papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:84/171)

Cukinia Faszerowana Kurczakiem z Kaszą Jaglaną 70

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cukinia faszerowana kurczakiem i kaszą jaglaną to idealna propozycja na obiad czy kolację. Danie to wygląda bardzo apetycznie, a smakuje jeszcze lepiej. Sprawdźcie sami! Składniki na 4 porcje: 2 średniej wielkości cukinie (750g) 300g mielonego mięsa z kurczaka 100g kaszy jaglanej 1 cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 4 łyżki passaty 2 ząbki czosnku 2 czubate(...)pokrój w kostkę, ząbki czosnku na cienkie plasterki. Paprykę pokrój w kostkę. Kaszę ugotuj zgodnie z instytucją. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, dodaj cebulę, czosnek, a następnie podsmaż. Do cebuli z czosnkiem dodaj mięso, smaż na małym ogniu. Dodaj koncentrat pomidorowy, passatę, posiekaną paprykę. Dopraw solą i pieprzem, natką pietruszki, papryką, bazylią. Wymieszaj, gotuj na średnim ogniu. Do mięsa

Przepiski.pl
Jajka faszerowane tuńczykiem 140

Jajka faszerowane tuńczykiem Ciekawy przepis na śniadanie wielkanocne lub imprezową przekąskę. Kolorowe jajeczka wypełnione pastą z tuńczyka na pewno będą piękną i pyszną ozdobą stołu. Polecam!     Składniki: 6 jajek 1 puszka tuńczyka w zalewie lub oleju – ok 150g pół pęczka szczypiorku 1-2 ogórki kiszone 2-3 łyżki majonezu sól i pieprz Dodatkowo (do ozdoby): 1 ogórek(...)pieprzem, mieszamy *** *** Tak przygotowanym farszem nadziewamy białka *** *** Papryki oraz ogórka kroimy w drobną kosteczkę *** *** Warzywa mieszamy i oblepiamy nimi jajeczka *** *** Smacznego ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Jajka faszerowane tuńczykiem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Ziemniaki Rumcajski 75

Ziemniaki Rumcajski Pieczone młode ziemniaki, faszerowane kurczakiem, warzywami to moja propozycja na drugie danie obiadowe. 11 porcji 35 minut czas przygotowania Składniki: ·        ½ fileta z kurczaka ·        11 dużych ziemniaków ·        Cebula ·        1 papryka czerwona

Kulinarna Chwila
Serce wysp zielonego Przylądka 96

wysp zielonego Przylądka Mięso można faszerować praktycznie wszystkim, każdy skład pasuje, więc moja propozycja trochę dziwna, ale wypróbujcie, bo warto Składniki: ·        1 ½ fileta z kurczaka ·        20 dag twarogu chudego ·        Żółtko ·        ½ papryki czerwonej

Kulinarna Chwila
jajka faszerowane pysznymi warzywami warzywami... 248

pokrojoną drobno obraną kalarepkę, wymieszać i podsmażać, następnie dodać drobno pokrojoną paprykę i ząbki czosnku, wymieszać. Dodać paprykę ostrą, sól i podsmażać do miękkości warzyw, wystudzić. Żółtka rozetrzeć widelcem i wymieszać z warzywami, połówki jajek napełniać farszem, posypać posiekaną natką pietruszki. - pyszne faszerowane jajka podsmażanymi warzywami, idealna na przystawkę do alkoholu ale na smaczne syte śniadanie lub kolację..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Faszerowane łódeczki z cukinii 182

cieszyć się smakiem  fantastycznego obiadu czy kolacji. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na faszerowane łódeczki z cukinii. Można je zaserwować na obiad jako dodatek do mięsa  bądź solo  jako ciepłą kolację. Składniki: 1 średniej wielkości cukinia, 1/2 czerwonej papryki, 5-6 pieczarek, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 50 g sera feta, 1 łyżka oleju

Moja kraina smaków
Faszerowane cukinie z piekarnika. 130

postawiłam na klasykę w wersji wegetariańskiej, czyli cukinię faszerowaną kaszą gryczaną. Sprawdźcie sami jak wyszło.  CUKINIE FASZEROWANE KASZĄ GRYCZANĄ Składniki (3 porcje): 3 małe cukinie - użyłam żółtych 100 g (surowej) kaszy gryczanej niepalonej + ok. 1,5 szklanki wody do ugotowania 1 papryka czerwona, pokrojona w kostkę 250 g pieczarek, pokrojone w kostkę 1 duża cebula, posiekana 2 ząbki czosnku

Powiedz dietom nie
Canelloni z dynią i szpinakiem 176

dynię należy przysmażyć na masełku. Dynię dusimy tak długo, aż będzie miękka. Przyprawiamy solą, pieprzem, i obiema paprykami. Delikatnie ostygniętą blenderujemy do uzyskania gładkiej masy. Szpinak również dusimy na masełku z czosnkiem. Po ostygnięciu dodajemy biały ser i uprażony słonecznik. Dokładnie mieszamy. Faszerujemy rury makaronu pół na pół dynią i szpinakiem. Układamy w naczyniu i oblewamy sosem beszamelowym. Makaron pieczemy

MarciochaKucharzy
Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami 366

dzisiejszy obiad polecam pyszne faszerowane udka z kurczaka. Można je podawać z ziemniakami lub ryżem.  SKŁADNIKI: 3 udka z kurczaka, 15 dag pieczarek, ½ cebuli, 2 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki papryki ostrej mielonej, pieprz czarny mielony, sól, olej. PRZYGOTOWANIE: 1. Pieczarki obieram, kroję w plasterki. Cebulę kroję w drobną kosteczkę. Na odrobinie oleju podsmażam pieczarki oraz cebulę. Doprawiam do smaku

Tradycyjna kuchnia Kasi
Bakłażan faszerowany 136

zapiekane. Bakłażany, kalarepy, cebulę czy cukinię. Wszystkie przepisy na te faszerowane warzywka znajdziecie tutaj . Może skusicie się na takie danie? Polecam! Składniki: 2 średnie bakłażany 500 g mięsa mielonego 100 g żółtego sera 150 g pieczarek 1 szklanka kuskusa 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki sól pieprz natka pietruszki Wykonanie: Na patelni(...)usmażyć na maśle. Doprawić solą i pieprzem. Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Wszystko razem wymieszać z pieczarkami i mięsem. W razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Bakłażana przeciąć wzdłuż i  ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 10 minut. Wyjąć i ostudzić. Z każdej połówki łyżeczką wydrążyć miąższ , tworząc łódeczki

O kuchni z uczuciem
Bakłażany faszerowane mięsem mielonym 46

głos) Bakłażany faszerowane mięsem mielonym podane z pomidorkami koktajlowymi i pietruszką będą efektowny obiadem dla całej rodziny. Przygotowanie bakłażanów zajmuje około 1,5 godziny. Możecie zaserwować je także z sosem czosnkowym , który pasuje do nich doskonale. Łódeczki z bakłażanów powinny być dość cienkie, aby warzywo odpowiednio się dopiekło i nie było twarde. Im będą większe, tym musicie piec je troszkę(...)Zobacz też: Cukinie faszerowane mięsem mielonym Zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami Makaron z bakłażanem i boczkiem Przepis na bakłażany faszerowane mięsem mielonym Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki 2 bakłażany cebula 3 ząbki czosnku 400 g mięsa mielonego wołowego 250 ml passaty pomidorowej łyżeczka rozmarynu łyżeczka gałki muszkatołowej 2 łyżeczki słodkiej papryki kawałek sera feta

Kuchnia Bazylii
Patisony, faszerowane kiełbasą meksykańską 151

żeby mieć pod ręką , przecież są niesamowicie smaczne . Oczywiście do faszerowania wybieramy młode patisonki , którym skórka jeszcze nie stwardniała , takie wielkości pięści . Do farszu, użyłam kupnej, kiełbasy grillowej -surowej, meksykańskiej . Taka kiełbasa ,dostępna jest raczej we wszystkich marketach , ale oczywiście można ją zastąpić np. zwykłą białą z dodatkiem mielonej papryki i efekt będzie podobny Składniki : 4 patisony wielkości pięści(...)wybieramy komorę nasienną , tworząc miejsce dla farszu . Miąższ , wyjęty ze środka patisona siekamy , przekładamy do miski , dodajemy do niego posiekaną drobniutko lub startą na tarce o grubych oczkach , cebulę , paprykę mieloną , chilli ,sól , ugotowaną na bulionie , wystudzoną kaszę i na koniec wyciśniętą z flaka kiełbasę . No tak , zapomniałam o wyciśniętym praską , ząbku czosnku , który też dokładamy " class="wp-smiley" style

Ogrodnik w podróży
Jajka z łososiem i papryką 175

Składniki 4 jajka 50 g łososia wędzonego kawałek czerwonej papryki 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz Sposób przygotowania przepisu: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać

czarrna od kuchni
Schab faszerowany pieczony z kapustą i ziemniaczkami 212

Schab faszerowany pieczony z kapustą i ziemniaczkami Podsyłam dziś pomysł na rewelacyjny obiad, który w całości przygotujemy w piekarniku, i to w jednym naczyniu! Mięso schabowe nafaszerowane cebulą oraz wędzonym boczkiem i pieczone z ziemniaczkami na kiszonej kapuście wychodzi bardzo aromatyczne, kruche oraz przepyszne. Polecam!     Składniki: ok. 1,5 kg schabu 1 cebula 10dkg wędzonego boczku(...)łyżek oleju + sól, pieprz, majeranek, słodka i ostra papryka       *** Schab dokładnie myjemy, osuszamy i nacinamy w plastry (ale nie przecinamy do końca, dół mięsa ma pozostać w całości). Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem oraz przeciśniętym czosnkiem *** *** Cebulę oraz boczek kroimy w plasterki *** *** Następnie schab faszerujemy boczkiem oraz cebulą *** *** Nafaszerowane mięso układamy w żaroodpornym naczyniu *** *** Schab obkładamy dookoła

Blog z Apetytem
Kotlety à la pizza 2096

kurczak faszerowany , czy też kotlety à la pizza. Kotletów do tego dania nie panierujemy w bułce tartej, jak w tradycyjnych kotletach schabowych, tylko w mące, jajku i ponownie w mące, potem je smażymy na głębokim tłuszczu. Jak w przypadku pizzy możemy zrobić na usmażonych kotletach obkład z tego co mamy pod ręką, tym razem Piotrek wykorzystał pieczarki, cebulę, paprykę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Faszerowane muszle makaronowe 109

pokrojone w kostkę papryczki, pieczarki pokrojone drobno, dodać odcedzoną kukurydzę. Doprawić solą, pieprzem i papryką ostrą. Dodać kurkumę i zioła prowansalskie. Smażyć co jakiś czas zamieszać. Mięso tylko ma stracić kolor surowizny. Następnie wlać wodę i dodać przecier pomidorowy. Gotować 5 minut. Wymieszać. Tym nadzieniem faszerować wcześniej podgotowane muszelki. Rozłożyć muszelki na dnie żaroodpornego naczynia. Przygotowanie sosu

Kuchnia Pokoleń