papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:104/171)

Faszerowane klopsy w sosie pieczeniowym 34

Faszerowane klopsy w sosie pieczeniowym Dziś pomysł na szybki obiad z mięsa mielonego dla całej rodziny. Kruche i soczyste klopsy wypełnione pysznym nadzieniem i duszone w aromatycznym sosie. Do tego dania świetnie pasować będą ziemniaczki, kasza albo kluski i oczywiście świeża surówka. Polecam!     Składniki: Klopsy: ok 500g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego 1 jajko 1 czerstwa bułka(...)kiszone 10dkg boczku wędzonego pół pęczka natki pietruszki Przyprawy do mięsa: sól, pieprz, papryka słodka oraz ostra, majeranek 2-3 łyżki musztardy pół szklanki mąki do obtoczenia klopsów Dodatkowo: 2 cebule (u mnie biała i czerwona) 1 szklanka wody 1 kromka chleba razowego 1 łyżka słodkiej papryki mielonej 1 łyżeczka musztardy olej do smażenia       *** Ogórki, cebulę

Blog z Apetytem
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym 74

przepisem na pysznego bakłażana  faszerowanego mięsem mielonym z marchewką.  Idealnie nadaje się na obiad czy też kolację. Zapraszam również na bakłażana z makaronem i warzywami Składniki: 3 bakłażan y 400 g mięsa mielonego 150 g sera żółtego 1 duża marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku olej 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki bazylii

magiczna kuchnia Kasi
Rolada z indyka z brokułem i fetą 257

rolada z indyka faszerowana brokułem i fetą, przykryta pod warstwą szynki parmeńskiej to moja propozycja na niedzielny lub świąteczny obiad. Wygląda i smakuje rewelacyjnie! Rolada z indyka z brokułem i fetą Drukuj przepis Ilość porcji: 4-6 Składniki -1 pierś z indyka (800 g) -sól, pieprz, słodka i ostra papryka, tymianek -1 brokuł

Marta Gotuje
Baba ghanoush – pasta z opiekanego bakłażana 206

baba ghanoush oliwą, posypać wędzoną papryką oraz pestkami granata i kolendrą. Podajemy z pieczywem. Zobacz także: Ciasteczka piwne z parmezanem Biorę udział w "Książęcych Mistrzostwach Smaku". W... Pasztet drobiowy - dwuwarstwowy Pasztet drobiowy jest znacznie mniej tłusty od tradycyjnego ... Chipsy z jarmużu Chipsy z jarmużu znajdziecie chyba na każdym blogu kulinarny... Jajka faszerowane w skorupkach Smażone jajka faszerowane

Poezja smaku
Kalafior pieczony 285

liści i głąba Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem Zupa krem z kalafiora Sałatka z kurczakiem i kalafiorem Zupa krem kalafiorowa Zupa kalafiorowa z kaszką kukurydzianą Sałatka z kalafiorem i majonezem Kotlety mielone z kalafiorem Sałatka z kalafiora Kalafior marynowany z marchewką Przepis, Kalafior pieczony w piekarniku. Składniki : 1 kalafior 1 łyżka wędzonej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki ½ łyżeczki czosnku granulowanego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 327

Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane pastą łososiową Mięsne Pieczeń rzymska z jajkiem Świąteczna galantyna drobiowa Biała kielbasa pieczona z cebulą w białym winie Domowa biała kiełbasa wieprzowa Świąteczna galantyna drobiowa Pasztet mięsny Pate z drobiowych wątróbek Polędwiczki wieprzowe w śmietanie Ryby Rolmopsy z ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku

Kulinarne przygody Gatity
Schab ze śliwką i boczkiem. Domowa wędlina, danie obiadowe. 167

sól, czosnek mielony, majeranek, kminek mielony, papryka mielona - olej Dodatkowo - folia aluminowa Wykonanie Schab obieram z błonek i zbędnego tłuszczyku, płuczę i osuszam papierowymi ręczniczkami. Z wierzchu schabu robię kilkanaście nacięć ostrym nożem i wkładam w nie  pocięty na słupki boczek. Przy pomocy ostrego, długiego noża w środku schabu robię otwór i faszeruję go śliwkami. Mięso polewam odrobiną oleju

Kuchnia z widokiem na ogród
"Przekąski sylwestrowe" - podsumowanie akcji 164

przękąski Zakrętasy z indykiem, serem i papryką Kanapki Na Imprezę z Łososiem Papad Paluszki Grissini z Szynką Szwarcwaldzką i Rukolą Bułeczki gąsieniczki z parówkami czyli hot dogi inaczej Koreczki imprezowe Kanapeczki imprezowe na krakersach Chrupiący kurczak Trójkąciki z mięsa w waflu Imprezowe przekąski na krakersach Pasta kanapkowa z czerwonej soczewicy MUSZLE MAKARONOWE faszerowane serkiem i suszonymi pomidorami PRZEKĄSKI NA IMPREZĘ

Weekendy w domu i ogrodzie
ROLADKI Z UDEK FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM 1695

wyfiletowanych udek.  Soczyste mięso udek faszerowałam pikantnym i aromatycznym mielonym mięsem. Roladki wyszły pyszne! Na pewno często będę wracała do przepisu ... :)) Składniki: 8 u dek z kurczaka bez skóry i kości Na farsz: 400g mielonego mięsa (u mnie mielona łopatka) 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku słodka papryka sól pieprz ziołowy ziele angielskie liść laurowy

Walijskie Pichcenie
Wytrawna Dziesiątka z Sosem Tysiąca Wysp 199

ketchup, dodałam ogórka, jajko, przyprawiłam papryką i solą. Na koniec wymieszałam (można także zmiksować dla uzyskania drobniejszej konsystencji). Pozostawiłam do zawiązania smaku. naleśniki  400g mięsa mielonego ser żółty kukurydza zioła (oregano, bazylia, czosnek) sos tysiąca wysp Usmażyłam naleśniki. Mięso mielone podsmażyłam z dodatkiem ziół. Pod koniec smażenia dorzuciłam kukurydzę.  Każdy naleśnik faszerowała mięsem i posypałam sporą ilością startego

bastalena
Korba Kuchnia - Czy ktoś tu ma bzika? 139

serach z Łomnicy. Hitem z całą pewnością są krewetki w tempurze. Świeże, duże i chrupiące, ze świetnymi sosami obok (kabayaki niszczy system). Inne propozycje to carpaccio (jak najbardziej poprawne), faszerowane smardze na pureé selerowo-pietruszkowym (według mnie dość nijakie, chociaż samo pureé jest znakomite) i rewelacyjne boczniaki, pełne smaku umami, podawane również z takim samym pureé. Te ostatnie zdecydowanie zdobyły(...)papryka nadziewana, papryka grillowana, seler naciowy, humus klasyczny, chutney z czerwonej cebuli, kindziuk, szynka parmeńska, pieczywo. Grzanki: z pomidorami, z mozzarellą i szynką parmeńską oraz z pastą, przypominającą tapenadę z oliwek i suszonych pomidorów. Krewetki w tempurze z 3 sosami: mango, limonkowym i kabayaki. Carpaccio z marynowanego antrykotu z roszponką, serem kozim i czosnkiem niedźwiedzim. Smardze faszerowane musem z kurczaka

Food Square
Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym 254

Składniki: - 4 spore ziemniaki - 250 g mięsa mielonego z łopatki - 4 duże ząbki czosnku - duża cebula - 200 g sera żółtego - pęczek kopru - 3 łyżki musztardy delikatesowej

Cook&Love
Kurczak po węgiersku 455

Kurczak po węgiersku Schyłek lata i zapowiedź nadchodzącej jest , to czas , kiedy chętniej zaglądam do kuchni węgierskiej , szukając w niej inspiracji, może dlatego ,że papryka , cebula

Ogrodnik w podróży
Chrupiące faszerowane pałki kurczaka 95

smażenia 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut. Następnie odcedzamy i gnieciemy. Pałki gotujemy w osolonej wodzie przez 45 minut i odcedzamy. 2. Kroimy drobno paprykę i natkę pietruszki. Ser ścieramy na tarce i całość dodajemy do ziemniaków. Dodajemy przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. 3. Zdejmujemy z kurczaka skórę i ją wyrzucamy a mięso obieramy(...)kształt pałki kurczaka. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. 5. Smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor. Gotowe… Smacznego!!! Obejrzyj film, który ułatwi przygotowanie potrawy . Artykuł Chrupiące faszerowane pałki kurczaka pochodzi z serwisu

karolgotuje
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i mozzarellą 139

Faszerowana cukinia jest szybka do wykonania i, stosunkowo, mało pracochłonna. A smak skusi niejednego:-) Skład niki: 3 średniej wielkości, młode cukinie 500 g mielonego mięsa - najlepiej wieprzowina, która ma trochę tłuszczyku 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula cukrowa 1 opakowanie mozzarelli w zalewie 2 średnie pomidory 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, odrobina cukru szczypta ostrej, mielonej papryki tymianek(...)ryżem lub kaszą jaglaną.  Przed podaniem można oprószyć natką pietruszki lub świeżą bazylią.  Smacznego 😃 PS. Jeśli zostanie Wam trochę mięsa to można je wykorzystać, np. do faszerowania pomidorów lub do makaronu

Ze smakiem bez glutenu