papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:120/171)

Placki ziemniaczane po kowalsku – zapiekane z serem i pieczarkami 62

Placki ziemniaczane po kowalsku to pyszny pomysł na tradycyjne placki z dodatkiem papryki, pieczarek i sera żółtego. Danie jest bardzo smaczne i szybko znika ze stołu. Świetnie sprawdzą się na obiad czy kolację na ciepło. Z tego co zauważyłam, dzieci również je bardzo lubią, więc można podać jako przekąskę na kinderparty.   Składniki na placki ziemniaczane po kowalsku (8 sztuk(...)samą patelnię wlewamy więcej oleju i smażymy najpierw cebulę, a po kilku minutach dodajemy paprykę. Podsmażone składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy przyprawy i mieszamy. Placki ziemniaczane układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy placek nakładamy po dużej łyżce pieczarek z cebulą i papryką. Posypujemy je po wierzchu startym serem żółtym. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego

e-PrzepisyKulinarne
Makaronowe muszle z tuńczykiem 2635

białego sera półtłustego majonez sól, pieprz Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy, przelewamy 1 łyżką oliwy z oliwek, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy w drobniuteńką kosteczkę. Cebulę i korniszony również kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, po czym drobno siekamy. Łączymy w misce z resztą składników. Do miski dodajemy też(...)dwukrotnie), dodajemy do reszty składników. Na końcu całość mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowany farsz wstawiamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie faszerujemy nim muszle makaronowe. Źródło

Smaki Na Talerzu
Cukinia nadziewana ricottą i tuńczykiem 126

Szybkie zapiekane danie, które fajnie rozgrzewa, więc przyrządzam je w chłodniejsze dni. A, że takich w maju nie brakowało, to piekłam warzywa na okrągło ;) 3 małe

Mienta blog
Jajka faszerowane tuńczykiem z olejem rzepakowym 140

Moja propozycja na potrawę wielkanocną to jajka faszerowane tuńczykiem z olejem rzepakowym. Szybkie w wykonaniu i bardzo dobre. A że w mojej wielkanocnej kuchni nie może zabraknąć oleju rzepakowego z trzech głównych powodów: - babki wielkanocne najlepsze są z olejem rzepakowym - jest najlepszy do marynaty do mięs - idealny do zrobienia domowego majonezu Składniki: - 1 puszka tuńczyka w sosie własnym - 6 jajek(...)mała cebulka - 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku - 3 łyżki majonezu - 2 łyżki oleju rzepakowego - barwniki spożywcze (żółty, zielony i pomarańczowy) - sól - pieprz - papryka Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie przygotowujemy farsz. Tuńczyka dokładnie odciskamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Cebulkę bardzo drobno kroimy, dodajemy do tuńczyka razem ze szczypiorkiem. Jajka po ugotowaniu kroimy na pół. Usuwamy żółtka, rozdrabniamy

Kulinarne życie
Cannelloni po meksykańsku 142

fasola puszka kukurydzy puszka pomidorów bez skórki 500g mielonej karkówki/szynki 2 duże cebule 300g pieczarek 300g sera żółtego 2 łyżki oleju sól, pieprz ulubione przyprawy (u mnie ostra papryka, zioła prowansalskie, tymianek, czosnek) sos beszamelowy (poprzedni post) Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy warstwami ok. 3 min. Odstawiamy do ostygnięcia. 2.Przygotowujemy farsz: rozgrzewamy patelnie z olejem i smażymy cebule na złoty(...)mielone mięso i przyprawiamy do smaku. 5. Odcedzoną kukurydze, fasole i pieczarki dodajemy na patelnie. 6. Całość zalewamy pomidorami z puszki i posypujemy połową żółtego, startego sera. 7. Cannelloni faszerujemy i ciasno układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym cienką warstwą sosu beszamelowego. 8. Po pierwszej warstwie makaronu, smarujemy kolejną porcją sosu i czynność powtarzamy, aż do wykorzystania całego makaronu. 9. Wierzch

FITBUuK
Curry z pomidorowym ryżem 135

pamiętacie, ostatnio faszerowałam bataty i odłożyłam do lodówki to co wydłubałam. Nadszedł dzień na wykorzystanie resztek. Jest to przewrotne curry, bo nie pływa w sosie, bo sosem napoiłam ryż. Składniki na duże porcje: około 1 batat litr soku pomidorowego (użyłam własnej roboty) 200 g suchego ryżu puszka ciecierzycy 1 rzodkiew (opcjonalnie) 1 cebula 200 g posiekanego jarmużu 2 ząbki czosnku(...)kostki miłości jeżeli nie masz kostek, to możesz dodać łyżkę brązowego sosu sojowego łyżeczka pieprzu łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka soli Przygotowanie: W średnij wielkości garnku rozgrzej 22 łyżki oleju, wrzuć ryż, i dokładnie wymieszaj. Smaż go cały czas mieszając, aż się zeszkli po czym dodaj 1/3 soku. Wymieszaj. Gdy ryż wchłonie płyn znowu dodaj 1/3 soku, wymieszaj

greenscarf
Schab podwójnie grzybowy 205

Dawno nie robiłam faszerowanych mięs, a że w zamrażarce zalegało trochę schabu, postanowiłam w końcu go wykorzystać. Jako nadzienie użyłam nie tylko pieczarek, ale i farszu grzybowo-mięsnego, który pozostał mi z drożdżowych pierożków do barszczu. Bo przecież nic nie może się zmarnować ;) Składniki: 2 kg szerokiego schabu 500g pieczarek 100g gotowanego mięsa z kurczaka 20g suszonych grzybów leśnych(...)cebula sól, pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy gajowego 1 łyżka przyprawy do steków 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 szklanki oleju ok 20g masła Sposób przygotowania: 1. W schabie robimy nacięcia w dwóch miejscach obok siebie przez całą długość schabu. Pieczarki kroimy w drobne talarki i smażymy bez tłuszczu z 1/2 łyżeczki soli. Studzimy. Grzyby leśne namaczamy (najlepiej dzień wcześniej

Kuchnia w czekoladzie
Faszerowane bakłażany z mięsem, suszonymi pomidorami i gorgonzolą 125

Bardzo lubimy faszerowane warzywa. Z mięsem lub bez, z kaszą czy z ryżem. Dlatego, póki sezon wciąż obfituje w nie obfituje, często sięgamy po takie na obiad. Dzisiaj postawiliśmy na bakłażany. Z mięsem, (które miało wylądować w mielonych), z ryżem, z aromatycznymi suszonymi pomidorami i równie wyrazistą gorgonzolą. Brzmi ciekawie? Smakuje także dobrze :) Składniki: 2 bakłażany 1 torebka ryżu białego(...)mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku kilka suszonych pomidorów ser gorgonzola 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól, pieprz, zioła prowansalskie Ryż ugotować do miękkości. Cebulę obrać i posiekać. Podsmażyć na złoty kolor. Dorzucić posiekany czosnek. Wsypać ostrą i słodką paprykę i chwilę przesmażyć. Następnie dodać mięso mielone. Przyprawić solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i smażyć przez

My simple kitchen
Kolorowy makaron z kurczakiem 211

Kolorowy makaron z kurczakiem to szybkie i bardzo sycące danie obiadowe. Jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu i z całą pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Jak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekane faszerowane bataty 176

przepisie, ale śmiało możecie je zastąpić fasolką szparagową, czy młodym groszkiem. Składniki na 4 porcje: 4 bataty (1 osoba=1 pyra) 300-400 g skiełkowanej fasolki mung* 1 duża papryka 2 kostki naturalnego tofu płaska łyżeczka soli czubata łyżka ulobionej masali*mieszanki przypraw- u mnie ostatnio wygrywa tandoori, czyli mieszanka chili, kminku, imbiru, czosnku, kozieradki, gorczycy,czarnego pieprzu, cynamonu, gałki(...)głębokiej patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, wrzuć mieszankę przypraw i podsmaż przez kila sekund. Dodaj kiełki* i smaż przez około 10 minut. W międzyczasie dodaj prokrojoną w drobną kostkę paprykę. Na samym końcu wrzuć rozdrobnione widelcem tofu i sól. Smaż wszystko razem kolejne 10 minut. Upieczone babaty wydrąż i wypełnij nadzieniem.Wstaw ponownie do piekarnika na około 20 miniut

greenscarf
Sałatka z białą kiełbasą i jajkami 1071

zbliżającą się Wielkanoc, to polecam zajrzeć po przepisy tutaj: Sałatki na Wielkanoc; Babka majonezowa – przepis ; Jajka zapiekane w cieście francuskim ; Ciasteczka ‘jajka sadzone’ Hitem na pewno też będą: jajka faszerowane suszonymi pomidorami . U nas również nie zabraknie na Wielkanoc (obok babek i mazurków) takich popularnych ciast jak: 3 bit bez pieczenia , szarlotka na kruchym cieście , murzynek , czy sernik wiedeński . @media(...)jajkami – Składniki: 2 białe kiełbasy (ok. 200g) 4 jajka 1 garść roszponki (ok. 30g) 1 garść rukoli (ok. 30g) połowa główki sałaty lodowej (ok. 180g) 1 czerwona papryka (ok. 230g) 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka chrzanu szczypiorek sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z białą kiełbasą i jajkami – Wykonanie: Kiełbasę podgrzać lub ugotować (w zależności

Kulinarne Przeboje
Kolorowe mini tortille – pyszna przekąska! 837

Kolorowe mini tortille – pyszna przekąska! Kolorowe rollsy, koreczki z tortilli to świetny pomysł na pyszną przekąskę na imprezę lub drugie śniadanie do szkoły albo do

Blog z Apetytem
Bułeczki zapiekane z jajkiem 59

Bułeczki zapiekane z jajkiem to idealny pomysł na smaczną przekąskę na ciepło. Idealnie sprawdzą się na kolację, a nawet obiad, ponieważ są bardzo sycące. Takie bułeczki faszerowane jajkiem możemy również zaserwować na różnego rodzaju domówkach, czy spotkaniach rodzinnych. Sam przepis na bułeczki zapiekane z jajkiem jest bardzo prosty, a do ich przygotowania potrzeba tylko kilku prostych składników. Najlepiej(...)przepis! PRZEPIS NA BUŁECZKI ZAPIEKANE Z JAJKIEM Składniki 120 g szynki z kurczaka 120 g żółtego sera 3 bułki pszenne 3 ogórki konserwowe 3 jajka 1/4 pora 1/3 papryki czerwonej sól pieprz pęczek szczypiorku ketchup Wykonanie Bułki przekrawamy na połówki, następnie z każdej z nich wydrążamy środek. Szynkę, paprykę oraz ogórki kroimy w kosteczkę, pora w półkrążki. Ser żółty ścieramy

Alle Dobre!
Cukinia faszerowana kuskusem 108

Cukinia faszerowana kuskusem z dodatkiem pomidorów i marchewki, zapieczona w piekarniku razem z twardym serem podpuszczkowym, np. parmezanem lub Grana Padano. Podana ze świeżymi kawałkami pomidorów. Pyszna i prosta propozycja na wegetariański obiad. Danie jest lekkie i zdrowe, a zarazem pożywne i sycące.  Składniki: 3 większe cukinie (po około 400 g) 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku(...)duża marchewka 1 szklanka kaszy kuskus 1 puszka pomidorów krojonych 60 g sera parmezan lub Grana Padano 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz 2 łyżki oliwy Dodatkowo: 2-3 świeże pomidory oliwa do skropienia cukinii Wykonanie: Cukinie myjemy dokładnie razem ze skórką, osuszamy i przecinamy wzdłuż na pół. Środek wydrążamy - nasiona wyrzucamy

