papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:91/171)

Pieczarki faszerowane pastą jajeczną 88

dnia, wypełnione pastą jajeczną, powędrowały do piekarnika. Jeżeli lubicie jajka faszerowane pieczarkami, może zasmakują Wam też pieczarki faszerowane jajkami 6-7 dużych pieczarek (około 400g) 4 duże jajka 1 łyżka miękkiego masła 1 łyżeczka musztardy garść tartego żółtego sera 1 op. mozzarelli w zalewie mleko bułka tarta mielona papryka słodka sól, pieprz Z oczyszczonych pieczarek delikatnie odkrawamy nóżkę. Jajka gotujemy

Smaki Na Talerzu
Aromatyczne ćwiartki z kurczaka w marynacie z miodem i ziołami 168

drugiej strony tonował ją miód. My kurczaka za często nie jemy, ze względu na faszerowanie ich antybiotykami, ale czasem kupujemy takiego z wolnego chowu, niby bez świństwa w środku. Miłego dnia :-) Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka 2 łyżki miodu u mnie wielokwiatowy Huzar 2 łyżeczki papryki słodkiej 2 łyżeczki papryki wędzonej 1/3 łyżeczki papryki ostrej 2 łyżki octu balsamicznego

kruche babeczki
Sałatka z kaszy kuskus z papryką, ogórkiem zielonym i czerwoną cebulą 142

sałatkami wykorzystuję kuskus do faszerowania warzyw, ostatnio na kolację u mnie była cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami , bardzo dietetyczne danie i syte, a przecież o to chodzi, aby najeść się i przy tym zachować dobrą formę i sylwetkę.  Sałatka z kaszy kuskus z papryką, ogórkiem zielonym i czerwoną cebulą / 4 porcje Składniki: 1 szklanka suchej kaszy kuskus

Moja smaczna kuchnia
Bakłażany faszerowane mieloną wołowiną. 192

wszelkich postaciach świetnie służy jako tego rodzaju wehikuł, a w takiej postaci szczególnie! Tak, faszerowany bakłażan jest świetny i musicie go sobie zrobić :) Składniki: Bakłażany: 2 duże równe bakłażany 200 g mielonej wołowiny 1 drobno posiekana cebula 1 zmiażdżony ząbek czosnku 1/2 żółtej lub czerwonej papryki pokrojonej w drobną kostkę 4 łyżki pokruszonego sera bałkańskiego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

zadanie-gotowanie
Jajka faszerowane łososiem 116

Wielkanoc nie może się obyć bez faszerowanych jajek Tym razem proponuję jajka napełnione masą łososiowo-jajeczno-chrzanową. Składniki: 6 jajek 100 g łososia szczypiorek dwie łyżki majonezu łyżeczka soku z cytryny łyżeczka chrzanu sól, pieprz ostra papryka Przygotowanie Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy je wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka. Żółtka rozcieramy z majonezem, chrzanem i sokiem

e-PrzepisyKulinarne
Roladki drobiowe z serem / z fileta z kurczaka / faszerowane serem / pieczone 46

gouda, wyszło smacznie. 2 filety z kurczaka 8  plastrów sera żółtego, u mnie gouda sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 1. Filety z kurczaka przecinamy wdłuż na pół. Rozbijamy na cienkie kotlety, każdy kawałek obsypujemy z dwóch stron solą, pieprze, papryką słodką i czosnkiem granulowanym. 2. Na każdym kawałku fleta układamy po 1 plastrze sera żółtego, zwjamy ciasno(...)łączeniem do dołu, zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Przed podaniem możemy je pokroić.  filet z kurczaka, filety z kurczaka, drobiowe, doladki z kurczaka, roladki faszerowane, obiad, zdrowy obiad, fit obiad, dietetyczne przepisy, dania obiadowe, przepis, przepisy

Szefowa kuchni
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną 122

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywami. Zdrowe, wegetariańskie danie, które możemy podać na obiad, kolację lub spotkanie z rodziną

Marta Gotuje
Domowe antipasti z papryki i sera 259

Antipasti/antipasto są to tradycyjne włoskie przystawki podawane na stół przed głównym posiłkiem alby pobudzić apetyt. Najpopularniejszym antipasti jest carpaccio i nadziewane oliwki. Nigdy mnie nie kusiły te faszerowane papryczki w sklepach czy w restauracjach a gdy spróbowałam takiej z domowej produkcji zakochałam się w smaku! Świetne na przystawkę ale jako lekkie danie też super pasują. Wspaniałego aromatu nabrała oliwa - paprykowo(...)przyjdą niespodziewani goście to antipasti zamknięte w słoiku idealnie się sprawdzi zarówno na przystawkę jak i lekkie danie! Antipasti z papryczek i sera Składniki: ok 8 słodkich papryk pomidorowych ok 5 ostrych papryczek - wybieramy większe odmiany kostka sera feta kostka twarogu 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 4 całe ząbki czosnku ulubione zioła (u mnie tymianek) ok 250 ml oliwy

sierotka maRysia w kuchni
Pieczarki po baskijsku 638

czerwona papryka 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 łyżeczki ostrej musztardy 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz do smaku opcjonalnie 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Pieczarek po baskijsku: Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry. Cebulę obrać, przekroić na pół, pokroić w półplasterki. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie(...)dodać pokrojone pieczarki. Posolić. Chwilę podsmażyć, aż pieczarki puszczą płyn. Kolejno dodać pokrojoną paprykę, liście laurowe, ziele angielskie. Wymieszać. Dusić około 5 minut. Następnie na patelnię dodać koncentrat pomidorowy, musztardę, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Wymieszać. Dusić kolejne 5 minut. Polecam wypróbować przepis na pieczarki faszerowane boczkiem wędzonym . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pieczarki po baskijsku pochodzi z serwisu Danka Pichci

