papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:110/171)

Kurczak w ziołach prowansalskich 130

kolorową papryką. Inne nasze przepisy z kaszą bulgur: Kasza z tofu i szpinakiem Sałatka z bulgur i serem Halloumi sałatka z bulgur i włoskim serem mozzarella pieczarki nadziewane kaszą i serem kasza ze szpinakiem Polecam też na obiad: pierś kurczaka z tymiankiem , pierś z kurczaka po prowansalsku , kurczak z warzywami i pieczarkami w sosie paprykowym, Pierś faszerowana serem i warzywami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Surówka z kalafiora i warzyw 195

Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem Zupa krem z kalafiora Sałatka z kurczakiem i kalafiorem Zupa krem kalafiorowa Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą Sałatka z kalafiorem i majonezem Kotlety mielone z kalafiorem Sałatka z kalafiora Kalafior marynowany z marchewką Surówka z kalafiora i warzyw a’ la tabbouleh krok po kroku. Składniki: ½ surowego kalafiora 1 duży pomidory 1 ogórek gruntowy ½ papryka czerwona natka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zapiekane pomidory z mozzarellą 295

Czy też tak macie, że czasem wieczorem zastanawiacie się co można by zjeść na szybką, może niekoniecznie zdrową ale lekką kolację? Ja tak mam dość często

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kabaczek faszerowany 139

Składniki : • 1 kabaczek • 150 g mielonej jagnięciny • 1 mała cebula • 1 ząbek czosnku • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki • 4 łyżki passaty (sosu) pomidorowego lub 1 łyżeczka

KUCHNIA POLSKA
Ziemniaki faszerowane mięsem 181

Dobre, smaczne i proste danie, które serwujemy na obiad i nie tylko. Gotujemy ziemniaki w łupinach, potem odcedzamy i studzimy. Wystudzone ziemniaki kroimy na dwie części

chleba naszego
Faszerowane naleśniki ryżowe na parze 253

Plan był na zrobienie sajgonek, efekt końcowy był zupełnie inny lecz okazał się strzałem w dziesiątkę. Wyszedł całkiem pokaźny i sycący obiad :) Składniki: 18 sztuk papieru

Niezły Młynek
Faszerowane roladki z mielonej wołowiny 89

Faszerowane roladki z mielonej wołowiny Kruche i soczyste zraziki, wypełnione pysznym serowo-pieczarkowym farszem i duszone w delikatnym, ciemnym sosie pieczeniowym, to pomysł na obiad idealny. Takie roladki najlepiej smakują podane z ziemniaczkami, kluskami lub kaszą i oczywiście z dodatkiem ulubionej surówki.     Składniki: 1 kg mielonej wołowiny 2 jajka pół szklanki bułki tartej 1 cebula(...)pieczarek ok 20 dkg żółtego sera typu gouda Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra liść laurowy, ziele angielskie, kilka suszonych grzybów ok 2 szklanki bulionu lub wody 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego opcjonalnie 2 łyżki ciemnego sosu sojowego olej do smażenia 1 szklanka mąki do obtoczenia roladek 1 łyżka mąki do zaciągnięcia sosu       *** Pieczarki kroimy

Blog z Apetytem
JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI - SMAŻONE W BUŁCE 67

Pewnie wszyscy znaja jajka faszerowane, panierowane w bułce tartej i smażone. Większość  po ugotowaniu kroi jajka na pół wraz ze skorupką, faszeruje i smaży. Mnie jednak nie przekonuje "wcinanie" przy stole jajek, które trzeba jeść łyżeczką, wygrzebując je ze skorupki. Dlatego ja  zawsze obieram jajka 😀 po ugotowaniu. Trzeba obchodzić się wtedy z nimi przy smażeniu delikatniej, ale zdecydowanie(...)wygodniej się je 😉 Składniki: 7 jajek ok 200 g pieczarek trochę śmietankowego chrzanu odrobina majonezu pieprz, słodka i ostra papryka posiekany koperek bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Hartujemy zimną wodą, obieramy i kroimy na połówki. Wydrążamy żółtka, przekładamy je do miseczki. Na odrobinie oleju podsmażamy drobniutko pokrojone pieczarki. Studzimy je i przekładamy do miseczki

Walijskie Pichcenie
Naleśniki z boczniakami 30

mleka 300ml wody 4 jajka 3 łyżki oleju 0,5 łyżeczka soli boczniaki: 250g boczniaków 2 duże cebule 1 marchewka 1 mały korzeń pasternaku – można pominąć 0,5 szt papryki 1 ząbek czosnku 6 łyżek oleju sól pieprz pół łyżeczki ziół prowansalskich Jak zrobić naleśniki z boczniakami: Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jaja, dodajemy sól, olej, wlewamy wodę i mleko(...)Następnie paprykę kroimy w piórka lub w kostkę i dodajemy do cebuli. Potem boczniaki kroimy w paski, dodajemy na patelnię. Zaraz potem solimy, dodajemy przyprawy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie przykrywamy przykrywką i dusimy 3 minuty. Potem jeszcze otwieramy przykrywkę i podsmażamy jeszcze minutkę by nadmiar sosu odparował a danie się zagęściło. Doprawiamy do smaku. Naleśniki faszerujemy nadzieniem