Kuchnia MagdaLeny
Cukinia faszerowana kuskusem 108

Cukinia faszerowana kuskusem z dodatkiem pomidorów i marchewki, zapieczona w piekarniku razem z twardym serem podpuszczkowym, np. parmezanem lub Grana Padano. Podana ze świeżymi kawałkami pomidorów. Pyszna i prosta propozycja na wegetariański obiad. Danie jest lekkie i zdrowe, a zarazem pożywne i sycące.  Składniki: 3 większe cukinie (po około 400 g) 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku(...)duża marchewka 1 szklanka kaszy kuskus 1 puszka pomidorów krojonych 60 g sera parmezan lub Grana Padano 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz 2 łyżki oliwy Dodatkowo: 2-3 świeże pomidory oliwa do skropienia cukinii Wykonanie: Cukinie myjemy dokładnie razem ze skórką, osuszamy i przecinamy wzdłuż na pół. Środek wydrążamy - nasiona wyrzucamy

Kuchnia MagdaLeny
Ziemniaki faszerowane, mocno serowe, zapiekane w piekarniku. 11151

Ziemniaki podobnie jak i inne warzywa można faszerować na różne sposoby. Dziś podaję najprostszy i najmniej skomplikowany sposób - ziemniaki mocno serowe - doskonałe jako samodzielne danie np. na postny obiad  lub ciepłą kolację, ale takie ziemniaczki mogą być też świetnym dodatkiem do pełnego obiadu podane z mięsem i surówką stanowią fajnie urozmaicony posiłek. Polecam :) Składniki - 9 średniej wielkości ziemniaków(...)łyżka masła - 3 łyżki śmietany 12 lub 18% - 15 dag sera żółtego - zielenina ( zielona cebulka, szczypiorek lub pietruszka czy koperek ) - sól, pieprz, gałka muszkatołowa, słodka mielona papryka Wykonanie Ziemniaki wyszorowałam i ugotowałam na półmiękko, odcedziłam. Ostudzone ziemniaki przekroiłam wzdłuż na pół i z każdej połówki wydrążyłam środek. Wydrążone środki ziemniaków przełożyłam do miseczki, dodałam do nich masło i śmietanę, ugniotłam

Kuchnia z widokiem na ogród
Zupa krem z kalafiora z prażonymi orzechami 176

Poprzedni rok obfitował w mojej kuchni w cukinię. Jedliśmy ją pod każdą możliwą postacią. A to zapiekana, a to faszerowana, a na kolację bułeczka z dżemem z cukinii. Najczęściej przygotowywałam krem z cukinii, możecie go zobaczyć w ubiegłorocznym wpisie klik. Kremy dość często przygotowuję, dają spore pole do popisu jeśli chodzi o finalny smak czy dodatki. A lato i początek(...)uważacie? Składniki: 1 mały kalafior 2 średnie cebule 2-3 łyżki masła 200 ml słodkiej śmietanki sól do smaku posiekane drobno orzechy - użyłam tartych orzechów laskowych BackMit, ostra papryka lub grubo mielony pieprz - użyłam mielonych płatków chili. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Kalafiora dobrze wypłukać, osuszyć i posiekać drobno. Dołożyć do cebuli, wlać wodę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Naleśniki dla miłośników konkretów, czyli buritto z przepysznym pomidorowo – kiełbasowym nadzieniem 177

możemy co pewien czas wlać kroplę oleju, lub przetrzeć patelnię papierem kuchennym nasączonym olejem. Po upieczeniu wszystkich naleśników przyrządzamy sos. Kiełbasę i cebulę obieramy ze skórki, kroimy w kosteczki. Paprykę kroimy w podłyżne paski, a następnie wrzucamy do rondla z olejem i cebulą, po czym dusimy około 5 minut. Następnie dodajemy kiełbasę, przecier pomidorowy i około ½ szklanki wody. Całość zagotowujemy(...)gotującego się dania i mieszamy, by sos się ponownie zagotował i nie przypalił. Na koniec dodajemy przyprawy do smaku i odcedzoną fasolkę. Całość jeszcze raz mieszamy łyżką. Upieczone naleśniki faszerujemy sosem pomidorowo – kiełbasowym i układamy jeden przy drugim na blaszce wyłożonej pergaminem. Gdy wszystkie naleśniki będą gotowe, posypujemy je po górze potartym lub pokrojonym w paseczki serem. Naleśniki wkładamy

Smakowy Raj