JAJKA PO SZKOCKU

JAJKA PO SZKOCKU

JAJKA PO SZKOCKU

Przepis na : śniadanie

Przesmacznie płynne wewnątrz, rumiane i chrupiące na zewnątrz. Jajka po szkocku są po prostu świetne. Te jajka to żółtko w ulubionej konsystencji, otulone idealnie doprawionym, soczystym mięsem. Atrakcyjna przekąska nie tylko od święta. INNE PYSZNE DANIA Z JAJEM:   JAJKA FASZEROWANE AWOKADO Z ŁOSOSIEM I RZEŻUCHĄ     SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA     GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU     ŻÓŁTKO PANIEROWANE NA KARMELIZOWANEJ RUKOLI     GRZANKI Z PASTĄ JAJEC... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu globuskulinarny

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Autor

globuskulinarnyglobuskulinarny

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mięso, bułki, mielone, sosy, przekąski, przekąska, mięso mielone, naleśniki, kolacja, jajka faszerowane , łosoś, przystawki, śniadania, pasta, kotlety, rukola, fasolka szparagowa, fasolka, awokado, marchewkowe, wielkanoc, fasolka po bretonsku, papryka faszerowana, kotlety mielone, łosoś wędzony

Inne przepisy z globuskulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.