papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:112/171)

Wielkanocne jajka z pastą z tuńczyka, fety i suszonych pomidorów 59

faszerowanych na wielkanocne śniadanie – tym razem jajka zrobiłam na różowo i wypełniłam je obłędnym połączeniem tuńczyka, fety i suszonych pomidorów. *Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme Wykonanie Jajka ugotuj na twardo. Obierz, przekrój na pół wzdłuż i wyjmij żółtka. Zlej zalewę z tuńczyka i odciśnij nadmiar wody. Zmiksuj tuńczyka z pomidorami, fetą, żółtkami jajek, 1/2 łyżeczki suszonej, słodkiej papryki

Eat me! Fit me!
Tatar ze śledzia po węgiersku 75

filetów śledziowych (około 4-6 sztuk) 3 ogórki konserwowe 2 jajka ugotowane na twardo 1 papryka czerwona (świeża lub marynowana) kilka marynowanych grzybków (leśnych lub pieczarek) 1 mała cebulka łyżka musztardy, np. sarepskiej, miodowej łyżka płynnego miodu 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżeczka ostrej papryki mielonej sól     Jeśli masz płaty śledziowe z oleju, wystarczy je osuszyć i użyć(...)jeśli tak, wymień wodę na świeżą i ponownie odstaw na godzinę lub dwie. Jajka obierz ze skorupki, a cebulę z łupiny. Paprykę przekrój i usuń gniazdo nasienne. Wszystkie składniki pokrój w drobną kosteczkę – śledzie, ogórki, jajka, paprykę, grzybki i cebulę. Umieść je w misce, następnie dodaj składniki sosu, czyli musztardę, miód i przecier pomidorowy. Dopraw przyprawami. Całość dokładnie wymieszaj

Kulinarny S.O.S.
Imprezowa przekąska z tortilli 693

Imprezowa przekąska z tortilli Prosta i przepyszna przekąska, którą z pewnością pokochają wszyscy goście na przyjęciu. Rożki z tortilli faszerowane mięsem mielonym i warzywami oraz zapiekane z żółtym serem i podane z rewelacyjnym domowym sosem czosnkowym to danie, któremu ciężko się oprzeć!     Składniki: 5 placków z tortilli (Mogą być kupne lub domowe PRZEPIS TUTAJ ) 300 g wieprzowego mięsa(...)mielonego 2 świeże pomidory lub połowa puszki krojonych pomidorów 1 łyżka oliwy 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryka 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej 1/4 szklanki bulionu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 20 dkg startego żółtego sera Przyprawy : 1 łyżeczka chilli w proszku, 1 łyżeczka suszonego oregano, 1 łyżeczka cukru, sól, pieprz Domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem
KANARYJSKI ZIELONY SOS MOJO VERDE 126

faszerowane ziemniaki podane z sosem MOJO VERDE . Dziś za to przepis jak przygotować samemu ten sos. Będąc na Wyspach Kanaryjskich wszędzie pojawiał się zielony i czerwony sos. Podaje się go o każdej porze i do wszystkiego (no dobra... z wyjątkiem deserów). Używany jest do ryb, dań pieczonych, mięs czy ziemniaków. Sos przygotowujemy zarówno z ostrej jak i słodkiej papryki. Przygotowuje

Kuchnia w oparach
Pieczeń rzymska z pieczarkami 158

Macie ochotę na pieczeń rzymską? Czy pieczeń kojarzy się Wam z mięsem faszerowanym jajkiem ?  Ostatnio naszło mnie na zrobienie jej z pieczarkami, rodzinka zajadała się, aż miło :) Już wkrótce pojawi się u nas kolejna wariacja pieczeniowa ;)  A dziś zapraszamy na wersję pieczarkową :)  Pieczeń rzymska z pieczarkami SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko(...)łyżki bułki tartej sól morska młynek do smaku pieprz kolorowy młynek do smaku 1 ½ łyżeczki papryki mielonej słodkiej + do posypania 350 g pieczarek 1 łyżka masła natka pietruszki musztarda rosyjska przyprawa do wieprzowiny PRZYGOTOWANIE: Do miseczki przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem oraz słodką papryką, dodajemy bułkę tartą i wyrabiamy na jednolity mięsny farsz. Pieczarki kroimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Faszerowany kurczak pieczony w szampanie 143

Może danie nie wygląda imponująco ale jest bardzo smaczne w szczególności farsz, a kurczak rozpływa się w ustach. Inspiracją był przepis z książki "Gordon Ramsay's

IMPRESJA SMAKU
Bakłażan faszerowny kaszą jaglaną 222

szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1 pęczek dymki 3 ząbki czosnku 1 duży pomidor 2 łyżki posiekanej kolendry 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta chili sól, pieprz  oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Bakłażany myjemy, przekrawamy wzdłuż  na pół i nacinamy nożem w kratkę(...)Ewentualnie doprawiamy jeszcze farsz solą i pieprzem. Nadziewamy bakłażany i zapiekamy przez kwadrans w 180 stopniach. Podajemy od razu posypując pozostałymi listkami kolendry. Smacznego :) Pyszne i bardzo aromatyczne bakłażany faszerowane :)   źródło inspiracji

