Kurczak po polsku faszerowany wątróbką

Kurczak po polsku faszerowany wątróbką

Kurczak po polsku faszerowany wątróbką

Przepis na : obiad

Kurczak po polsku faszerowany wątróbką to tradycyjne danie naszej narodowej kuchni. Niewątpliwie kurczak jest tutaj najważniejszy, więc zadbajcie o najlepszą jakość tego drobiu. Niby taki minimalizm przypraw i dodatków, a efekt zaskakujący. Soczyste mięso i wilgotne nadzienie w środku, a na zewnątrz chrupiąca maślana skórka. Podawajcie na obiad z ziemniakami oproszonymi koperkiem i ulubioną surówką! Składniki: 1 sprawiony kurczak (ja miałam o wadze 1,5 kg) 4 wątróbki drobiowe 3 jajka 4 łyżki posiekanej natk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kierunekuchnia

Autor

kierunekuchniakierunekuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, tarta, bułki, mięso, obiad, wątróbka drobiowa, dania mięsne, ziemniaki, surówka, kurczak pieczony, dania z kurczakiem, kurczak z papryką , mięsa pieczone, papryka faszerowana, jajka z farszem, bułki maślane, jajka faszerowane , pieczone ziemniaki, jajka nadziewane

Inne przepisy z Kierunekuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.