papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:89/171)

Pieczarki Portobello ze szparagami 125

źródłem witamin z grupy B, witaminy D i fosforu. Możemy je przygotowywać na wiele sposobów: faszerować, smażyć, dusić, grillować lub piec. ------------------------------------------------------------- Pieczarki Portobello ze szparagami Czas przygotowania : 40 minut Składniki: 5 dużych kapeluszy Portobello 5 szparagów 5 plasterków mozzarelli 1 szalotka 1/2 małej czerwonej papryki oliwa do smażenia sól pieprz posiekana natka Wykonanie: Ze szparagów odłamujemy stwardniałe końcówki. Szparagi kroimy

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak faszerowany jarmużem i serem blue 133

Dodatkowo, zapiekane w sosie śmietankowo - pieczarkowym, który delikatnie dopełnia smaki, jest wyjątkowo smakowite! :)   Kurczak faszerowany jarmużem i serem blue Składniki: 2 filety z kurczaka świeży jarmuż (dwie garści) 100 g sera pleśniowego blue marynata: 1 łyżka miodu (użyłam miód rzepakowy), 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżka kminku mielonego, sól himalajska, pieprz oraz 6 dużych pieczarek 250 ml śmietanki

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Pieczona faszerowana papryka 77

Faszerowane warzywa są nie tylko daniem smacznym ale również bardzo efektownym. Świetnie się sprawdzą gdy chcemy mile zaskoczyć naszych gości i jednocześnie się nie przepracować ;) Dziś pora na czerwoną paprykę, która przez swój kształt aż się prosi o nafaszerowanie czymś apetycznym :) Ja skusiłam się na mielone mięso z indyka, cebulę, jajko i zioła. Całość upiekłam w piekarniku. Efekt był naprawdę

Milion Smaków
Por nadziewany łososiem (cannelloni ) 109

pieprz białe wino bulion warzywny Umytego łososia podgotować na parze. Rozdrobnić w misce dodać ser, paprykę pokrojoną w kosteczkę oraz zielony groszek. Doprawić i dobrze wymieszać. Białą część pora podzielić na odpowiednią długość (jak cannelloni). Zblanszować. Pełne rurki pora, wydrążyć tak była możliwość ich faszerowania, o minimalnej podwójnej warstwie ścianek. Nafaszerować dość szczelnie.  Wypełnione pory umieścić w naczyniu żaroodpornym

MarciochaKucharzy
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus 135

jedną z moich ulubionych szczególnie zrobiona na ostro z pikantnym kremem paprykowym i musztardą. Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus SKŁADNIKI: 2 cukinie 1 kulka mozarelli 100 g kaszy kuskus 250 g mięsa mielonego 1 łyżeczka pikantnego kremu paprykowego lub gulaszowego kawałek pora 1/2 papryki czerwonej sól 1/4 łyżeczki przyprawy uniwersalnej pieprz natka pietruszki 1/2 łyżeczki musztardy PRZYGOTOWANIE: Kaszę wsypujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ziołowe ziemniaki faszerowane boczkiem 139

Ziemniaki wcale nie muszą być dodatkiem do obiadu - mogą wystąpić w "roli głównej" - choćby w postaci faszerowanych pyszności. Dziś przepis na aromatyczne ziemniaki faszerowane boczkiem z żółtym serem  SKŁADNIKI(...)dość dużych ziemniaków 40 dag sera żółtego 30 dag boczku kanapkowego lub wędzonego 2 żółtka tymianek, oregano, bazylia- najlepiej świeże sól, pieprz, papryka czerwona masło, bułka tarta PRZYGOTOWANIE Boczek kroimy w kostkę, ser ucieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy razem i dodajemy 2 żółtka. Doprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką oraz dużą ilością świeżych (najlepiej)  ziół. Ziemniaki obieramy

Moje Kuchenne Rewelacje
Enchilada z kurczakiem 106

Enchilada (enchiladas, kuchnia meksykańska) z kurczakiem, ryżem i warzywami. Dużo się dzieje:) Faszerowane tortille zawinięte w rurkę, zapiekane z serem i sosem pomidorowym, dużo przypraw i smaku. Gotowe ruloniki układa się w naczyniu żaroodpornym, polewa sosem, posypuje serem i zapieka kilkanaście minut. Enchilada z kurczakiem, ryżem i warzywami Enchilada może powstać z farszem mięsnym, np. z kurczaka lub mięsa mielonego(...)blogach można spotkać rozmaite przepisy, np. z dodatkiem pieczarek, oliwek, innych warzyw, nawet owoców (bananów), różnych sosów. Myślę, że każdy taki rulonik smakuje świetnie! Enchilada z kurczakiem, czerwoną fasolą, papryką, kukurydzą i ryżem – pyszne aromatyczne, zapiekane danie, propozycja obiadowa lub na kolację. Przepis zalazłam tutaj , modyfikując nieco składniki dania oraz sposób przygotowania, wszystko w zależności od ilości gości. Danie

Zasmakuj Kuchni
Bakłażany faszerowane mięsem i warzywami w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem 138

pysznie. Czekają mnie jeszcze faszerowane cukinie, które mi polecaliście, ale jeszcze mi się nie udało... Muszę się za nie zabrać :)  Składniki: 400 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 3 bakłażany 2 mniejsze ziemniaki ugotowane w mundurkach 1 cebula połowa papryczki chilli 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 pietruszka 1 mniejsza czerwona papryka 200 g śmietany(...)obraną i startą na tarce marchewką i pietruszką, doprawiamy kebab-gyrosem, słodką papryką, majerankiem, pieprzem, solą. Gdy mięso będzie gotowe dodajemy łyżeczkę pasty curry i 2 łyżki tartej mozzarelli. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy, układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy dwoma łyżkami oliwy z oliwek, posypujemy vegetą i niewielką ilością pieprzu czarnego, mieszamy, pieczemy przez około

Zasmakuj Kuchni
Faszerowana pierś z kurczaka zapiekana z warzywami – przepis na obiad 69

upiec większą ilość samych piersi faszerowanych – takie danie świetnie sprawdzi się np. na domówce. Składniki na faszerowaną pierś z kurczaka zapiekaną z warzywami (2 porcje): 2 piersi z kurczaka średniej wielkości brokuł 250 g małych pieczarek 5 ziemniaków średniej wielkości 6-7 pomidorków koktajlowych łyżka majonezu 150 g sera żółtego sól, pieprz, papryka ostra, oregano, bazylia   Przygotowanie Ziemniaki gotujemy(...)całości i pomidorki koktajlowe. Całość obsypujemy przyprawami i startym na tarce serem żółtym. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy przez 30 minut z funkcją termoobiegu. Faszerowana pierś z kurczaka zapiekana z warzywami – przepis na obiad   Zobacz inne przepisy na nietuzinkowe, ale proste dania z piersią z kurczaka: Kurczak zapiekany z pieczarkami i porem – prosty przepis

e-PrzepisyKulinarne
,Makaron faszerowany pastą z prażonego słonecznika z suszonymi pomidorami’’ 108

Przedstawiam dziś przepis na faszerowany makaron ze smaczną pastą z suszonymi pomidorami z dodatkiem chrupiącego słonecznika. To pomysł na szybki i bardzo smaczny obiad. Inspiracją do powstania dania była życzliwość marki Ole ! Składniki: 200 g uprażonego na patelni słonecznika 15 suszonych pomidorów w zalewie ząbek czosnku ostra papryka, pieprz, sól, oliwa 5 łyżek pasty z suszonymi pomidorami z czosnkiem makaron(...)Farszem nadziewamy rurki makaronu. Cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na oleju. Dodajemy mięso mielone, puszkę pomidorów i przyprawy. Smażymy aż mięso będzie gotowe. Gotowy sos mięsny wykładamy na faszerowany makaron. Smacznego

Podróż w kulinaria
Dynia faszerowana kaszą jaglaną 37

danie główne ale równie często jako dodatek. Zdarza mi się tak przygotowaną dynią zastępować puree ziemniaczane, ryż oraz kaszę. Jako dodatek, ta faszerowana dynia dobrze komponuje się podana z pieczonym drobiem, gulaszem oraz z kotletami mielonymi. Przygotowanie faszerowanej dyni rozpoczynam od podpieczenia samej dyni w piekarniku. Po usunięciu pestek nacieram dynię dokładnie olejem, po czym piekę do momentu, w którym(...)Kontynuuję pieczenia, do momentu w którym dynia jest miękka. Zapraszam Was do sięgnięcia po poniższy przepis na dynię faszerowaną kaszą jaglaną i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Faszerowana dynia Składniki na dynię faszerowaną kaszą jaglaną. 10 dkg kaszy jaglanej w torebkach 1 łyżeczka świeżo-krojonej natki pietruszki 1/2 łyżeczka soli

MeCooks
Pieczarki w sosie pomidorowym 56

sosie pomidorowym Składniki: pieczarki: 500 g cebula: 2 – 3 szt. pomidory krojone w puszce: 400 g koncentrat pomidorowy: 2 łyżki cukier trzcinowy: 1/2 łyżeczki słodka papryka mielona: 1 łyżeczka ostra papryka mielona do smaku liść laurowy: 1 szt. olej do smażenia sól i pieprz do smaku Pieczarki w sosie pomidorowym Przygotowanie: W naszym przepisie proponujemy pieczarki w całości, dlatego(...)patelnię dodajemy paprykę słodką, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, cukier oraz liść laurowy. Gdy sos się zagotuje, dodajemy pieczarki i doprawiamy solą, pieprzem oraz odrobiną ostrej papryki. Pieczarki dusimy w sosie przez ok. 10 – 15 minut. Ostatecznie doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy na ciepło. Zobacz również nasz sprawdzony przepis na sos pieczarkowy oraz na pyszne pieczarki faszerowane na grilla

Kuchnia Na Wypasie
Sylwestrowe przekąski 156

tuńczykiem Sałatka śledziowa Sałatka królewska Przekąski na zimno Makaronowe muszle z tuńczykiem Muszle makaronowe faszerowane serkiem śmietankowym i suszonymi pomidorami Makaronowe muszle z kanapkowym serkiem, łososiem i warzywami Sałatka w muszlach makaronowych Róże z ciasta francuskiego i salami Krakersy z cheddarem Drobiowa pieczeń z papryką i pieczarkami Pieczeń z mielonego boczku Rolada serowa Serowa rolada z polędwiczką wieprzową Rolada serowa

Smaki Na Talerzu
Ziemniaki z kiełbasą pieczone w rękawie 114

keczup, sos czosnkowy lub surówkę.   Pomysły na ziemniaki… ** Ziemniaki z patelni ** Ziemniaki faszerowane mięsem ** Kluski śląskie ** Pyzy z mięsem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g ziemniaków 200 g cienkiej kiełbasy np. śląskiej, podwawelskiej cebula średniej wielkości przyprawy: szczypta soli, płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej, szczypta ostrej papryki mielonej, łyżeczka ziół prowansalskich   Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój

Kulinarne S.O.S.