Dorota Smakuje
Roladki z kurczaka w boczku 47

Roladki z kurczaka w boczku z fetą i papryką to pierś z kurczaka, lekko rozbita tłuczkiem, doprawiona jak kto lubi, w środku ma pyszne dodatki, następnie zwinięta w boczek. Polecam też roladki z kurczaka z serem mozzarella i szynką szwarcwaldzką , czy mielone w boczku , oraz kalafior z mięsem mielonym zawijanym w boczek to idealne połączenie smakowe i wizualne, cały czas(...)paprykę kroimy w paski i układamy na brzegu każdego kawałka mięsa zwijamy w roladki, staramy się, aby roladka była szczelnie zawinięta, spinamy wykałaczką. Rozgrzewamy na patelni 1 łyżkę oleju i obsmażamy roladki (ok. 2-3 minuty z każdej strony pod przykryciem) zaczynając obsmażanie w miejscu łączenia boczku. Aby dosmażyć z każdej strony wyciągamy wykałaczkę..Ja podałam faszerowane roladki z kurczaka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczarki panierowane nadziewane serem i cebulką 186

faszerowane cebulką w chrupiącej panierce :) Mam nadzieję, że zasmakują Wam równie bardzo, jak te poprzednie :) A dla fanów przetworów w occie polecam: pieczarki panierowane w zalewie octowej . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chrupiące pieczarki panierowane – Składniki: 9 dużych pieczarek – ok. 400 g 1 mała cebula – ok. 70 g 3 średnie jajka 3 czubate łyżki mąki pszennej pół łyżeczki papryki

Kulinarne Przeboje
Drobiowe ślimaczki z grilla 381

faszerowane wędzonym boczkiem i cukinią oraz zapiekane na patyczku w formie pysznego szaszłyka. Takie danie bardzo ciekawie wygląda i rewelacyjnie smakuje, a przy tym jest łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam!     Składniki na 3 sztuki: 1 pojedynczy filet z kurczaka boczek wędzony w cienkich plastrach- około 4-5 plastrów 5 cienkich plastrów cukinii sól, pieprz, słodka papryka, oliwa

Blog z Apetytem
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i kurczakiem 246

faszerowania sprawia, że w zależności od tego co znajdziemy w lodówce, możemy znaleźć na nią sposób :) Składniki: 4 średnie cukinie   oliwa  sól, pieprz, bazylia 2 ząbki czosnku 0,5 kg piersi z kurczaka łyżeczka przyprawy do kurczaka 100g kaszy jaglanej (1 saszetka) 2 łyżki passaty pomidorowej 2 łyżki jogurtu naturalnego duża cebula zioła prowansalskie- 1/2 łyżeczki papryka słodka

ChilliJemy
Dynia faszerowana kaszą jęczmienną i mięsem 148

faszerowaną  kaszą jęczmienną i mięsem mielonym. Ale farsz do dyni, to Wasza inwencja twórcza. Nadziać możecie ją dowolną kaszą, duszonymi warzywami, mięsem drobiowym... Pamiętajcie ! Dynia to nie tylko lampion na halloween ;) Składniki:   1 woreczek kaszy jęczmiennej grubej 250 g mięsa mielonego ( u mnie wieprzowo-wołowe,  sprawdzi się też mielone z indyka ) 1 cebula 1 czerwona papryka

kolorowotorcikowo
Saszetki z kurczaka ze szpinakiem 133

słodka papryka, ostra, wędzona, curry, pieprz, sól. Sposób przygotowania 1. Podsmażamy czosnek na oleju rzepakowym (uwaga, żeby się nie spalił). 2. Do czosnku dodajemy szpinak i dusimy ok. 5-10 min. 3. Mięso z piersi kurczaka przecinamy wzdłuż tak by powstała kieszonka. 4. Mięso z piersi kurczaka marynujemy w oleju i ulubionych przyprawach. 5. Mięso z piersi faszerujemy szpinakiem. Całość

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Cannelloni z mięsem mielonym zapiekane pod beszamelem 143

paprykę obieramy ze skórki, wskazówki jak to zrobić znajdziecie tutaj . Następnie blendujemy je i wlewamy do mięsa. Gotujemy, aż sos zgęstnieje i nabierze konsystencji dość gęstego farszu. Przyprawiamy łyżką kminku mielonego, bazylii i natki pietruszki. Makaron gotujemy na bardzo małym ogniu, przez 2-3 minuty. Chodzi tylko o to, by go troszkę podgotować - łatwiej będzie to faszerować, nie będzie pękać

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Pieczarki faszerowane mięsem 138

Pieczarki faszerowane mięsem to kolejne danie idealne na imprezy. Przygotowane wcześniej, wystarczy w odpowiedniej chwili włożyć do piekarnika na pół godziny. Podane z ryżem stanowią pyszne danie obiadowe :) Składniki: 12 dużych pieczarek 1 mała cukinia 1 mały pomidor 1 mała cebula 2 ząbki czosnku oliwa pół płaskiej łyżeczki lubczyku pół czubatej łyżeczki majeranku pół czubatej łyżeczki słodkiej papryki szczypta chili

Smak mojego domu
LEKKIE I ZDROWE POTRAWY NA WIELKANOC 1099

jajek faszerowanych? Dobrze myślałam - pewnie nikt. I dobrze, bo nie dość, że smaczne, to jeszcze zdrowe (jak to jajka). Nadzienie przyrządza się w różnorodny sposób, często dodając majonez, który oprócz smaku, dostarcza potrawom ogromną ilość kalorii. Dlatego poniżej podaję przepis na lżejszą wersję :) Składniki: - 3 jajka - pół dużego pomidora - pół dymki - 100 g chudej szynki - 1/3 małej papryki zielonej - łyżeczka

Katsuumi