papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:83/171)

Bataty faszerowane ciecierzycą i szpinakiem 99

Cześć! Muszę Wam się do czegoś przyznać. Ostatnio zakochałam się w faszerowanych batatach. Mogłabym je jeść codziennie! Fajne jest to, że dowolnie można modyfikować nadzienie. Dziś postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na moje ukochane nadzienie – ciecierzyca podsmażona z ostrą i słodką papryką oraz szpinak z dużą ilością czosnku. Do tego sos na bazie kwaśnej śmietany z kolendrą(...)bataty zmiękną). Ciecierzyca. Ciecierzycę odsącz na sitku. Osusz papierem kuchennym. Na dużej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju kokosowego. Dodaj ciecierzycę, smaż do momentu aż zrobi się złocista. Dopraw mielonymi paprykami: ostrą, słodką (i wędzona jeśli posiadasz). Wymieszaj i smaż jeszcze chwilę. Sos. W miseczce wymieszaj śmietanę z posiekanymi liśćmi kolendry, dopraw świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, solą i świeżo zmielonym

Moja pasja smaku
Bataty faszerowane ciecierzycą i szpinakiem 113

Cześć! Muszę Wam się do czegoś przyznać. Ostatnio zakochałam się w faszerowanych batatach. Mogłabym je jeść codziennie! Fajne jest to, że dowolnie można modyfikować nadzienie. Dziś postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na moje ukochane nadzienie – ciecierzyca podsmażona z ostrą i słodką papryką oraz szpinak z dużą ilością czosnku. Do tego sos na bazie kwaśnej śmietany z kolendrą(...)bataty zmiękną). Ciecierzyca. Ciecierzycę odsącz na sitku. Osusz papierem kuchennym. Na dużej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju kokosowego. Dodaj ciecierzycę, smaż do momentu aż zrobi się złocista. Dopraw mielonymi paprykami: ostrą, słodką (i wędzona jeśli posiadasz). Wymieszaj i smaż jeszcze chwilę. Sos. W miseczce wymieszaj śmietanę z posiekanymi liśćmi kolendry, dopraw świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, solą i świeżo zmielonym

Moja pasja smaku
Kurczak Zagrodowy faszerowany pieczarkami 169

godziny składniki: 1 cały Kurczak Zagrodowy 1/2 cytryny 7-8 ziemniaków 1 jajko 1 duża marchewka 1 zielona papryka 1 żółta papryka sól, pieprz, tymianek, rozmaryn, słodka papryka, ostra papryka masło oliwa z oliwek farsz: 500 g pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko wykonanie: Obieramy ziemniaki i marchewkę. Pyry przekrawamy na pół, a marchewkę kroimy w półksiężyce. Zalewamy(...)Myjemy kurczaka, nacieramy czosnkiem, oprószamy świeżo zmieloną solą morską, pieprzem i posypujemy tymiankiem. Faszerujemy kurczaka cebulowo-pieczarkowym farszem. Nóżki wiążemy dratwą lub zwykłą nitką. Odcedzamy warzywa. Do miski, która pomieści ziemniaki i marchewkę, wlewamy ok. 3 łyżek oliwy i wsypujemy wszystkie przyprawy (obie papryki, sól, pieprz, tymianek, rozmaryn), mieszamy, wrzucamy do niej warzywa i raz jeszcze mieszamy. Do brytfanki wlewamy

Ania i Marcin gotują
Kaczka w pomarańczowo – żurawinowej glazurze. 62

które sprawiają, ze jest ona bardzo krucha i aromatyczna. Pyszny obiad na uroczysta okazje. Składniki: 1 Kaczka około 1.20 kg sol i pieprz do smaku 1 plaska lyzka czerwonej papryki 2 pomarańcze 1 mala cebula około 150 g żurawiny kilka gałązek rozmarynu, tymianku i szałwii Glazura: 2 szklanki soku z pomarańczy 2 szklanki soku z żurawiny 1/4 szklanki sosu sojowego(...)Wykonanie: Kaczkę umyć, osuszyć i delikatnie ponacinać na niej skórę. W kaczkę wetrzeć sól, pieprz i słodką paprykę. Tak przygotowaną kaczkę odłożyć do lodówki na minimum 30 minut, a najlepiej na noc. Kiedy kaczka się zamarynuje wyjąc ją z lodówki i faszerować pokrojoną w ćwiartki cebulą, jedną pomarańczą, garścią żurawiny i ziołami. Za pomaca sznurka spożywczego związać kaczce nóżki

