papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:120/171)

Roladki z udek kurczaka nadziewane pieczarkami 74

Przepis na soczyste roladki z udek kurczaka nadziewane pieczarkami i cebulą. Faszerowane udka z kurczaka to pomysł na drugie danie lub na pyszną przystawkę. Jeśli zastanawiasz się: Co zrobić z udka z kurczaka? lub Jak zrobić udka z kurczaka na obiad? Zapraszamy na nasz prosty przepis, dzięki któremu wszystko przygotujesz bez użycia piekarnika. Roladki z udka kurczaka to pomysł(...)oraz naszym zdaniem o niebo lepsza w smaku. Udka faszerowane przepis z którym każdy sobie bez problemu poradzi. Z przepisu dowiesz się jak wyluzować ćwiartkę albo udziec z kurczaka. To naprawdę nie jest trudne! A po usunięciu kości i chrząstek zostaje nam delikatne mięso, wręcz idealne do wypełnienia farszem. Nasze faszerowane roladki z kurczaka są nadziane pachnącymi pieczarkami z cebulą

Kuchnia Na Wypasie
Roladki z karkówki zapiekane w sosie pomidorowym 137

Obtaczamy je w mące i obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego. Koncentrat pomidorowy mieszamy z wodą i resztą cebuli, której nie zużyliśmy na faszerowanie roladek oraz solą i pieprzem. Takim sosem zalewamy roladki. Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy przez godzinę z funkcją termoobiegu. Co jakieś 20 minut wierzch roladek(...)Roladki z karkówki zapiekane w sosie pomidorowym[/caption] Zobacz inne przepisy na karkówkę: Karkówka Pieczona Z Warzywami – Prosty Przepis Na Domowy Obiad Karkówka Po Cygańsku Z Pieczarkami I Papryką Karkówka Pieczona W Musztardzie Karkówka Duszona W Sosie Własnym Karkówka Pieczona Z Ziemniakami I Cebulką Karkówka W Warzywami – Łatwy Przepis Na Obiad Artykuł Roladki z karkówki zapiekane w sosie pomidorowym pochodzi

e-PrzepisyKulinarne
jajka faszerowane rukolą i orzechami 188

Faszerowane jajka bardzo często goszczą na naszym stole, a ja chętnie poszukuję nowych pomysłów na farsze. Tym razem połączyłam ostrą rukolę, delikatną pietruszkę, chrupiące orzechy i aksamitny majonez, a wszystko to dodatkowo owinęłam plasterkiem dojrzewającej szynki. Dla mnie super smak. Przepis od Beaty . składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki posiekanej rukoli 2 łyżki posiekanej natki pietruszki(...)zmielonych orzechów włoskich 20 g startego żółtego sera  2 łyżki majonezu sól, pieprz, papryka ostra i słodka 4 plastry szynki dojrzewającej wykonanie: Ugotowane i ostudzone jajka obieram i przekrawam na pół. Delikatnie, by nie uszkodzić białek wyjmuję żółtka i przekładam je do miseczki. Do żółtek dodaję posiekane rukolę i pietruszkę, starty ser i zmielone orzechy. Doprawiam majonezem i przyprawami

babka w formie
Pieczeń rzymska z jajkiem 133

Pieczeń rzymska z jajkiem Rolada z mięsa mielonego faszerowana i pieczona z gotowanymi na twardo jajkami to bardzo smaczne oraz proste w przygotowaniu danie. Zazwyczaj potrawę taką przygotowuje się na Wielkanoc, ale można też podać ją na ciepło jako danie obiadowe lub jako zimną przekąskę na przyjęciu. Pieczeń zarówno wygląda jak i smakuje rewelacyjnie.     Składniki: 1 kg wieprzowego(...)mięsa mielonego 1 cebula 3 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 5-6 jajek ugotowanych na twardo 1 surowe jajko Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek     *** Mięso przekładamy do miski. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek *** *** Do mięsa dodajemy surowe jajko, bułkę tartą oraz przyprawy do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy *** *** Ugotowane i ostudzone

