papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:87/171)

Rolada z kurczaka z serem i warzywami / Chicken Roulade with Vegetables 115

Rolada z kurczaka z serem i warzywami  Rolada z piersią kurczaka ze szpinakiem, fetą i papryką z piekarnika to świetny pomysł na obiad. Tak drobiowa rolada z serem i warzywami smakuje dobrze na ciepło , ale też na zimno jako przystawka lub przekąska. Jest łatwa w przygotowaniu i pięknie prezentuje się na stole. Zobaczcie, jak zawijać roladę drobiowo-serową(...)aromatyczne, smakuje zupełnie inaczej niż zwykle. Faszerowana rolada drobiowa z piekarnika sprawdzi się na niedzielny obiad, to też świetna propozycja na Święta lub wizytę gości. Bardzo polecam, smacznego:) Przepis na roladę z kurczaka z serem i warzywami, składniki: 500 g piersi z kurczaka, przyprawy do oprószenia mięsa: sól, pieprz, słodka i ostra papryka, granulowany czosnek, zioła prowansalskie (lub inne ulubione

Lekcje w kuchni
Cukinia faszerowana gyrosem – pyszny pomysł na obiad 25

Cukinia faszerowana gyrosem to danie, które z pewnością zasmakuje wszystkim wielbicielom tego warzywa. Jest pyszna, sycąca i aromatyczna. Świetnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny, ale można ją również podać jako ciepłe danie na imprezie. Goście z pewnością będą zachwyceni. Taką cukinię nadziewaną kurczakiem i warzywami podajemy na ciepło. Na drugi dzień po przygotowaniu można ją odgrzać w mikrofalówce(...)boczku wędzonego cebula 2 pomidory 3 ogórki konserwowe 4 łyżki ketchupu 150 g sera żółtego łyżka przyprawy do gyrosa, papryka ostra, sól, pieprz   Przygotowanie Piersi z kurczaka pokrój w kostkę, obsyp przyprawą do gyrosa, ostrą papryką, solą i pieprzem. Odstaw na 15 minut. Po tym czasie wrzuć je na patelnię z rozgrzanym olejem i smaż na złoty kolor. Odłóż

e-PrzepisyKulinarne
Kalafior faszerowany mięsem mielonym (z łopatki) 1190

Zapiekany kalafior faszerowany mięsem mielonym, marchewką i cebulką to pomysł na łatwy i szybki do przygotowania obiad 😀 Jestem pewna, że taka forma podania kalafiora zachwyci i zasmakuje domownikom.   Składniki na 4-6 porcji: 1 średniej wielkości kalafior 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki 1 średniej wielkości marchewka 1 średniej wielkości cebula ostra papryka sól, pieprz 1 łyżka masła(...)delikatnie wydłubać środek, w taki sposób aby utworzyć wgłębienie (uwaga: nie można przedziurawić kalafiora!). Mięso mielone przełożyć do miski, dodać podsmażone warzywa i całość przyprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Farsz dokładnie wymieszać. Do przygotowanego wgłębienia przełożyć mięso mielone. Delikatnie ubić. Piekarnik rozgrzać do 195°C. Kalafiora przełożyć do naczynia żaroodpornego (spodem do dołu). Posmarować go majonezem. Piec około

Ugotować
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 81

dużych pieczarek 400 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 cebula 1 mała czerwona papryka 2 ząbki czosnku 100 g sera mozzarella 1/2 pęczka szczypiorku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju 1/3 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą 1/3 łyżeczki oregano 1/3 łyżeczki papryki ostrej 1/3 łyżeczki tymianku szczypta soli szczypta chili szczypta kminu rzymskiego szczypta gałki muszkatołowej(...)patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodajemy mięso, pokrojoną w kostkę paprykę i przyprawy. Całość mieszamy i smażymy kilka minut. Jak mięso mamy podsmażone to dodajemy koncentrat, zmniejszamy ogień i jeszcze chwilę smażymy. Zdejmujemy z ognia. 2. Pieczarki myjemy i osuszamy. Odrywamy ogonki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wypełniamy farszem

karolgotuje
Paprykowe jajeczka faszerowane 322

Paprykowe jajeczka faszerowane Kolorowe jajeczka wypełnione pyszną pastą świetnie sprawdzą się zarówno jako przekąska na przyjęciu, jak i jako danie świąteczne. Są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a przy tym efektownie prezentują się na stole. Polecam!     Składniki: 6 jajek 10 dkg szynki (użyłam drobiowej) 1/2 pęczka szczypiorku 1-2 łyżka majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego(...)mielonymi paprykami. Mieszamy *** *** Farsz przekładamy do wcześniej wydrążonych białek *** *** Jajka dekorujemy z wierzchu drobno pokrojonymi papryczkami *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Paprykowe jajeczka faszerowane pochodzi z serwisu Blog

Blog z Apetytem
Rolada z indyka faszerowana suszonymi pomidorami i fetą 71

innych potraw lub w wersji na ciepło do obiadu . Rolada z indyka faszerowana suszonymi pomidorami i fetą 800 g fileta z indyka 150 g szynki parmeńskiej lub boczku 100 g sera feta 30 g tartego parmezanu 8 plastrów suszonych pomidorów 3 pęczki świeżej bazylii sól, pieprz, papryka, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem Filet z indyka umyj i następnie rozłóż(...)kawałek): Kcal: 87 | Białko: 12,09 | Węglowodany: 1,2 | Tłuszcze: 3,7 Smacznego! Polub www.przepisynawidelcu.pl na facebooku oraz obserwuj na instagramie . Wypróbuj przepis dołączając #przepisynawidelcu Artykuł Rolada z indyka faszerowana suszonymi pomidorami i fetą pochodzi z serwisu Przepisy na widelcu

Przepisy na widelcu
Jajka faszerowane łososiem 203

Prosta, smaczna   przekąska idealna  na wielkanocne śniadanie. Składniki: 4 jajka 80 g wędzonego łososia 1,5 łyżki  gęstego majonezu /plus do dekoracji sól

Zakamarki mojej kuchni
Ciasto francuskie faszerowane. 156

Ciasto francuskie to super rozwiązanie na elegancką kolację, a nawet obiad. Proponuję zrobić je z ulubionymi dodatkami rodziny. SKŁADNIKI: płat ciasta francuskiego ulubione dodatki: serek topiony

Kuchnia Beaty
Naleśniki jajeczne nadziane wędliną i warzywami 153

talerz/deskę kuchenną. Połowę naleśnika posmarować białym serkiem, następnie na to ułożyć plasterki wędliny, papryki oraz rukolę i sałatę. Całość dosyć mocno zwinąć. Przygotowany naleśnik przeciąć na dwie części (najlepiej pod lekkim skosem). Od razu podawać. Od góry: "ubijanie" jajek, smażenie naleśnika Faszerowanie naleśnika

Ugotować
SCHAB Z WĘDZONĄ ŚLIWKĄ 169

Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka majeranku PRZYGOTOWANIE:  Mięso myję a następnie osuszam ręcznikiem papierowym. Robię po środku otwór na całej długości mięsa za pomocą cienkiego ale ostrego noża. Następnie faszeruje śliwkami wędzonymi. W osobnej miseczce robię marynatę. Mięso nacieram marynatą. Owijam dokładnie folią aluminiową

Gotowanie Patki
Potrawy na Sylwestra 2016 185

łososiem i granatem Roladki z bakłażana faszerowane serem feta Mus szparagowy z krewetkami Pieczarki faszerowane mięsem krabowym Tradycyjny hummus Pasta pieczarkowa ze szczypiorkiem Węgierska zupa gulaszowa Curry z wołowiny Kefta wołowa Bułeczki z pieczarkami Zapiekanka z ciasta filo ze szpinakiem, fetą i papryką Pizza bianca z szynką parmeńską i rukolą Potrawka z ciecierzycy Smacznego

Codzienne Gotowanie
KURCZAK FASZEROWANY KASZĄ OWSIANĄ 170

podać na obiad, by zachwycić bliskich i się zbytnio nie napracować. Idealnym rozwiązaniem jest faszerowany kurczak. Przygotuje się można by powiedzieć, że sam a dodatek kaszy sprawi że za jednym zamachem mamy od razu dodatek mięsa.     Składniki: 1 tuszka kurczaka sól, słodka papryka do natarcia 1 por biała część 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 papryka żółta

Z Majeczką w kuchni
Kalarepa zapiekana 146

smażoną na maśle. Najlepsza jest taka młoda, a właśnie teraz jest najlepsza pora . Dzisiaj zrobiłam faszerowaną kalarepę mięsem mielonym. Składniki: 4 kalarepy 500 g mięsa mielonego 100 g żółtego sera 2 łyżki masła klarowanego 2 szklanki wywaru warzywnego 1 cebula 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki majeranku sól pieprz Wykonanie: Kalarepy obrać, zalać wodą i gotować około 10 minut. Wyciągnąć

O kuchni z uczuciem
.775. wegańskie placki i wegańskie inspiracje obiadowe 192

szparagowa zielona i żółta, domowy pasztet z soczewicy (przepis na pasztet będzie na drugim blogu) cukinia faszerowana granulatem sojowym (z dodatkiem passaty i podduszonych pieczarek), kalafior curry, kasza kuskus z koperkiem dyniowo-pomidorowa potrawka a'la curry z białej fasoli, ciecierzycy, kalafiora, cukinii, papryki i pieczarek, podana z chlebem pełnoziarnistym

breakfast of dreams
Jajka faszerowane pieczarkami 174

Szybkie i łatwe w przygotowaniu Jajka faszerowane pieczarkami SKŁADNIKI: pieczarki -7 dużych sztuk jajka -8 szt cebula - 1 szt sól i pieprz majonez - 3 łyżki masło szczypiorek - 0,5 pęczka DEKORACJA sałata natka pietruszki  papryka rzodkiewka  PRZYGOTOWANIE: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Przekroić jajka na połowę, wyjąć żółtka. Pieczarki umyć, osączyć, drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić

Kuchnia Danusi