Pani M - kuchnia smakowita
Kuchnia na trudne czasy. Kotlety, krokiety i placki ze wszystkiego 198

mielone czy placki, a mięsożercy nie rozczarują się podczas ich konsumowania. Nie trzeba mięsa aby zrobić bardzo smaczny posiłek, sprawdźcie sami nasze przepisy: Placki z kapusty Krokiety ziemniaczane z papryką kotlety z brokułów, ryżu i sera , Krokiety z kaszy gryczanej ; Krokiety z pieczarkami i serem Krokiety ziemniaczane (Panzerotti neapolitańskie) ; Krokiety z kapustą i grzybami ; Kotlety z jajek (kotlety jajeczne) ; Kotlety(...)warzyw Kotlety z indyka z cukinią i marchewką Kotlety z indyka z warzywami Kotlety drobiowe z papryką i kukurydzą Kotlety z kurczaka i ogórków Kotlety drobiowe z marchewką mięsne klopsiki z ryżem i marchewką kotlety wieprzowe z cukinią . Kotlety mielone faszerowane pieczarkami Placki z cukinii i szynki placki z cukinii i polędwicy sopockiej The post Kuchnia na trudne czasy. Kotlety

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rolada mięsna z jajecznicą 74

Mięso mielone faszerowane jajecznicą, warto wypróbować. 8 porcji 50 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej ·        1 cebula ·        1 łyżeczka majeranku ·        Sól ·        Papryka ostra

Kulinarna Chwila
Świąteczne Polędwiczki 192

Świąteczne Polędwiczki Mięso faszerowane kapusta kiszoną w pysznym borowikowym sosie. Składniki: ·        1 polędwiczka wieprzowa ·        Cebula ·        20 dag pieczarek ·        20 dag kapusty kiszonej ·        Pieprz ·        Sól(...)Olej do smażenia ·        Papryka czerwona ·        1 łyżka sosu sojowego ·        Francuska zupa cebulowa ·        Kremowa zupa borowikowa ·        ½ śmietany 18% Sposób przygotowania: 1.   Mięso obieramy z błonek, rozcinamy, wzdłuż

Kulinarna Chwila
Roladki z szynki z sosem chrzanowym 1479

Roladki z szynki z sosem chrzanowym Szynka faszerowana jajkami, warzywami i sosem chrzanowym czyli wielkanocne rollsy. Pyszna i efektowna ozdoba świątecznego stołu. Polecam!     Składniki: 6-7 plasterków szynki 2 jajka 1/2 papryki (u mnie żółta i czerwona) 3 rzodkiewki 1 nieduży ogórek gruntowy świeże kiełki (lub posiekany szczypiorek) cienki szczypiorek do związania roladek 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka

Blog z Apetytem
Indyk pieczony faszerowany 118

Warzywa: 2 duże marchewki Mały Seler 100 g świeżej żurawiny Rozmaryn Oliwa z oliwek Sól, pieprz, papryka chilli   Dodatkowo: Rękaw do pieczenia mięsa lub folia Naczynie żaroodporne WYKONANIE: Indyka * oczywiście wypatroszonego:) nacinamy w widocznych na zdjęciu miejscach (klatka piersiowa- wzdłuż) Faszerujemy warzywami         Zaszywamy nićmi do szycia mięsa Marynujemy         Pieczemy 1 godzine

Domowe ciasta
Pierś faszerowana kremowym szpinakiem z sosem czosnkowym. Przepis krok po kroku! 129

Pierś faszerowana kremowym szpinakiem z sosem czosnkowym   Pierś faszerowana kremowym szpinakiem. Składniki:   70 g świeżego umytego szpinaku 20 g startego sera typu parmezan 70 g kremowego serka 2 łyżki majonezu kieleckiego 3 łyżki oleju roślinnego 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 2 piersi z kurczaka, waga łączna około 500 g 6 plastrów wędzonego boczku sól(...)serek oraz majonez kielecki. Całość dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj farsz, wstaw do lodówki.     W osobnej naczyniu wymieszaj składniki marynaty: olej roślinny, słodką paprykę w proszku oraz sól i pieprz do smaku.   Piersi delikatnie natnij wzdłuż tworząc kieszonkę. Najlepiej użyć do tego bardzo ostrego noża. Do środka nałóż

kuron.com.pl
Cebula faszerowana z grilla 96

rozgnieść. Wypełnić cebule kiełbasą. Skropić olejem. Grilować na tacce.  Pozostałe kawałki cebuli poddusić na tłuszczu z papryką, doparwiając do smaku solą i pieprzem. Do przygotowania cebuli z grila zainspirowało mnie spotkanie zorganizowane przez Tesco . Dania z grilla, między innymi cebulę faszerowaną (moja cebula jest w zupełnie innym stylu),  przygotowali Jakub Steuermark i Jakub Nogal. Napoje, szczególnie

królestwo garów
INSPIRACJE NA WIELKANOCNE KETO MENU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 349

idealne dania wielkanocne Przystawki, mięsa i sałatki: Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane łososiem Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane szynką Sałatka warstwowa z rzodkiewką Tatar z wędzonego łososia Tatar wołowy Galareta bez żelatyny Warstwowa sałatka z tuńczyka Keto sushi Kolorowe śledzie z papryką Śledzie curry Śledzie pod tłustą pierzynką Pasztet LCHF Karczek pieczony Boczek pieczony   Dania główne: Kaczka pieczona

Ola la LCHF
Pieczarki faszerowane mięsem,papryką 147

Faszerowane pieczarki to jedno z moich ulubionych dań. Wyglądają elegancko i smacznie. Na imprezy doskonałe. Składniki: pieczarki  20 szt mięsko mielone 500 g ( łopatka ) papryka czerwona świeża 1 szt sól i pieprz do smaku bułka tarta 4 łyżki ser żółty 20 plastrów Wykonanie: Mięsko  myjemy i mielimy  na średnich oczkach, dodajemy wydrążone środki z pieczarek. Paprykę myjemy

Różowa kuchnia
Jajka, sałatki i przekąski na Wielkanoc 1085

tatarem z polędwicy łososiowej Jajka z chrzanową pastą z kurczaka Jajka faszerowane szprotkami i groszkiem Jajka faszerowane wędzonym kurczakiem Jajka z pikantną pastą z rukoli i sera Lazur  Pasta jajeczno-serowo-oliwkowa w rulonach z szynki Jajka sadzone w papryce Awokado z sałatką wiosenną Sałatka z kalarepą, rzodkiewką i jajkiem  Sałatka z buraków po ukraińsku Wiosenna sałatka

Czerwień i błękit
Jajka faszerowane musem z pieczarek z dodatkiem granatu 142

jajek 250 g pieczarek 1 średnia cebula 1 łyżka majonezu / jogurtu naturalnego sól, pieprz, lubczyk, słodka papryka połowa łyżki masła pestki granatu do smacznej ozdoby Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. wystudź, przekrój wzdłuż, wydrąż żółtko, tak by powstała łódeczka do faszerowania. Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę, przesmaż na połowie łyżki masła, gdy zmiękną zmiksuj w blenderze

Zasmakuj Kuchni
Faszerowany filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim 135

cieście francuskim Wyśmienity pomysł na soczystą i aromatyczną pierś z kurczaka faszerowaną szpinakiem i serem feta oraz zapiekaną w cieście francuskim     Składniki: 1 opakowania ciasta francuskiego 2 pojedyncze filety z kurczaka 20dkg szpinaku 1 niewielka cebula 10dkg sera feta 2 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie, gałka muszkatołowa 1 jajko – do posmarowania(...)części ciast nacinamy tak by powstały paski, środek pozostawiamy nienacięty *** *** Filety dokładnie myjemy, osuszamy i delikatnie rozcinamy w poprzek tworząc kieszonki. Przyprawiamy z zewnątrz oraz w środku solą, pieprzem, papryką i ziołami *** *** Do kieszonek wkładamy porcje szpinaku oraz sera fety *** *** Nafaszerowane piersi kładziemy na ponacinanych płatach ciasta francuskiego *** *** Paseczki ciasta zawijamy (naprzemiennie po skosie- prawy,lewy, prawy, lewy) do środka

Blog z Apetytem
Cukinia Faszerowana Kurczakiem z Kaszą Jaglaną 70

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cukinia faszerowana kurczakiem i kaszą jaglaną to idealna propozycja na obiad czy kolację. Danie to wygląda bardzo apetycznie, a smakuje jeszcze lepiej. Sprawdźcie sami! Składniki na 4 porcje: 2 średniej wielkości cukinie (750g) 300g mielonego mięsa z kurczaka 100g kaszy jaglanej 1 cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 4 łyżki passaty 2 ząbki czosnku 2 czubate(...)pokrój w kostkę, ząbki czosnku na cienkie plasterki. Paprykę pokrój w kostkę. Kaszę ugotuj zgodnie z instytucją. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, dodaj cebulę, czosnek, a następnie podsmaż. Do cebuli z czosnkiem dodaj mięso, smaż na małym ogniu. Dodaj koncentrat pomidorowy, passatę, posiekaną paprykę. Dopraw solą i pieprzem, natką pietruszki, papryką, bazylią. Wymieszaj, gotuj na średnim ogniu. Do mięsa

Przepiski.pl
Jajka faszerowane tuńczykiem 140

Jajka faszerowane tuńczykiem Ciekawy przepis na śniadanie wielkanocne lub imprezową przekąskę. Kolorowe jajeczka wypełnione pastą z tuńczyka na pewno będą piękną i pyszną ozdobą stołu. Polecam!     Składniki: 6 jajek 1 puszka tuńczyka w zalewie lub oleju – ok 150g pół pęczka szczypiorku 1-2 ogórki kiszone 2-3 łyżki majonezu sól i pieprz Dodatkowo (do ozdoby): 1 ogórek(...)pieprzem, mieszamy *** *** Tak przygotowanym farszem nadziewamy białka *** *** Papryki oraz ogórka kroimy w drobną kosteczkę *** *** Warzywa mieszamy i oblepiamy nimi jajeczka *** *** Smacznego ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Jajka faszerowane tuńczykiem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem