielonej słodkiej + do posypania 350 g pieczarek 1 łyżka masła natka pietruszki musztarda rosyjska przyprawa do wieprzowiny PRZYGOTOWANIE: Do miseczki przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem oraz słodką papryką, dodajemy bułkę tartą i wyrabiamy na jednolity mięsny farsz. Pieczarki kroimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Faszerowany kurczak pieczony w szampanie 141

Może danie nie wygląda imponująco ale jest bardzo smaczne w szczególności farsz, a kurczak rozpływa się w ustach. Inspiracją był przepis z książki "Gordon Ramsay's

IMPRESJA SMAKU
Bakłażan faszerowny kaszą jaglaną 219

szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1 pęczek dymki 3 ząbki czosnku 1 duży pomidor 2 łyżki posiekanej kolendry 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta chili sól, pieprz  oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Bakłażany myjemy, przekrawamy wzdłuż  na pół i nacinamy nożem w kratkę(...)Ewentualnie doprawiamy jeszcze farsz solą i pieprzem. Nadziewamy bakłażany i zapiekamy przez kwadrans w 180 stopniach. Podajemy od razu posypując pozostałymi listkami kolendry. Smacznego :) Pyszne i bardzo aromatyczne bakłażany faszerowane :)   źródło inspiracji

Moje Kuchenne Rewelacje
Pieczarki faszerowane w panierce 546

jajka 60 g sera np.Gouda 20 g Parmezanu lub sera Grana Padano 3 łyżki mąki pszennej 1 cebulka pół łyżeczki czosnku granulowanego 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz, papryka słodka olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki panierowane przepis: Pieczarki umyć, osuszyć. Odcinamy trzonki, i wydłubać  miąższ. Nóżki pieczarek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić(...)paprykę, czosnek, oraz zioła prowansalskie wymieszać w miseczce na jednolite ciasto. Kapelusze nadziać farszem, następnie otoczyć w cieście a na koniec z każdej strony w bułce tartej. Na mniejszej patelni rozgrzać olej (oleju taką ilość, aby pieczarki choć w połowie były zanurzone). Najpierw smażyć stronę z farszem, potem drugą. Smażyć na rumiany kolor. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pieczarki faszerowane

Olcia gotuje!
Makaronowe muszle z mięsem mielonym 59

mięsa mielonego, opakowanie makaronu muszli dużych, puszka pomidorów, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 cebula, passata pomidorowa, łyżka śmietany (opcjonalnie), parmezan do posypania (opcjonalnie), przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, oregano, bazylia. ZOBACZ INNE PRZEPISY Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, góra i dół. Do garnka wlej wodę i posól ją, kiedy zacznie się gotować. We wrzątku delikatnie umieść makaron i gotuj(...)papryką, oregano oraz bazylią. Dodaj koncentrat pomidorowy, podgrzewaj chwilę i farsz do makaronowych muszli jest gotowy. Przygotuj sos . Do małego garnka przelej passatę pomidorową, dopraw według uznania. Na koniec dodaj odrobinę śmietany, dzięki temu sos pomidorowy będzie miał delikatniejszy smak. Kiedy makaronowe muszle będą już lekko podgotowane, odcedź je. Na spód naczynia żaroodpornego wylej 2/3 sosu pomidorowego. Czas na faszerowanie

Rozdomowiona