Faszerowane pieczarki portobello (lub zwykłe) - pieczone

Faszerowane pieczarki portobello (lub zwykłe) - pieczone

Faszerowane pieczarki portobello (lub zwykłe) - pieczone

Przepis na : obiad

Portobello to odmiana znanej wszystkim pieczarki - większa, bardziej mięsista. Świetnie nadaje się do faszerowania i zapiekania a kupić je można nawet w popularnym dyskoncie. Są intensywniejsze w smaku niż zwykłe pieczarki i zdecydowanie je polecam na przystawkę lub danie główne. Osobiście lubię takie długo pieczone a nie jedynie podpiekane i taki przepis przedstawiam. 8 pieczarek portobello 500g mięsa mielonego 100g tartej mozzarelli  50g tartego sera cheddar 1 cebula  1 ząbek czosnku 1 papryka czerwo... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, pieczarki, papryka, tarta, mięso mielone, mięso, przystawki, dania obiadowe, przekąski, mielone pieczarki, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, tarta na słodko, jajka z farszem, papryka faszerowana, jajka faszerowane

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.