Blog z Apetytem
Pieczarki faszerowane z grilla 102

Pieczarki faszerowane mięsem to danie, które z powodzeniem możemy przygotować będąc na działce czy wyjeździe. Oczywiscie trzeba mieć dostęp do grilla. Mięso mielone można kupić w sklepie – tak, są sklepy, w których mięso mielone jest na życzenie! Pieczarki należy grilować na tacce i pod przykryciem. Jeżeli nie mamy grilla z pokrywą, można przykryć grzyby folią aluminiową. 10 dużych, ładnych pieczarek(...)mięsa wieprzowego mielonego (łopatka), 3 ząbki czosnku, sól, chili w proszku lub ostra papryka, Czosnek rozgnieść. Pieczarki oczyścić, nie obierać. Wyrwać nóżki, które posiekać i wymieszać z czosnkiem, oraz mięsem. Doprawić do smaku solą i chili. Wypełnić pieczarkiem farszem. Grillować na tacce i pod przykryciem. Grillowałam na grillu COBB

królestwo garów
Jajka w galarecie z warzywami 219

moim domu co roku na Wielkanoc podawane są przynajmniej trzy rodzaje faszerowanych jajek. W tym roku do tego smakowitego grona dołączą jajka w galarecie z warzywami. Oprócz tego, że smakują nieziemsko ich ogromną zaletą jest przede wszystkim piękny wygląd. Najlepiej przygotować je w podłużnej foremce do keksa a warzywa układać warstwami – wtedy uzyskamy ciekawy wizualny efekt. To jakie warzywa(...)nich wykorzystacie zależy tylko i wyłącznie od was – dowolność składników jest tutaj ogromna. Ja do moich jajek wybrałam brokuła, marchew, kukurydze, groszek oraz czerwoną paprykę. Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 1 brokuł, podzielony na różyczki i ugotowany na parze 2 marchewki, obrane, pokrojone w plastry i ugotowane na parze puszka groszku konserwowego puszka kukurydzy konserwowej pół czerwonej papryki

Życie ze smakiem
Cannelloni z mięsem i pieczarkami w sosie beszamelowym 132

przez 3 minuty, żeby zmiękł i dał się przekroić na pół. Można z tego zrezygnować i nafaszerować rurki w takiej długości jakie są. Wówczas nie gotujemy już makaronu. Faszerujemy makaron, wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem. Zalecam też zrobić podwójną porcję sosu beszamelowego, żeby rurki były całkowicie zamoczone. Moje były na wierzchu chrupkie, bo nie zostały pokryte w pełni(...)łopatki wieprzowej (zmielonego) 1 mała cebula 120 g pieczarek 70 g startego żółtego sera 1 jajko 30 g startego żółtego sera 3 łyżki oleju oregano natka pietruszki słodka papryka sól, pieprz Jeżeli chcemy rurki podać w wersji pionowej gotujemy makaron 3 minuty. Tak, aby był miękki, ale nie rozgotowany. Uważamy też, żeby w garnku makaron się nie posklejał. Po ugotowaniu

Moja Galeria Smaku
Chłopski bigos z cebuli – szybkie i pyszne danie na obiad 84

cebuli: około 400 g kiełbasy śląskiej (4 pętka) 4 duże cebule (dałam 2 żółte, białą i czerwoną) 2 niezbyt duże kwaśne jabłka 3 łyżki smalcu szczypta cukru łyżeczka majeranku, papryka słodka i ostra, czosnek suszony, pieprz i sól   Przygotowanie Cebule obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki smalcu i podsmażamy na nich cebulę, aż będzie miękka(...)tłuszczu smażyć cebulę). Jabłka obieramy, kroimy w ósemki, następnie w plasterki. Jabłka dorzucamy do podsmażonej cebuli i dusimy kilka minut, aż będą miękkie. Następnie dodajemy cukier, przyprawy (nie szczędziłam papryki) i dorzucamy kiełbasę. Całość mieszamy i smażymy jeszcze 2-3 minuty, aż jabłka zaczną się lekko rozpadać. Chłopski bigos z cebuli – szybkie i pyszne danie na obiad Zobacz inne przepisy

e-PrzepisyKulinarne
Domowy paprykarz 146

również zdziwiło naszła mnie straszna ochota na bieganie! więc mimo deszczu ruszyłam tyłek i wybiegłam w trasę ;) ALE TO JESZCZE NIE KONIEC! po powrocie wylądowałam w kuchni, gdzie przygotowałam faszerowane pieczarki, domowe kabanosy oraz domowy paprykarz ;) kiedy w końcu usiadła obejrzałam w najlepszym towarzystwie film z Pradem Pittem, podczas którego zabrałam się do ćwiczeń z postawionego przed sobą 30-dniowego(...)Inspiracja Składniki: 1 wędzona makrela 200-300g koncentratu pomidorowego (po raz setny napiszę, że najlepszy koncentrat jest w NETTO!:)) 100g brązowego ryżu sól, pieprz, słodka i ostra czerwona papryka wg smaku 1 cebula 1 łyżka oleju ryżowego firmy Oleofarm Sposób przygotowania: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu makrelę starannie i wnikliwie obieramy :D cebulę kroimy w drobną kostkę

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Roladki drobiowe z nadzieniem 775

Roladki to świetny pomysł na urozmaicenie swojego codziennego menu. Mięsne roladki można faszerować różnego rodzaju nadzieniem, dzięki czemu za każdym razem będą smakować inaczej. Zazwyczaj na roladki wybieram mięso drobiowe, czasem wieprzowe. Na blogu znajdziecie wiele ciekawych przepisów na roladki jak na przykład: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Roladki z suszonymi pomidorami Roladki drobiowe z porem i serkiem topionym Roladki z serkiem(...)śmietankowym Roladki panierowane z marchewką i jabłkiem Roladki z kurczaka zawijane w boczku W tym wpisie chciałabym polecić Wam pyszne roladki drobiowe z nadzieniem z żółtego sera, papryki i ogórka konserwowego. Takie roladki są bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Mięso jest mięciutkie, delikatne, wręcz rozpływa się w ustach. Nadzienie nadaje mu dodatkowo cudownego aromatu i smaku. Poniżej zaprezentuję

Przepiski.pl
Placki ziemniaczane po kowalsku – zapiekane z serem i pieczarkami 51

Placki ziemniaczane po kowalsku to pyszny pomysł na tradycyjne placki z dodatkiem papryki, pieczarek i sera żółtego. Danie jest bardzo smaczne i szybko znika ze stołu. Świetnie sprawdzą się na obiad czy kolację na ciepło. Z tego co zauważyłam, dzieci również je bardzo lubią, więc można podać jako przekąskę na kinderparty.   Składniki na placki ziemniaczane po kowalsku (8 sztuk(...)samą patelnię wlewamy więcej oleju i smażymy najpierw cebulę, a po kilku minutach dodajemy paprykę. Podsmażone składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy przyprawy i mieszamy. Placki ziemniaczane układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy placek nakładamy po dużej łyżce pieczarek z cebulą i papryką. Posypujemy je po wierzchu startym serem żółtym. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego

e-PrzepisyKulinarne
Makaronowe muszle z tuńczykiem 2621

białego sera półtłustego majonez sól, pieprz Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy, przelewamy 1 łyżką oliwy z oliwek, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy w drobniuteńką kosteczkę. Cebulę i korniszony również kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, po czym drobno siekamy. Łączymy w misce z resztą składników. Do miski dodajemy też(...)dwukrotnie), dodajemy do reszty składników. Na końcu całość mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowany farsz wstawiamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie faszerujemy nim muszle makaronowe. Źródło

Smaki Na Talerzu
Cukinia nadziewana ricottą i tuńczykiem 117

Szybkie zapiekane danie, które fajnie rozgrzewa, więc przyrządzam je w chłodniejsze dni. A, że takich w maju nie brakowało, to piekłam warzywa na okrągło ;) 3 małe

Mienta blog
Jajka faszerowane tuńczykiem z olejem rzepakowym 132

Moja propozycja na potrawę wielkanocną to jajka faszerowane tuńczykiem z olejem rzepakowym. Szybkie w wykonaniu i bardzo dobre. A że w mojej wielkanocnej kuchni nie może zabraknąć oleju rzepakowego z trzech głównych powodów: - babki wielkanocne najlepsze są z olejem rzepakowym - jest najlepszy do marynaty do mięs - idealny do zrobienia domowego majonezu Składniki: - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym - 6 jajek(...)mała cebulka - 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku - 3 łyżki majonezu - 2 łyżki oleju rzepakowego - barwniki spożywcze (żółty, zielony i pomarańczowy) - sól - pieprz - papryka Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie przygotowujemy farsz. Tuńczyka dokładnie odciskamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Cebulkę bardzo drobno kroimy, dodajemy do tuńczyka razem ze szczypiorkiem. Jajka po ugotowaniu kroimy na pół. Usuwamy żółtka, rozdrabniamy

Kulinarne życie
Cannelloni po meksykańsku 134

fasola puszka kukurydzy puszka pomidorów bez skórki 500g mielonej karkówki/szynki 2 duże cebule 300g pieczarek 300g sera żółtego 2 łyżki oleju sól, pieprz ulubione przyprawy (u mnie ostra papryka, zioła prowansalskie, tymianek, czosnek) sos beszamelowy (poprzedni post) Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy warstwami ok. 3 min. Odstawiamy do ostygnięcia. 2.Przygotowujemy farsz: rozgrzewamy patelnie z olejem i smażymy cebule na złoty(...)mielone mięso i przyprawiamy do smaku. 5. Odcedzoną kukurydze, fasole i pieczarki dodajemy na patelnie. 6. Całość zalewamy pomidorami z puszki i posypujemy połową żółtego, startego sera. 7. Cannelloni faszerujemy i ciasno układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym cienką warstwą sosu beszamelowego. 8. Po pierwszej warstwie makaronu, smarujemy kolejną porcją sosu i czynność powtarzamy, aż do wykorzystania całego makaronu. 9. Wierzch

FITBUuK
Curry z pomidorowym ryżem 122

pamiętacie, ostatnio faszerowałam bataty i odłożyłam do lodówki to co wydłubałam. Nadszedł dzień na wykorzystanie resztek. Jest to przewrotne curry, bo nie pływa w sosie, bo sosem napoiłam ryż. Składniki na duże porcje: około 1 batat litr soku pomidorowego (użyłam własnej roboty) 200 g suchego ryżu puszka ciecierzycy 1 rzodkiew (opcjonalnie) 1 cebula 200 g posiekanego jarmużu 2 ząbki czosnku(...)kostki miłości jeżeli nie masz kostek, to możesz dodać łyżkę brązowego sosu sojowego łyżeczka pieprzu łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka soli Przygotowanie: W średnij wielkości garnku rozgrzej 22 łyżki oleju, wrzuć ryż, i dokładnie wymieszaj. Smaż go cały czas mieszając, aż się zeszkli po czym dodaj 1/3 soku. Wymieszaj. Gdy ryż wchłonie płyn znowu dodaj 1/3 soku, wymieszaj

greenscarf
Schab podwójnie grzybowy 198

Dawno nie robiłam faszerowanych mięs, a że w zamrażarce zalegało trochę schabu, postanowiłam w końcu go wykorzystać. Jako nadzienie użyłam nie tylko pieczarek, ale i farszu grzybowo-mięsnego, który pozostał mi z drożdżowych pierożków do barszczu. Bo przecież nic nie może się zmarnować ;) Składniki: 2 kg szerokiego schabu 500g pieczarek 100g gotowanego mięsa z kurczaka 20g suszonych grzybów leśnych(...)cebula sól, pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy gajowego 1 łyżka przyprawy do steków 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 szklanki oleju ok 20g masła Sposób przygotowania: 1. W schabie robimy nacięcia w dwóch miejscach obok siebie przez całą długość schabu. Pieczarki kroimy w drobne talarki i smażymy bez tłuszczu z 1/2 łyżeczki soli. Studzimy. Grzyby leśne namaczamy (najlepiej dzień wcześniej

Kuchnia w czekoladzie
Faszerowane bakłażany z mięsem, suszonymi pomidorami i gorgonzolą 112

Bardzo lubimy faszerowane warzywa. Z mięsem lub bez, z kaszą czy z ryżem. Dlatego, póki sezon wciąż obfituje w nie obfituje, często sięgamy po takie na obiad. Dzisiaj postawiliśmy na bakłażany. Z mięsem, (które miało wylądować w mielonych), z ryżem, z aromatycznymi suszonymi pomidorami i równie wyrazistą gorgonzolą. Brzmi ciekawie? Smakuje także dobrze :) Składniki: 2 bakłażany 1 torebka ryżu białego(...)mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku kilka suszonych pomidorów ser gorgonzola 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz, zioła prowansalskie Ryż ugotować do miękkości. Cebulę obrać i posiekać. Podsmażyć na złoty kolor. Dorzucić posiekany czosnek. Wsypać ostrą i słodką paprykę i chwilę przesmażyć. Następnie dodać mięso mielone. Przyprawić solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i smażyć przez

My simple kitchen