Danka Pichci
Schab z suszonymi owocami 126

zapraszam na pyszny schab, faszerowany śliwkami. Podany w towarzystwie  innych suszonych owoców  firmy HELIO.                               Składniki: 1,2 kg schabu b/k owoce suszone  HELIO 1,5 płaskiej łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki w proszku 2 ząbki

Gosia gotuje
BAKŁAŻAN FASZEROWANY KURCZAKIEM 176

Wspominałam już nie raz,że bakłażany to moja miłość. Tym razem propozycja na faszerowanego kurczakiem- użyłam tego co miałam w domu i wyszło pysznie i lekko - w sam raz na ciepłe dni. Składniki:   2 - 3 bakłażany 1 duża pierś kurczaka 1 cebula 1,5 czerwonej papryki 1 duży pomidor 1/2 pęczka natki pietruszki mozzarella bądź żółty

Niespełnione zdolności kulinarne
JAJKA Z FARSZEM Z AWOKADO 169

FARSZEM Z AWOKADO Zamiast pisanek proponuję Wam dzisiaj prosty przepis na jajka faszerowane pastą z awokado, które możecie dla odmiany przygotować na wielkanocne śniadanie.   Dla 6 osób   Przygotowanie: 10 min. Gotowanie: 10 min.   6 jajek 3 dojrzałe awokado 4 łyżki majonezu 2 szczypty mielonej papryki 6 gałązek pietruszki lub drobnego szczypiorku Odrobina soku z cytryny Sól, pieprz

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Jajka z wędzonym łososiem 157

przysmaki. Na świątecznym stole nie może zabraknąć jajek. Oto pierwsza jajeczna propozycja - jajka faszerowane musem z wędzonego łososia. Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 50 g wędzonego łososia, drobno pokrojonego 150 g gęstego kremowego twarożku 2 łyżki gęstej śmietany ½ łyżeczki soku z cytryny szczypta słodkiej papryki i pieprzu Jajka przekroić na pół. Ułożyć na półmisku. Łososia, serek, śmietanę

Czerwień i błękit
Faszerowana cukinia z sosem paprykowo-czosnkowym 138

Faszerowana cukinia z sosem paprykowo-czosnkowym Składniki: - cukinia - 1 1/2 woreczka ryżu białego - sos paprykowo-czosnkowy Reypol - ser żółty (u mnie Edam) - sól - zioła suszone (majeranek, bazylia, tymianek) - mielona słodka papryka   Forma: naczynie żaroodporne   Przygotowanie: Cukinię przecinam w poprzek i wydrążam. W tym czasie gotuję ryż w posolonej wodzie. Ryż mieszam z sosem i tartym serem żółtym. Masę

Kuchnia co dnia
Placuszki z cukinii i ziemniaków 218

placuszki z cukinii Zielone placuszki z cukinii Cukinia faszerowana mięsem mielonym   Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywami Leczo z cukinią i kiełbasą   Mięso mielone z cukinią i pieczarkami Zupa-krem z cukinii i ziemniaków Przetwory: Leczo z cukinii na zimę Sałatka z cukinii i papryki Cukinia waniliowa Pasztet z cukinii

Kuchnia domowa Ani
Cukinia faszerowana fetą i suszonymi pomidorami 144

Tak przyżądzona cukinia idealnie nadaje się na przytawkę lub jako dodatek do mięs. Tym farszem możemy nadziać również pieczarki, też są pyszne. Składniki: 4 cukinie 200

IMPRESJA SMAKU
Kiedy Wschód przejmuje bakłażana 104

koktajlowych 1 szkl. suchej kaszy kuskus 1 płaska łyżeczka soli 1/2 szklanki orzechów włoskich 3 łyżeczki sezamu 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka granulowanego czosnku pieprz 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól olej Do tego: jogurt naturalny posiekana natka pietruszki Sposób przyrządzenia: 1. Bakłażany umyj, przekrój wzdłuż na pół, posyp miąższ solą i odłóż na ok 10min. 2. Suchy kuskus przesyp(...)Bakłażany obficie faszeruj orzechową kaszą, przekładając farsz ćwiartkami pomidorków koktajlowych ( ok.2 sztuki na 1 połówkę bakłażana) 7. Bakłażany umieść w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, skrop delikatnie olejem z wierchu i oprósz solą i pieprzem- obłóż pozostałymi pomidorkami. 8. Całość zapiekaj przez 20min. w 180*C z termoobiegiem. 9. Wydrążony miąższ z bakłażanów przesiekaj i podsmaż z dodatkiem słodkiej papryki i sporej

Kuchnia w Słońcu Skąpana