papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:110/171)

SOS MIĘSNY Z PASSATĄ 128

się do faszerowania ciasta francuskiego czy filo (tartaletek), tortilli czy calzone. Wdzięczny sos, który odgrzewany każdego dnia smakuje lepiej. Nadmiar można zamrozić, wyjąć kiedy trzeba. Podstawowe składniki to mięso mielone (u mnie cielęcina), passata, cebula i czosnek. Obowiązkowo przyprawy, spory mix ziół (bez tego się nie obejdzie:), papryczka chili. Zdarza się, że sos wzbogacam dodając oliwki, paprykę, posiekanego ananasa

Zasmakuj Kuchni
NALEŚNIKI FASZEROWANE PIECZONYMI UDKAMI 117

Pyszne faszerowane naleśniki , mięsem z pieczonych udek. Idealne danie dla każdego  z sosem tzatziki . Polecam i Smacznego,  SKŁADNIKI NA OK 10 SZTUK :   Naleśniki 1 jajko 2 szklanki mąki pszennej 1.5 szklanki mleka 1.5 szklanki wody gazowanej Sól pieprz do smaku 2 łyżki oleju Mięso 6 udek z kurczaka 1 łyżka suszonego majeranku 1 łyżka czerwonej papryki ostrej

Gotowanie Patki
Faszerowane bakłażany 139

przepis na faszerowane bakłażany. Przeczytała, spisałam listę zakupów i przygotowałam. Sycące, zdrowe, kolorowe, jednym zdaniem wspaniałe danie na obiad. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu, nie wymaga dużej liczby składników a efekt jest powalający. Zapraszam! Składniki: 2 duże bakłażany 25 dag mielonego mięsa z indyka 20 dag boczniaków 10 dag sera feta 1 mała cukinia 1 żółta papryka 1 pomidor

Życie ze smakiem
cukinie faszerowane pieczarkarni i czerwoną fasolą 130

faszerowane cukinie Taki lekki warzywny posiłek da nam w letnie dni, nie tylko niezbędny zastrzyk pozytywnej energii, lecz także urzeknie swoim niecodziennym smakiem. składniki  dla czterech osób 4 średnie cukinie 2/3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, lub ryżu 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g pieczarek 200 g ugotowanej czerwonej fasoli 1 opakowanie camemberta  1 papryka

Miód i pieprz
Pieczona gęś nadziewana jabłkami z majerankiem 161

Na Św. Marcina , ale również na każde inne święto polecam gęś nadziewaną jabłkami  z majerankiem. SKŁADNIKI                  

Moje Kuchenne Rewelacje
Kurczak w ziołach prowansalskich 124

kolorową papryką. Inne nasze przepisy z kaszą bulgur: Kasza z tofu i szpinakiem Sałatka z bulgur i serem Halloumi sałatka z bulgur i włoskim serem mozzarella pieczarki nadziewane kaszą i serem kasza ze szpinakiem Polecam też na obiad: pierś kurczaka z tymiankiem , pierś z kurczaka po prowansalsku , kurczak z warzywami i pieczarkami w sosie paprykowym, Pierś faszerowana serem i warzywami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Surówka z kalafiora i warzyw 190

Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem Zupa krem z kalafiora Sałatka z kurczakiem i kalafiorem Zupa krem kalafiorowa Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą Sałatka z kalafiorem i majonezem Kotlety mielone z kalafiorem Sałatka z kalafiora Kalafior marynowany z marchewką Surówka z kalafiora i warzyw a’ la tabbouleh krok po kroku. Składniki: ½ surowego kalafiora 1 duży pomidory 1 ogórek gruntowy ½ papryka czerwona natka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zapiekane pomidory z mozzarellą 290

Czy też tak macie, że czasem wieczorem zastanawiacie się co można by zjeść na szybką, może niekoniecznie zdrową ale lekką kolację? Ja tak mam dość często

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kabaczek faszerowany 136

Składniki : • 1 kabaczek • 150 g mielonej jagnięciny • 1 mała cebula • 1 ząbek czosnku • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki • 4 łyżki passaty (sosu) pomidorowego lub 1 łyżeczka

KUCHNIA POLSKA
Ziemniaki faszerowane mięsem 176

Dobre, smaczne i proste danie, które serwujemy na obiad i nie tylko. Gotujemy ziemniaki w łupinach, potem odcedzamy i studzimy. Wystudzone ziemniaki kroimy na dwie części

chleba naszego
Faszerowane naleśniki ryżowe na parze 249

Plan był na zrobienie sajgonek, efekt końcowy był zupełnie inny lecz okazał się strzałem w dziesiątkę. Wyszedł całkiem pokaźny i sycący obiad :) Składniki: 18 sztuk papieru

Niezły Młynek
Faszerowane roladki z mielonej wołowiny 87

Faszerowane roladki z mielonej wołowiny Kruche i soczyste zraziki, wypełnione pysznym serowo-pieczarkowym farszem i duszone w delikatnym, ciemnym sosie pieczeniowym, to pomysł na obiad idealny. Takie roladki najlepiej smakują podane z ziemniaczkami, kluskami lub kaszą i oczywiście z dodatkiem ulubionej surówki.     Składniki: 1 kg mielonej wołowiny 2 jajka pół szklanki bułki tartej 1 cebula(...)pieczarek ok 20 dkg żółtego sera typu gouda Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra liść laurowy, ziele angielskie, kilka suszonych grzybów ok 2 szklanki bulionu lub wody 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego opcjonalnie 2 łyżki ciemnego sosu sojowego olej do smażenia 1 szklanka mąki do obtoczenia roladek 1 łyżka mąki do zaciągnięcia sosu       *** Pieczarki kroimy

Blog z Apetytem
JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI - SMAŻONE W BUŁCE 65

Pewnie wszyscy znaja jajka faszerowane, panierowane w bułce tartej i smażone. Większość  po ugotowaniu kroi jajka na pół wraz ze skorupką, faszeruje i smaży. Mnie jednak nie przekonuje "wcinanie" przy stole jajek, które trzeba jeść łyżeczką, wygrzebując je ze skorupki. Dlatego ja  zawsze obieram jajka 😀 po ugotowaniu. Trzeba obchodzić się wtedy z nimi przy smażeniu delikatniej, ale zdecydowanie(...)wygodniej się je 😉 Składniki: 7 jajek ok 200 g pieczarek trochę śmietankowego chrzanu odrobina majonezu pieprz, słodka i ostra papryka posiekany koperek bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Hartujemy zimną wodą, obieramy i kroimy na połówki. Wydrążamy żółtka, przekładamy je do miseczki. Na odrobinie oleju podsmażamy drobniutko pokrojone pieczarki. Studzimy je i przekładamy do miseczki

Walijskie Pichcenie
Naleśniki z boczniakami 21

mleka 300ml wody 4 jajka 3 łyżki oleju 0,5 łyżeczka soli boczniaki: 250g boczniaków 2 duże cebule 1 marchewka 1 mały korzeń pasternaku – można pominąć 0,5 szt papryki 1 ząbek czosnku 6 łyżek oleju sól pieprz pół łyżeczki ziół prowansalskich Jak zrobić naleśniki z boczniakami: Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jaja, dodajemy sól, olej, wlewamy wodę i mleko(...)Następnie paprykę kroimy w piórka lub w kostkę i dodajemy do cebuli. Potem boczniaki kroimy w paski, dodajemy na patelnię. Zaraz potem solimy, dodajemy przyprawy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie przykrywamy przykrywką i dusimy 3 minuty. Potem jeszcze otwieramy przykrywkę i podsmażamy jeszcze minutkę by nadmiar sosu odparował a danie się zagęściło. Doprawiamy do smaku. Naleśniki faszerujemy nadzieniem

Dorota Smakuje