Baba ghanoush – pasta z opiekanego bakłażana
Baba ghanoush – pasta z opiekanego bakłażana
Baba ghanoush / baba ganoush (czyt. baba ganudż lub baba ganug) to arabska pasta z bakłażana. Polacy pokochali hummus, a to smarowidło jest równie pyszne (a moim zdaniem nawet smaczniejsze). Idealne zarówno do smarowania pieczywa (np. pity), jak i jako dip do maczania surowych warzyw. Ja najczęściej zjadam go po prostu ze świeżą bagietką – taka kolacja bardzo często gości w moim domu. W zależności od regionu (a nawet kraju) babę przygotowuje się nieco inaczej, ale zawsze sekretem jest opieczenie bakłaż... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Poezja smaku
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
PoezjaSmaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pasty, pasta, pieczywo, jajka faszerowane , grill, drobiowe, pasztet, dipy, bagietka, ciasteczka, kolacja, przystawki, papryka faszerowana, jajka z farszem
Inne przepisy z Poezja smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję