Ziemniaki z kotlecikami Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne. Składniki: · 13 szt. dużych ziemniaków · Sól · Przyprawa do ziemniaków · 30 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej · 1 Cebula(...)papryka czerwona · 1 całe jajko · 1 łyżka przyprawy Gyros · 3 łyżki bułki tartej · 3 łyżki śmietany 12 % · 1 kulka mozzarelli · 13 łyżek ketchupu
Kulinarna Chwilaprzypadku kotletów wieprzowych znacznie ułatwia i przyspiesza pracę. Tym razem postanowiłam zrobić schabowe faszerowane i pieczone w piekarniku. Do zrobienia farszu użyłam domowej białej kiełbasy, która już od jakiegoś czasu leżała zamrożona w lodówce. Moja kiełbasa była przyprawiona ostrą papryką, ale jeżeli nie lubicie ostrego farszu, można ją pominąć. Przyprawiając farsz, należy uważać z ilością soli - surowa kiełbasa bywa słona
Stare Garypodajemy na różne sposoby,ale chyba najpopularniejsze są właśnie faszerowane. Dziś propozycja na jajka faszerowane sałatką z wędzonym kurczakiem. Wyszło naprawdę pysznie. Składniki: 6 jajek ok 170 g wędzonego kurczaka ( u mnie 1 nóżka) 1 mała cebulka 3-4 kawałki papryki konserwowej 4 mniejsze ogórki korniszony sól,pieprz 2 łyżki majonezu 2-3 pomidorki koktajlowe
Niespełnione zdolności kulinarnefaszerowana cukinia to doskonały pomysł na obiad SKŁADNIKI 1 średniej wielkości cukinia, 1 pierś z kurczaka, 1 mała cebula, 5 pieczarek, 1 kiełbaska śląska, 4 kawałki papryki konserwowej, 4 plastry sera żółtego z kolorowym pieprzem, 1 woreczek ugotowanego ryżu, 2 łyżki ketchupu pikantnego, słodka i ostra papryka, przyprawa do kurczaka sól, pieprz, majeranek, oliwa z oliwek, olej WYKONANIE Kurczaka kroimy
słodki bratekOprócz kotletów schabowych najczęściej ze schabu przyrządzam roladę faszerowaną pieczarkami. To bardzo prosty przepis, wręcz banalnie prosty, mięso zaś naprawdę pyszne :) Składniki: 1,5 kg schabu bez kości, 300g pieczarek, cebula, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki majeranku, 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, łyżka octu jabłkowego, szczypta mielonego
Z miłości do słodkościfasolą Sałatka śledziowa z zielonym groszkiem Sałatka śledziowa z pieczarkami Sałatka z pieczarkami Sałatka jarzynowa Sałatka pieczarkowo-paprykowa z szynką Sałatka z szynką Sałatka z szynką i papryką konserwową Sałatka z czerwoną fasolą i kurczakiem Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolą II Sałatka z ananasem i szynką Sałatka śledziowa na różowo Sałatka z makaronem i kurczakiem(...)serem Jajka faszerowane chrzanem i szynką Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane tuńczykie m Galaretka drobiowa Krakersy z pastą serowo-rzodkiewkową Dorsz po grecku Ryba w cebuli i pomidorach Śledzie po cygańsku Śledzie w śmietanie z jabłkiem Barszcz czerwony do paluszków i pasztecików Szaszłyki z kurczakiem i papryką Małe słodkości: Oponki z serem Pierniczki świąteczne Pierniki lukrowane Ciasteczka pełnoziarniste
Kuchnia domowa Anidodatkiem duszonego bakłażana, papryki i szynki. To super pomysł na ciepłą przekąskę lub przystawkę. Możesz podawać je z sosem czosnkowym . Smakują podane także na zimno. Tartaletki z ciasta francuskiego przygotujesz w innych wersjach, np. z pomidorami, mozzarellą i bazylią lub mięsem mielonym w sosie bolognese. Ciasto francuskie podane w formie koszyczków można dowolnie faszerować warzywami, mięsem, wędliną. Można przyrządzić(...)ciasta francuskiego. Tartaletki z bakłażanem i szynką SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego – 300 g 1 bakłażan – 300 g 1 mała cebula – 80 g 1 czerwona papryka – 180 g 2 ząbki czosnku 30 g tartego żółtego sera lub parmezanu 3 duże plastry szynki – 120 g 5 listków świeżej bazylii 3 łyżki oliwy sól, pieprz, szczypta słodkiej
Zasmakuj KuchniPrzedstawiam dziś przepis na faszerowany makaron ze smaczną pastą z suszonymi pomidorami z dodatkiem sera corregio. To pomysł na szybki i bardzo smaczny obiad. Inspiracją do powstania dania była życzliwość marki Ole! , Stovit oraz ePrezenty. Składniki: 15 suszonych pomidorów w zalewie Ole ! Pół słoika oliwek czarnych lub zielonych Ole ! ząbek czosnku sól himalajska Stovit , ostra papryka, pieprz, oliwa Słoiczek pasty
Podróż w kulinariadanie z rusztu idealne dla miłośników grzybów! Pieczarki z grilla z serem smakują wyśmienicie i z pewnością nie będą sztampowym daniem. Zaskocz swoich domowników i gości grillowanymi pieczarkami. Pieczarki faszerowane serem idealne na ruszt! Aromatyczne pieczarki z grilla z serem gorgonzola na stałe zagościły wśród moich dań-pewniaków. Każdej wiosny przyrządzamy je na inaugurację sezonu grillowego. Za każdy razem smakują(...)pieczarki z grilla z serem Składniki: 8 dużych pieczarek (im większe, tym łatwiej będzie je faszerować) 300 g sera gorgonzola 5 łyżeczek oleju rzepakowego 4 łyżki soku z cytryny 3 łyżki posikanej natki pietruszki 2 łyżki oliwy 1 łyżka posiekanego szczypiorku ⅔ czerwonej papryki ½ łyżeczki suszonej słodkiej papryki sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Pieczarki z grilla z serem to danie
RozdomowionaNaleśniczki zapiekane z kurczakiem, pieczarkami i papryką Dziś polecam szybki, niedrogi i przepyszny obiad (lub kolację) – naleśniki zapiekane z farszem pod serowo-pomidorową pierzynką. Palce
Blog z ApetytemNastępnie dodać pokrojoną paprykę, pomidora, liście bazylii oraz miąższ bakłażanów i dusić na małym ogniu, aż papryka stanie się miękka. Przyprawić oregano oraz solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowany farsz wymieszać ze startą mozzarellą (około 100 g) i wypełnić nim połówki bakłażanów. Faszerowane połówki bakłażanów ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze od piekarnika, wstawić do piekarnika nagrzanego
Gospodyni Miejskajajek 250 g pieczarek 1 średnia cebula 1 łyżka majonezu / jogurtu naturalnego sól, pieprz, lubczyk, słodka papryka połowa łyżki masła pestki granatu do smacznej ozdoby Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. wystudź, przekrój wzdłuż, wydrąż żółtko, tak by powstała łódeczka do faszerowania. Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę, przesmaż na połowie łyżki masła gdy zmiękną zmiksuj w blenderze
Zasmakuj Kuchnioraz pokrojoną drobno cebulę.Następnie wrzucam szpinak. Wszystko mieszam i zestawiam z palnika. Paprykę myję i kroję drobno. Oliwki kroję w krążki. Ser kroję w kostkę. Natkę myję i drobno siekam. Pomidorki kroję w paski. Dodaję mięso,całość dokładnie mieszam. Faszeruję. Piekę ok 30 min w piekarniku góra-dół w 180 stopniach
Gotowanie Patki1,5 szkl kaszy gryczanej 500 g mięsa mielonego 2 jajka 1 papryka sól pieprz 1 łyżeczka pieprzu ziołowego główka kapusty na sos puszka pomidorów krojonych
Gotowanie jest łatweschabu nacinamy kieszeń, najlepiej ostrym i długim nożem. Mięso obficie nacieramy solą, pieprzem, majerankiem i papryką. Pieczarki obieramy i kroimy je na plasterki, a por w pół krążki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy pieczarki oraz por. Doprawiamy solą i pieprzem. Faszerujemy mięso i związujemy nitką, aby farsz nie wypadał. Obsmażamy schab ze wszystkich stron na smalcu
Symfonia smakowa