Moje Kuchenne Rewelacje
Pieczarki faszerowane w panierce 813

jajka 60 g sera np.Gouda 20 g Parmezanu lub sera Grana Padano 3 łyżki mąki pszennej 1 cebulka pół łyżeczki czosnku granulowanego 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz, papryka słodka olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki panierowane przepis: Pieczarki umyć, osuszyć. Odcinamy trzonki, i wydłubać  miąższ. Nóżki pieczarek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić(...)paprykę, czosnek, oraz zioła prowansalskie wymieszać w miseczce na jednolite ciasto. Kapelusze nadziać farszem, następnie otoczyć w cieście a na koniec z każdej strony w bułce tartej. Na mniejszej patelni rozgrzać olej (oleju taką ilość, aby pieczarki choć w połowie były zanurzone). Najpierw smażyć stronę z farszem, potem drugą. Smażyć na rumiany kolor. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pieczarki faszerowane

Olcia gotuje!
Makaronowe muszle z mięsem mielonym 66

mięsa mielonego, opakowanie makaronu muszli dużych, puszka pomidorów, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 cebula, passata pomidorowa, łyżka śmietany (opcjonalnie), parmezan do posypania (opcjonalnie), przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, oregano, bazylia. ZOBACZ INNE PRZEPISY Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, góra i dół. Do garnka wlej wodę i posól ją, kiedy zacznie się gotować. We wrzątku delikatnie umieść makaron i gotuj(...)papryką, oregano oraz bazylią. Dodaj koncentrat pomidorowy, podgrzewaj chwilę i farsz do makaronowych muszli jest gotowy. Przygotuj sos . Do małego garnka przelej passatę pomidorową, dopraw według uznania. Na koniec dodaj odrobinę śmietany, dzięki temu sos pomidorowy będzie miał delikatniejszy smak. Kiedy makaronowe muszle będą już lekko podgotowane, odcedź je. Na spód naczynia żaroodpornego wylej 2/3 sosu pomidorowego. Czas na faszerowanie

Rozdomowiona
Palmiery z serem i sezamem 65

faszerować, jakkolwiek zwijać, zawsze jest smacznie, chrupko i szybko, dodatkowo pięknie się prezentują. Pomysł na przekąskę idealny. Dziś palmiery wytrawne w wersji z sosem spaghetti, tartym serem i sezamem. Możecie użyć ketchupu, dowolnego sosu, np. bolońskiego, pomidorowego, słodko-kwaśnego, nawet majonezu z żurawiną a dodatkowo do sera dorzucić szynkę lub posiekane drobniutko oliwki. Posypać makiem, ziołami lub ostrą papryką. Wersje

Zasmakuj Kuchni
Udko z kurczaka z grzybami 174

Udka z kurczaka faszerowane grzybami to doskonały pomysł na smakowity i aromatyczny obiad. Dzisiaj mięsko podane z gnocchi, czyli włoskimi kluskami w sosie serowym a do tego kolorowa i szybka w przygotowaniu sałatka. Składniki : 5 szt. ud z kurczaka bez skóry i kości (z Biedronki) ok. 1/3 szklanki grzybów leśnych (u mnie mrożone) 1 łyżka startego sera żółtego(...)ząbki czosnku ostra papryka (w proszku) słodka papryka (w proszku) tymianek sól i pieprz opakowanie Gnocchi 200 ml śmietanki 18% ser parmezan lub grana padano 100 g serka topionego - śmietankowy biały pieprz Przepis na sałatkę znajdziesz tutaj →  Sałatka Przygotowanie: Rozmrożone grzybki przesmaż na łyżeczce oliwy, dopraw pieprzem, tymiankiem i ostrą papryką - na koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek

Alutka-Gotuje
Tartaletki serowo-pomidorowe z żurawiną (z ciasta francuskiego) 106

francuskiego opakowanie sera Favita typu feta (kolor niebieski) 1 średni pomidor 3 suszone pomidory 10 oliwek czarnych i 8 zielonych 2 łyżeczki żurawiny świeżo zmielony pieprz, tymianek, oregano, słodka papryka kilka foremek do babeczek – użyłam silikonowych Przygotowanie: 1. W miseczce wymieszajcie ser typu feta z pokrojonymi w kostkę: pomidorem, pomidorami suszonymi, oliwkami, żurawiną, przyprawcie do smaku. 2. Ciasto kroję(...)kilka niedużych kwadratów (kawałek ciasta zostawiam, bo będę nim dekorować wierzch babeczek), każdy kwadrat lekko jeszcze rozciągam lekko palcami i wypełniam nimi silikonowe foremki – babeczki. 3. Każdą babeczkę faszeruję, resztę ciasta które jest na bokach fantazyjnie wywijam w kształt kwiatów. Ciasto, które sobie wcześniej zostawiłam rwę na mniejsze kawałki i posypuję nimi każdą babeczkę z wierzchu, po 3 małe

Zasmakuj Kuchni
Meksykańskie soft tacos 127

paprykę w cienkie plastry, a następnie dodajemy ją na patelnię. 4. Całość podsmażamy, aż woda z grzybów całkowicie odparuje (ok. 15 minut ). 5. Po tym czasie dodajemy odsączoną czerwoną fasolę, kukurydzę, soczewicę oraz przecier pomidorowy. 6. Wszystko dokładnie razem mieszamy i podsmażamy jeszcze przez kilka minut (do miękkości). 7. Na końcu farsz przyprawiamy i przekładamy do placków tacos. 8. Faszerowane

Bez Cebuli
Pikantna pizza z anchois, oliwkami z czosnkiem i kozim serem 157

faszerowanych twarożkiem i pokrojonych na kawałki (kupiłam je w Kauflandzie na wagę) kilka zielonych oliwek nadziewanych czosnkiem z ziołami (kupiłam je w Kauflandzie na wagę) kilka kawałków sera koziego dojrzewającego żółty ser tarty - do woli przyprawy: bazylia, oregano, zioła prowansalskie Sos pomidorowo-chrzanowy: puszka krojonych pomidorów z puszki 1 płaska łyżka chrzanu łyżeczka cukru sól, pieprz, bazylia, oregano, papryka

Zasmakuj Kuchni
Faszerowane pieczarki portobello (lub zwykłe) - pieczone 147

Portobello to odmiana znanej wszystkim pieczarki - większa, bardziej mięsista. Świetnie nadaje się do faszerowania i zapiekania a kupić je można nawet w popularnym dyskoncie. Są intensywniejsze w smaku niż zwykłe pieczarki i zdecydowanie je polecam na przystawkę lub danie główne. Osobiście lubię takie długo pieczone a nie jedynie podpiekane i taki przepis przedstawiam. 8 pieczarek portobello 500g mięsa mielonego 100g(...)tartej mozzarelli  50g tartego sera cheddar 1 cebula  1 ząbek czosnku 1 papryka czerwona 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra olej 1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso mielone obsypane solą i przyprawami. Studzimy, mieszamy z posiekaną natką pietruszki, jajkiem i mozzarellą

Szefowa kuchni
Tartaletki serowo-pomidorowe z żurawiną (z ciasta francuskiego) 140

kolor niebieski) 1 średni pomidor 3 suszone pomidory 10 oliwek czarnych i 8 zielonych 2 łyżeczki żurawiny świeżo zmielony pieprz, tymianek, oregano, słodka papryka kilka foremek do babeczek - użyłam silikonowych Przygotowanie: 1. W miseczce wymieszajcie ser typu feta z pokrojonymi w kostkę: pomidorem, pomidorami suszonymi, oliwkami, żurawiną, przyprawcie do smaku. 2. Ciasto kroję(...)kilka niedużych kwadratów (kawałek ciasta zostawiam, bo będę nim dekorować wierzch babaeczek), każdy kwadrat lekko jeszcze rozciągam lekko palcami i wypełniam nimi silikonowe foremki - babeczki. 3. Każdą babeczkę faszeruję, resztę ciasta które jest na bokach fantazyjnie wywijam w kształt kwiatów. Ciasto, które sobie wcześniej zostawiłam rwę na mniejsze kawałki i posypuję nimi każdą babeczkę z wierzchu, po 3 małe

Zasmakuj Kuchni
Pomidory faszerowane mięsem 157

Danie dla miłośników pomidorów.  Pomidory faszerowane mięsem są i dealne jako przekąska na imprezach.  Można je przygotować wcześniej, a w dowolnej chwili po prostu włożyć do piekarnika na pół godziny. Podane z ryżem stanowią pyszny, lekki i niebanalny obiad :) Składniki: 9  średnich pomidorów 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy 200 g mielonej karkówki sól pieprz(...)pół łyżeczki cukru pół czubatej łyżeczki słodkiej papryki szczypta chili 10 gałązek pietruszki pół kulki mozzarelli Wykonanie: Pomidorom odcinamy kapelusiki i je wydrążamy . Najlepiej zrobić to łyżeczką. Wydrążoną zawartość siekamy. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i podsmażamy na oliwie 10 minut. Następnie do cebuli i czosnku, dodajemy mięso, sól, pieprz, cukier, paprykę słodką oraz chili

Smak mojego domu
Kartofle faszerowane kremem twarożkowym 404

ziemniaczane wrzucamy do miski, rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków lub w rękach. Dodajemy twarożek, przyprawy, sok z cytryny, cukier i dokładnie mieszamy drewnianą łyżką. Odstawiamy na 10 minut. 4. Ziemniaki faszerujemy twarożkiem (u mnie wyszło 1,5 łyżki na kartofla), układamy na wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia dużej blasze, wstawiamy do piekarnika na 10 minut.  5. Posypujemy startym(...)żółtym lub mozzarellą, zapiekamy jeszcze 5 minut lub do roztopienia sera. Podawać najlepiej z sosem czosnkowym lub jogurtowym,  ja podałam z drobiowymi szaszłykami z ciemnymi pieczarkami i zieloną papryką oraz sałatą z sosem vinaigrette.Oj, bardzo smacznego

Kuchnia Prezydentowej