Curry z pomidorowym ryżem
Curry z pomidorowym ryżem
Jak pamiętacie, ostatnio faszerowałam bataty i odłożyłam do lodówki to co wydłubałam. Nadszedł dzień na wykorzystanie resztek. Jest to przewrotne curry, bo nie pływa w sosie, bo sosem napoiłam ryż. Składniki na duże porcje: około 1 batat litr soku pomidorowego (użyłam własnej roboty) 200 g suchego ryżu puszka ciecierzycy 1 rzodkiew (opcjonalnie) 1 cebula 200 g posiekanego jarmużu 2 ząbki czosnku 3 kostki miłości jeżeli nie masz kostek, to możesz dodać łyżkę brązowego sosu sojowego łyżeczka pieprzu łyżeczka papr... czytaj dalej...
Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu greenscarf
Autor
becky greenscarf
100 % weganka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryż, sosy, curry, zupa pomidorowa, papryka, napój, sos do ryżu, wegańskie, ryż smażony, sos pomidorowy, papryka faszerowana
Inne przepisy z greenscarf
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję