Faszerowane cukinie z piekarnika. 194postawiłam na klasykę w wersji wegetariańskiej, czyli cukinię faszerowaną kaszą gryczaną. Sprawdźcie sami jak wyszło. CUKINIE FASZEROWANE KASZĄ GRYCZANĄ Składniki (3 porcje): 3 małe cukinie - użyłam żółtych 100 g (surowej) kaszy gryczanej niepalonej + ok. 1,5 szklanki wody do ugotowania 1 papryka czerwona, pokrojona w kostkę 250 g pieczarek, pokrojone w kostkę 1 duża cebula, posiekana 2 ząbki czosnku
Powiedz dietom nie
Canelloni z dynią i szpinakiem 237dynię należy przysmażyć na masełku. Dynię dusimy tak długo, aż będzie miękka. Przyprawiamy solą, pieprzem, i obiema paprykami. Delikatnie ostygniętą blenderujemy do uzyskania gładkiej masy. Szpinak również dusimy na masełku z czosnkiem. Po ostygnięciu dodajemy biały ser i uprażony słonecznik. Dokładnie mieszamy. Faszerujemy rury makaronu pół na pół dynią i szpinakiem. Układamy w naczyniu i oblewamy sosem beszamelowym. Makaron pieczemy
MarciochaKucharzy
Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami 421dzisiejszy obiad polecam pyszne faszerowane udka z kurczaka. Można je podawać z ziemniakami lub ryżem. SKŁADNIKI: 3 udka z kurczaka, 15 dag pieczarek, ½ cebuli, 2 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki papryki ostrej mielonej, pieprz czarny mielony, sól, olej. PRZYGOTOWANIE: 1. Pieczarki obieram, kroję w plasterki. Cebulę kroję w drobną kosteczkę. Na odrobinie oleju podsmażam pieczarki oraz cebulę. Doprawiam do smaku
Tradycyjna kuchnia Kasi
Bakłażan faszerowany 188zapiekane. Bakłażany, kalarepy, cebulę czy cukinię. Wszystkie przepisy na te faszerowane warzywka znajdziecie tutaj . Może skusicie się na takie danie? Polecam! Składniki: 2 średnie bakłażany 500 g mięsa mielonego 100 g żółtego sera 150 g pieczarek 1 szklanka kuskusa 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki sól pieprz natka pietruszki Wykonanie: Na patelni(...)usmażyć na maśle. Doprawić solą i pieprzem. Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Wszystko razem wymieszać z pieczarkami i mięsem. W razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Bakłażana przeciąć wzdłuż i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 10 minut. Wyjąć i ostudzić. Z każdej połówki łyżeczką wydrążyć miąższ , tworząc łódeczki
O kuchni z uczuciem
Bakłażany faszerowane mięsem mielonym 105głos) Bakłażany faszerowane mięsem mielonym podane z pomidorkami koktajlowymi i pietruszką będą efektowny obiadem dla całej rodziny. Przygotowanie bakłażanów zajmuje około 1,5 godziny. Możecie zaserwować je także z sosem czosnkowym , który pasuje do nich doskonale. Łódeczki z bakłażanów powinny być dość cienkie, aby warzywo odpowiednio się dopiekło i nie było twarde. Im będą większe, tym musicie piec je troszkę(...)Zobacz też: Cukinie faszerowane mięsem mielonym Zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami Makaron z bakłażanem i boczkiem Przepis na bakłażany faszerowane mięsem mielonym Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki 2 bakłażany cebula 3 ząbki czosnku 400 g mięsa mielonego wołowego 250 ml passaty pomidorowej łyżeczka rozmarynu łyżeczka gałki muszkatołowej 2 łyżeczki słodkiej papryki kawałek sera feta
Kuchnia Bazylii
Patisony, faszerowane kiełbasą meksykańską 200żeby mieć pod ręką , przecież są niesamowicie smaczne . Oczywiście do faszerowania wybieramy młode patisonki , którym skórka jeszcze nie stwardniała , takie wielkości pięści . Do farszu, użyłam kupnej, kiełbasy grillowej -surowej, meksykańskiej . Taka kiełbasa ,dostępna jest raczej we wszystkich marketach , ale oczywiście można ją zastąpić np. zwykłą białą z dodatkiem mielonej papryki i efekt będzie podobny Składniki : 4 patisony wielkości pięści(...)wybieramy komorę nasienną , tworząc miejsce dla farszu . Miąższ , wyjęty ze środka patisona siekamy , przekładamy do miski , dodajemy do niego posiekaną drobniutko lub startą na tarce o grubych oczkach , cebulę , paprykę mieloną , chilli ,sól , ugotowaną na bulionie , wystudzoną kaszę i na koniec wyciśniętą z flaka kiełbasę . No tak , zapomniałam o wyciśniętym praską , ząbku czosnku , który też dokładamy " class="wp-smiley" style
Ogrodnik w podróży
Jajka z łososiem i papryką 267Składniki 4 jajka 50 g łososia wędzonego kawałek czerwonej papryki 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz Sposób przygotowania przepisu: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać
czarrna od kuchni
Schab faszerowany pieczony z kapustą i ziemniaczkami 261Schab faszerowany pieczony z kapustą i ziemniaczkami Podsyłam dziś pomysł na rewelacyjny obiad, który w całości przygotujemy w piekarniku, i to w jednym naczyniu! Mięso schabowe nafaszerowane cebulą oraz wędzonym boczkiem i pieczone z ziemniaczkami na kiszonej kapuście wychodzi bardzo aromatyczne, kruche oraz przepyszne. Polecam! Składniki: ok. 1,5 kg schabu 1 cebula 10dkg wędzonego boczku(...)łyżek oleju + sól, pieprz, majeranek, słodka i ostra papryka *** Schab dokładnie myjemy, osuszamy i nacinamy w plastry (ale nie przecinamy do końca, dół mięsa ma pozostać w całości). Mięso przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem oraz przeciśniętym czosnkiem *** *** Cebulę oraz boczek kroimy w plasterki *** *** Następnie schab faszerujemy boczkiem oraz cebulą *** *** Nafaszerowane mięso układamy w żaroodpornym naczyniu *** *** Schab obkładamy dookoła
Blog z Apetytem
Kotlety à la pizza 2157kurczak faszerowany , czy też kotlety à la pizza. Kotletów do tego dania nie panierujemy w bułce tartej, jak w tradycyjnych kotletach schabowych, tylko w mące, jajku i ponownie w mące, potem je smażymy na głębokim tłuszczu. Jak w przypadku pizzy możemy zrobić na usmażonych kotletach obkład z tego co mamy pod ręką, tym razem Piotrek wykorzystał pieczarki, cebulę, paprykę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Faszerowane muszle makaronowe 164pokrojone w kostkę papryczki, pieczarki pokrojone drobno, dodać odcedzoną kukurydzę. Doprawić solą, pieprzem i papryką ostrą. Dodać kurkumę i zioła prowansalskie. Smażyć co jakiś czas zamieszać. Mięso tylko ma stracić kolor surowizny. Następnie wlać wodę i dodać przecier pomidorowy. Gotować 5 minut. Wymieszać. Tym nadzieniem faszerować wcześniej podgotowane muszelki. Rozłożyć muszelki na dnie żaroodpornego naczynia. Przygotowanie sosu
Kuchnia Pokoleń
Bataty faszerowane mięsem 156sycący obiad. Polecam podawać upieczone bataty z sosem czosnkowym lub jogurtowym . Bataty faszerowane mięsem 4 małe bataty 300 g mięsa mielonego 1/2 sera feta półtłustego 5 pieczarek 1 cebula 1/2 puszki pomidorów krojonych 30 g tartego parmezanu 1 pęczek świeżej bazylii Przyprawy: pieprz, sól, papryka, do mięs, suszone pomidory z bazylią i czosnkiem Bataty umyj i obierz, a następnie każdą(...)posmarowaną oliwą patelnię. Dopraw przyprawą do mięs oraz pieprzem. Pieczarki umyj i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój drobno. Włóż pieczarki i cebulę na drugą patelnię. Dopraw papryką, solą i pieprzem. Po zmniejszeniu objętości przez pieczarki, przełóż je do smażonego mięsa na patelni. Smaż całość i dopraw suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem. Następnie dodaj do całości pomidory krojone
Przepisy na widelcu
Faszerowane pieczarki w glazurze 114dziś to pieczarki w glazurze faszerowane jajkiem. Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nim komunie i inne rodzinne uroczystości. Każda pani domu chce dać na stół coś oryginalnego, nowego co zaskoczy gości. Poza daniami pełnymi przepychu, wracają proste potrawy, tanie z kilku składników. I takie też są pieczarki glazurowane faszerowane jajkiem małym lub dużym. To znakomita przekąska(...)wersja glazurowanych pieczarek. A więc zapraszam na pieczarki faszerowane jajkiem, przepis szybki do podania na ciepło jak i na zimno. Zapraszam 🙂 Faszerowane pieczarki w glazurze przepis duże pieczarki 8 – 10 sztuk miód 1 płaska łyżka ocet balsamiczny 1 – 1,5 łyżki sos sojowy ciemny 3 łyżki ostra papryka szczypta olej 2 łyżki Oraz: jajka 3 sztuki
Dieta moja pasja
JAJKA PO TURECKU Z PALONYM MASŁEM 96JAJKIEM W ROLI GŁÓWNEJ: JAJKA PO SZKOCKU JAJKA FASZEROWANE AWOKADO Z ŁOSOSIEM I RZEŻUCHĄ SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU ŻÓŁTKO PANIEROWANE NA KARMELIZOWANEJ RUKOLI GRZANKI Z PASTĄ JAJECZNĄ KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ FRITTATA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I GROSZKIEM Jajka po turecku
globuskulinarny
Faszerowane pieczarki 266Duże pieczarki faszerowane warzywami, zapiekane pod serem mozzarella - to pomysł na ciepłą przekąskę. Świetnie smakuje z dipem jogurtowym lub czosnkowym. Składniki: 5 dużych pieczarek, kawałek cukinii, kawałek czerwonej papryki, mała cebula, 4-5 pieczarek, sól, pieprz, łyżka oleju, kulka sera mozzarella, 2 łyżki posiekanego szczypiorku Przygotowanie: Cebulę, cukinię pieczarki, paprykę drobno siekamy. Podsmażamy przez 5-6 minut na rozgrzanej patelni
Lena Gotuje
JAJKA PO SZKOCKU 134tylko od święta. INNE PYSZNE DANIA Z JAJEM: JAJKA FASZEROWANE AWOKADO Z ŁOSOSIEM I RZEŻUCHĄ SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU ŻÓŁTKO PANIEROWANE NA KARMELIZOWANEJ RUKOLI GRZANKI Z PASTĄ JAJECZNĄ KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ FRITTATA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I GROSZKIEM Jajka po szkocku: – Przesmacznie
globuskulinarny