papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:123/171)

Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem 199

m.in.faszerowane, grillowane, sałatki, pikle, dżemy, keczupy,  s osy a nawet ciasta. To warzywo to jeden z cenniejszych darów lata ;)  Dzisiaj zapraszam Was lekki obiad, będę serwowała cukinie faszerowaną mięsem mielonym  i ryżem. Przepis na cukinię również znajdziecie w kulinarnym magazynie Aromat . Mam też dla Was niespodziankę klikając w ten link znajdziecie tam nie tylko przepis na moją(...)gram żółtego sera farsz: 500 gram mięsa mielonego wieprzowego  100 g ryżu białego 1 cebula majeranek suszony sól, pieprz ziołowy odrobina oleju 2 ząbki czosnku po pół łyżeczki papryki słodkiej i ostrej Przygotowanie: Na dużej patelni na oleju szklimy cebulę i czosnek pokrojone w kosteczkę, dodajemy mięso mielone, razem smażymy około 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Przekładamy

Życie zaczyna się w kuchni
Faszerowane słodkie ziemniaki – pomysł na mięso mielone 186

jako farsz do słodkich ziemniaków. Rewelacja, wszystkim domownikom bardzo smakowało. Składniki: 300g mięsa mielonego o niskiej zawartości tłuszczu (ja użyłam 15%) mała cebulka ząbek czosnku sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, bazylia 200g pomidorów z puszki 4 małe słodkie ziemniaki łyżeczka masła Sposób przygotowania: Słodkie ziemniaki ugotuj – trwa to około godziny (w zależności od wielkości). Odstaw by ostygły a następnie(...)oleju lub oliwy z oliwek podsmaż drobno posiekaną cebulkę a następnie czosnek. Zalej pomidorami i dodaj mięso mielone. Gotuj aż sos się zredukuje. Dopraw do smaku. Tak przygotowanym sosem faszeruj ziemniaki. Na wierzch wyciśnij słodkie pure. Zapiecz w piekarniku (około 15 minut

wysmienity
Skórki z kurczaka faszerowane i zapiekane 106

oliwy 2 łyżki konfitury z jarzębiny 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietany Skórki oczyścić i osuszyć. Ryż ugotować w 2 szkl wody , przestudzić. Do ryżu dodać mięso, posiekaną paprykę i cebulę, przyprawić solą i pieprzem oraz ziołami. Wymieszać masę i nakładając po łyżce, nadziewać skórki zawijając je podobnie jak gołąbki. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, nasmarować oliwą, posypać posiekanymi(...)piekarnika i piec 45 min. Następnie wyjąć naczynie z piekarnika, odlać cały płyn do rondelka, dodać do niego koncentrat pomidorowy i śmietanę, doprawić do smaku, zagotować i ponownie oblać faszerowane skórki w naczyniu. Zapiec przez

Gotowanie jest łatwe
Uniwersalny farsz mięsny 93

obieram, tylko dokładnie myję) 2 średniej wielkości białe cebule 4 pomidory obrane i pozbawione pestek, pokrojone w kostkę (można użyć krojonych pomidorów z puszki) 1 czerwona papryka świeża (można użyć papryki grillowanej w zalewie olejowej) 1 mała papryczka chili (można pominąć, jeśli nie lubicie ostrego) 2 łyżki koncentratu pomidorowego (1 łyżka jeśli używamy pomidorów z puszki) 5 ząbków czosnku (przeciśnięte(...)grubym dnem rozgrzewamy 3 łyżki oleju lub innego ulubionego tłuszczu do smażenia, ja polecam masło klarowane. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, paprykę, czosnek i chwilę smażymy, aż cebula się zeszkli. Na zeszkloną cebulę z czosnkiem i papryką wrzucamy mięso i smażymy, mieszając i rozbijając większe kawałki. Jak mięso zmieni kolor i będzie dokładnie podzielone na mniejsze „grudki”, dorzucamy cukinię

ladykitchen
Uniwersalny farsz mięsny 184

obieram, tylko dokładnie myję) 2 średniej wielkości białe cebule 4 pomidory obrane i pozbawione pestek, pokrojone w kostkę (można użyć krojonych pomidorów z puszki) 1 czerwona papryka świeża (można użyć papryki grillowanej w zalewie olejowej) 1 mała papryczka chili (można pominąć, jeśli nie lubicie ostrego) 2 łyżki koncentratu pomidorowego (1 łyżka jeśli używamy pomidorów z puszki) 5 ząbków czosnku (przeciśnięte(...)grubym dnem rozgrzewamy 3 łyżki oleju lub innego ulubionego tłuszczu do smażenia, ja polecam masło klarowane. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, paprykę, czosnek i chwilę smażymy, aż cebula się zeszkli. Na zeszkloną cebulę z czosnkiem i papryką wrzucamy mięso i smażymy, mieszając i rozbijając większe kawałki. Jak mięso zmieni kolor i będzie dokładnie podzielone na mniejsze „grudki”, dorzucamy cukinię

ladykitchen
Schabowe roladki z szynką i suszonymi pomidorami 108

Roladki ze schabu faszerowane szynką szwarcwaldzką, liśćmi świeżego szpinaku oraz suszonymi pomidorami, pieczone w rękawie. Słone składniki nadzienia, jak: suszone pomidory czy szynka szwarcwaldzka nadają roladzie wyrazistości, dzięki temu nie jest mdła w smaku. Świetna przystawka na stół, która sprawdzi się przy każdej okazji. Podałam je na zimno jako wędlinę do pieczywa, ale równie znakomicie sprawdzą się na ciepło(...)obiad. Składniki: ok. 1 kg schabu bez kości 100 g szynki szwarcwaldzkiej 2 garście liści szpinaku 1 słoik pomidorów suszonych (ok. 270 g) 1-2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej sól, pieprz zioła prowansalskie Wykonanie: Liście szpinaku myjemy na sitku pod bieżącą wodą, odsączamy i dokładnie osuszamy. Suszone pomidory odsączamy z oleju i kroimy na mniejsze kawałki. Schab oczyszczamy z tłuszczu

Kuchnia MagdaLeny
Schabowe roladki z szynką i suszonymi pomidorami 108

Roladki ze schabu faszerowane szynką szwarcwaldzką, liśćmi świeżego szpinaku oraz suszonymi pomidorami, pieczone w rękawie. Słone składniki nadzienia, jak: suszone pomidory czy szynka szwarcwaldzka nadają roladzie wyrazistości, dzięki temu nie jest mdła w smaku. Świetna przystawka na stół, która sprawdzi się przy każdej okazji. Podałam je na zimno jako wędlinę do pieczywa, ale równie znakomicie sprawdzą się na ciepło(...)obiad. Składniki: ok. 1 kg schabu bez kości 100 g szynki szwarcwaldzkiej 2 garście liści szpinaku 1 słoik pomidorów suszonych (ok. 270 g) 1-2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej sól, pieprz zioła prowansalskie Wykonanie: Liście szpinaku myjemy na sitku pod bieżącą wodą, odsączamy i dokładnie osuszamy. Suszone pomidory odsączamy z oleju i kroimy na mniejsze kawałki. Schab oczyszczamy z tłuszczu

Kuchnia MagdaLeny
Gołąbki z młodej kapusty po benedyktyńsku 128

ugotowanego na bulionie wołowym ( na trzech kostkach rosołowych , bez solenia , tylko kostki ) 2 łyżeczki ostrej papryki 1 płaska łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka granulowanego czosnku 3 łyżeczki słodkiej , mielonej papryki 2 łyżki miodu sól , świeżo mielony pieprz do smaku 1/2 pęczka świeżego , siekanego koperku sos : 1 litr soku pomidorowego 2 posiekane , cebule zrumienione na maśle 1 szklanka słodkiego, czerwonego wina(...)kapusta , duża główka smalec do smażenia Kapustę spażamy i oddzielamy liście . Zostawiamy do ostygnięcia . Składniki z listy farsz mieszamy ze sobą , wyrabiając na gładką , jednolitą masę . Każdy liść kapusty faszerujemy , dużą łyżką farszu . Zawijamy jak to gołąbki , każdy ma swój patent , ja nie wiążę nićmi , tylko ciasno zawijam i układam jeden przy drugim na rozgrzanym smalcu . Podsmażamy do czasu

Ogrodnik w podróży
Pisklę kurczaka w Peri -Peri na puree z groszku z glazurowanymi warzywami i faszerowaną pieczarką 160

czarnuszką bezpośrednio już na talerzu . Kurczaczka kroimy na pół pozbawiając go kości kręgosłupowej ,oczyszczamy z błonek , podrobów i osuszamy . Sposób i zdjęcie tutaj Nacieramy czosnkiem ,posypujemy sola, pieprzem ,papryką Wsadzamy do nagrzanego piekarnika do 200 C i pieczemy 30minut w 180C Następnie polewamy sosem Peri-Peri bądź sucha przyprawą  i pieczemy 10 - 12  minut. Jeśli używamy sosu(...)wysuszyć. Robimy farsz :   oliwa z oliwek ,czosnek ,mieszanka serowa ,ser topiony i tarte pieczarki mieszamy w misce i mieszamy tak by wszystko połączyć prószymy solą i pieprzem . Faszerujemy duże kapelusze Następnie pieczemy 20-25 minut również w 180C Gdy wszystko mamy w piekarniku śmiało możemy się wziąć warzywa I ich glazurowanie. Co to znaczy? Smacznego

Viola cooks with passion
Pierogi z kapustą i grzybami z nutą lubczyku w cieście z piegami ze szpinaku 172

wodę, w której moczyły się grzyby, zostaw, nie wylewaj jej, przyda się) i posiekaj je drobno; obraną cebulę drobno posiekaj, zeszklij na maśle; dodaj posiekane grzyby, podsmażaj chwilę i przypraw papryką i lubczykiem (niewiele, chodzi o delikatny posmak, nie dominację nad smakiem farszu); kapustę wypłucz w zimnej wodzie i dobrze odciśnij z nadmiaru wody, posiekaj i zalej wodą, w której moczyły(...)smaku, wymieszaj i gotuj na średnim ogniu bez przykrycia od czasu do czasu mieszając przez około 20 minut, woda odparuje, wyjmij liść i ziele; ciasto cienko rozwałkuj, faszeruj farszem z kapusty i grzybów, dobrze zlep brzegi, nadając im swój kształt; gotuj w osolonym wrzątku przez 2 minuty od czasu wypłynięcia ich na wierzch. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
ROLADKI Z WĘDZONYM BOCZKIEM KORNISZONEM PODANE Z GRUSZKĄ I ROKPOLEM 147

Roladki z piersi kurczaka bądź indyka  można faszerować na wiele sposobów. Poniżej przedstawiam parę propozycji. Dziś ta  mniej "wykwintna" ale zarazem smaczna, a co najważniejsze szybka w przygotowaniu. Roladki z wędzonym boczkiem i korniszonem. Podałam do nich pyszną gruszkę wyjętą z zalewy octowej mojej mamy. Gdy będzie na nie sezon, zrobię i podam przepis(...)niej przepyszny sos. Rewelacja!       Składniki: (ilość w zależności od ilości roladek) piersi z indyka / kurczaka plasterki wędzonego boczku korniszony sól czarny pieprz słodka/ostra czerwona papryka czosnek (można uzyć granulowanego) olej sos do gruszki: kawałek sera rokpol ( bądź innego pleśniowego) słodka czerwona papryka odrobina granulowanego czosnku i pieprzu Pierś rozbiłam tłuczkiem. Posoliłam, posypałam pieprzem, czosnkiem

potrawyregionalne
Naleśniki faszerowane kurczakiem i szpinakiem 223

Byłam ostatnio na ryneczku i kupiłam duży pęk szpinaku. Najpierw miał być przeznaczony do przygotowania faszerowanych piersi z kurczaka, później makaronu z sosem szpinakowym, a ostatecznie przydał się do naleśników... Obiad dość szybki pomijając smażenie naleśników... 8 naleśników (do mojego naczynia weszło 5 reszta była na zimno) Potrzebujemy: 8 naleśników duża podwójna pierś z kurczaka duży pęk szpinaku (pamiętajmy(...)typu feta puszka pomidorów krojonych pół pęczku szczypiorku pół pęczku natki pietruszki 1 ząbek czosnku żółty ser S&P 1/4 łyżeczki cukru 1/4 łyżeczki chilli 1/4 łyżeczki słodkiej papryki Przepisu na naleśniki nie podaje, ponieważ na pewno każdy ma swój niezawodny i robi go na oko. Jedna tylko mała uwaga, aby naleśniki były trochę grubsze ponieważ będą zapieczone

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Faszerowane mielone 97

Faszerowane mielone Rewelacyjny zamiennik tradycyjnych kotletów mielonych, których nie musisz smażyć i zaoszczędzisz mnóstwo czasu. Ich oryginalny smak i wygląd, skusi dosłownie każdego Kieszonki z mielonego mięsa z pysznym farszem są pożywne i sycące, w sam raz na drugie danie na niedzielny obiad. 6 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki na mielone(...)Sól Składniki na farsz: ·        3 jajka ugotowane na twardo ·        1 pomidor ·        ½ papryki czerwonej ·        2 łyżki majonezu ·        10 dag sera żółtego ·        Sól

Kulinarna Chwila
Muszle z mięsem mielonym 123

Niby zwykła zapiekanka makaronowa, a jednak nie aż tak. Od zwykłej zapiekanki różni się lekkością, jaką daje sos pomidorowy, pozbawiony gęstych dodatków. Nawet ten ser jakiś

Kucharzyca
Kotlety mielone z żółtym serem 179

Kotlety mielone faszerowane żółtym serem to pomysł na szybkie danie obiadowe. Mięso mielone przygotowane w poniższy sposób będzie soczyste i bardzo smaczne. Najlepiej przyprawić je 30 minut przed smażeniem, aby mięso lekko „przeszło” przyprawami. Takie kotlety świetnie smakują na drugi dzień, np. odgrzane w piekarniku.     Składniki na porcję dla 3-4 osób: 0,5 kg mięsa mielonego(...)szynki 100 g sera żółtego, np. w jednym kawałku 1 szklanka letniej wody lub mleka kilka gałązek zielonej pietruszki 1 jajko 1 czerstwa bułka sól, pieprz ostra papryka bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Ser żółty pokroić w zgrabną kostkę. Czerstwą bułkę namoczyć w letnim mleku lub wodzie. Lekko odcisnąć z nadmiaru płynu. Do miski przełożyć mięso mielone. Wbić

Ugotować