papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:98/171)

Kolorowa rolada z kurczaka 104

Kolorowa rolada z kurczaka Królowa imprez, niesamowicie wyglądająca rolada z kurczaka, faszerowane papryczki a to wszystko w jednej formie do pieczenia. Roladę można podać nie tylko na ciepło jako danie obiadowe, idealnie pasuje na kanapki. Składniki: ·        3 połówki fileta z kurczaka ·        Sól(...)Przyprawa do kurczaka ·        2 opakowania mix słodkiej mini papryki ·        1 brokuł ·        ½ opakowania mini marchewek ·        1 marchew ·        1 serek meksykański ·        6 plastrów sera żółtego Sposób

Kulinarna Chwila
Faszerowane roladki z mięsa mielonego 153

Pyszne roladki z wieprzowego mięsa mielonego faszerowane warzywami i wędzonym boczkiem polane aromatycznym sosem. Prosty i sycący obiad dla całej rodziny. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 0,5 szklanki bułki tartej 10 dkg wędzonego boczku 0,5 niedużej cukinii 0,5 papryki czerwonej 1 niewielka cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz, majeranek, papryka

Krokusowy Dom
Pieczeń świąteczna 6992

Pieczeń świąteczna Pyszna i kolorowa rolada schabowa faszerowana mielonym mięsem, żółtym serem i warzywami. Wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i jako zimna przekąska. Polecam!     Składniki: 1,5 kg schabu bez kości 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego (najlepiej grubo mielonego) 1 pęczek pietruszki pół czerwonej papryki pół czerwonej cebuli 4 – 6 plasterków żółtego sera 2 ząbki

Blog z Apetytem
Naleśniki zapiekane z gyrosem 1026

Naleśniki zapiekane z gyrosem Pyszne, wytrawne naleśniczki faszerowane kurczakiem w przyprawie gyros to ciekawe danie, które idealnie sprawdzą się jako szybki obiad lub też kolacja. Polecam!     Składniki: 6-7 naleśników PRZEPIS TUTAJ 1 filet z kurczaka olej do smażenia przyprawa do gyrosa 1 cebula 1 czerwona papryka 15dkg żółtego sera Domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem
Ziemniaki faszerowane w łupinach 132

Patrycji  i Ani .  Ziemniaki faszerowane w łupinach Składniki:  kilka(naście) większych ziemniaków 2-3 garście żółtego sera (lub więcej wg upodobań) 1 jajko (2 jeżeli używacie na prawdę dużej ilości ziemniaków) 1 łyżka masła (więcej jeżeli używacie dużej ilości ziemniaków) sól, pieprz ostra papryka w proszku Przygotowanie:  Ziemniaki ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić

Codzienne Gotowanie
Filety z kurczaka faszerowane szynką parmeńską, gorgonzolą i gruszką 176

gruszka  100g szynki parmeńskiej  sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany  1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko olej  1. Gruszkę kroimy w kostkę, gorgonzolę rozgniatamy, szynkę parmeńską siekamy. Mieszamy z mozzarellą do dokładnego połączenia składników.  2. Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Przyprawiamy przyprawami i solą. Faszerujemy je obficie przygotowanym farszem. Spinamy wykałaczkami tak by farsz

Szefowa kuchni
Patisony faszerowane mięsem i kaszą kuskus 183

sieci, trochę pokombinowałam i tak o to powstały patisony faszerowane kuskusem, pieczarkami i mięsem. Mężowi posmakowały bardzo, mi zresztą również dlatego dzielę się z Wami przepisem, może i Wy zechcecie zaskoczyć swoich bliskich tym pysznym daniem. Składniki: 7-8 średnich patisonów 30 dag łopatki wieprzowej 5 pieczarek 1 papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 5 łyżek kaszy kuskus

Cynamonowe szczęście
Francuski warkocz ze szpinakiem 138

ciasto francuskie to przedstawiam przepis na pyszne jedzonko. Francuski warkocz faszerowany szpinakiem, prosciutto i oscypkiem to szybkie, efektowne i wytrawne danie. Składniki na 2 porcje: 1 opakowanie ciasta francuskiego 450g mrożonego szpinaku 150g szynki parmeńskiej - Prosciutto (7 plastrów) 150g wędzonego oscypka (1/2 dużego) 1 mała cebula pieprz, oregano ostra papryka 1 jajko 2 łyżki oliwy Przygotowanie: Zamrożony szpinak wrzucamy

Alutka-Gotuje
Kurczak z warzywami w piwie 476

kurczaka i pieczarek , Smażone kotleciki z kurczaka Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem Krucha sałatka z panierowanym kurczakiem Kurczak w piwie z warzywami: Składniki: ćwiartki kurczaka (2 sztuki) 1 kg ziemniaków 2 marchewki 200 g małych pieczarek 500 ml bulionu warzywnego lub 2 kostki bulionowe 4 gałązki tymianku garść kolorowej papryki pokrojonej w słupki piwo karmelowe (250 ml) Przygotowanie: Ziemniaki i marchewkę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bakłażan z mięsem po bałkańsku 201

Dzisiejsza propozycja to bakłażany faszerowane mięsem mielonym zatopionym w aromatycznym pomidorowym sosie z przepysznym ryżem. Danie jest wyśmienite, sycące i niezwykle smaczne. Zapraszamy. Czas przygotowania: 20 minut + 20 minut pieczenia Ilość porcji: 4 Składniki: Woreczek ryżu naturalnego 500g mięsa mielonego 4 bakłażany (optymalnie papryki) 2 szalotki Ząbek czosnku Puszka krojonych pomidorów 100 g żółtego sera 2 łyżeczki przecieru pomidorowego Pęczek

Kolizje Smaków
Pomidory faszerowane serem białym 126

Coś na szybko, zdrowo i kolorowo :) Składniki: 4 pomidory 10 dag sera białego 2 łyżki śmietany 2 łyżki oliwy sól do smaku pieprz do smaku papryka

Tradycyjna Kuchnia
Kurczak w szafranie z pieczonymi warzywami na obiad w ciepłych barwach jesieni 153

tylko, żeby wszyscy hodowcy stosowali się do norm i nie faszerowali drobiu chemią byłoby idealnie. W każdym razie wracając do kwestii kulinarnych, ostatnio do przygotowania obiadu postanowiłam wykorzystać udka kurczaka oraz szafran przywieziony z wyprawy do Tajlandii przez Szwagrów. Powstało barwne, smaczne danie. Składniki: 2 udka kurczaka 1 żółta papryka  1 marchew 2 małe pomidory sól, pieprz kolorowy papryka

Kuchnia po mojemu
Kaczka pieczona z karmelizowanymi gruszkami i cydrem lubelskim 189

Składniki: 1 kaczka 3 gruszki 2 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki oliwy z oliwek 5 goździków 5 ziarenek pieprzu 2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżeczki cynamonu

Luźna Kuchnia
PIECZARKI FASZEROWANE Z PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM 113

Pyszne i szybkie w wykonaniu pieczarki faszerowane. Świetne jako przystawka i równie doskonałe jako kolacja. Czas jaki poświęcam na ich przygotowanie to około 25 minut,  czas w jakim znikają z talerza to mniej niż 5 minut. :) SKŁADNIKI: 10 dużych pieczarek 1 szalotka 1/3 strąka czerwonej papryki 1/2 sera Camembert 2 łyżki słonecznika (łuskanego) 2-3 łyżki startego żółtego sera

Kuchnia w opałach
zapiekany bakłażan faszerowany wołowiną 153

faszerowany bakłażan Z reguły w kuchni, obchodzimy bakłażana szerokim łukiem. Owszem, ze względu na jego dekoracyjny wygląd, lubimy ułożyć te dorodne warzywo  w naszym koszu, wśród innych warzyw, czy owoców. Lecz jeśli przychodzi pora na przyrządzenie z niego posiłku, to najczęściej rozkładamy ręce, kręcąc głową i powtarzamy, że gorzki i z twardą skórą i że w ogóle ..... Uważam(...)oraz pokrojoną w cienkie paski paprykę. całość  doprawiamy solą , pieprzem, oraz szczyptą bazylii, nakrywamy przykrywką i dusimy przez 7-10 minut.  Ciepły farsz układamy w wyjętych z piekarnika bakłażanach, a następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez dwadzieścia minut.  Na pięć minut przed końcem pieczenia na każdym faszerowanym bakłażanie układamy plastry sera. Przed

Miód i pieprz