papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:82/171)

Cukinia faszerowana mięsem mielonym 41

Ostatnio prezentowałam  cukinię faszerowaną kaszą i warzywami  w wersji wegetariańskiej, tym razem zapraszam na cukinię faszerowaną mięsem mielonym . Smaczne i sycące danie, doskonałe na obiad! Po prostu pycha, pięknie się prezentuje i super smakuje. A według was  która wersja jest lepsza z mięsem czy z warzywami? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na cukinię faszerowaną mięsem mielonym: 3 średnie(...)cukinie 500 g mięsa mielonego 1/2 szklanki kaszy kuskus 2 ząbki czosnku 3 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz papryka słodka, chilli tarty ser do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Cukinię dokładnie myjemy i przekrawamy na pół. Za pomocą łyżeczki wyciągamy miąższ, tak aby nasza cukinia miała około 1 cm grubości. Tak przygotowane łódki oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy oliwą

Gotuj z Prezesem
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 117

wersji bezmięsnej,  dzisiaj jednak podzielę się z Wami  przepisem dla mięsożerców,  na cukinię faszerowaną mięsem mielonym. Wystarczy dodać surówkę i obiad gotowy. Składniki: 1 średniej wielkości cukinia (około 450 g), 130 g mięsa mielonego, 1/2 czerwonej papryki, 1 pomidor, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku,  1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, 2 łyżki tartej mozzarelli, 1/2 łyżeczki bazylii

Moja kraina smaków
Sałatka z ryżem i warzywami 196

inne nasze przepisy na sałatki z ryżem: Sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem Sałatka ryżowa z tuńczykiem Ogórki faszerowane sałatką Składniki na dużą miskę sałatki z ryżem i warzywami: 200 g ryżu 1 świeży długi ogórek 3 pomidory 1 duża czerwona papryka 3 ogórki małosolne 2-3 łyżki majonezu 1 pęczek szczypioru z cebulką garść miksu sałat włoskich (opcjonalnie) sól

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczone mielone 142

mielone pieczone na pieczarkach. Na 4 porcje użyłam: 400 g dużych pieczarek (na grilla lub samych kapeluszy do faszerowania) 3/4 szklanki ryżu 1 jajko 500 g mięsa mielonego (dowolnego, ja użyłam z indyka) 1 łyżeczka oleju kokosowego 1/2 cebuli przyprawy: sól, papryka słodka, majeranek Pieczarki obieramy i układamy kapeluszami do dołu. Na oleju kokosowym podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę

Kucharzyca
Pieczarki faszerowane cukinią 154

znajomych wspólnie z Wami biesiadujących.  Aaa i jeszcze jeden argument przemawiający za tymi pysznymi faszerowanymi pieczarkami...   Cukinia jest teraz najlepsza :) Składniki: Na 10 sztuk: 10 bardzo dużych pieczarek 1 średnia cukinia 1 filet z kurczaka 1 mała papryka zielona 1 mała papryka czerwona 200g sera żółtego mozzarella 200g boczku wędzonego 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz

Kuchnia w czekoladzie
Gruszka miłosna faszerowana warzywami i oscypkiem 214

grillowych odsłonach aczkolwiek teraz zapraszam na bakłażana faszerowanego i zapiekanego z oscypkiem, jest moc! ;) Co potrzeba: ( dla 4 faszerowanych łódeczek) - 2 duże gruszki miłosne - 2 oscypki - 8 pieczarek - natka pietruszki - oliwa z oliwek - 2 małe pomidory lub 1 duży - 1 czerwona papryka - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - przyprawy: sól, pieprz, kumin, pieprz ziołowy Bakłażana myjemy, suszymy, przekrawamy wzdłuż. Wyciągamy miąższ

upichcona
Udka faszerowane brokułami i serem. 190

Bardzo lubię drób i często gości na moim stole. Dzisiaj mam dla Was przepis na udka faszerowane brokułami i żółtym serem. Składniki: 10 udek z kurczaka 1 brokuł 100 g żółtego sera 2 łyżki masła klarowanego sól  pieprz słodka papryka Wykonanie: Z udek wykroić kość, oprószyć solą i pieprzem. Brokuła ugotować w lekko osolonej wodzie,odsączyć i drobno posiekać

O kuchni z uczuciem
Cukinia nieco bardziej wykwintna, czyli sposób na niedzielny obiad 223

wiele różnych sposobów. Dziś przedstawiam mój pomysł na cukinię faszerowaną. Idealne danie na niedzielny, leniwy obiad. Cukinia faszerowana mięsem mielonym i warzywami Będziemy potrzebować: farsz mięsno pieczarkowy ( link do przepisu ) 1 dużą i najlepiej dość szeroką cukinię 1 sporą, czerwoną paprykę 100 g koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, mielona słodka papryka, zioła prowansalskie, czosnek granulowany olej do smażenia Cukinię myjemy

Ratunku obiad
Pierś kurczaka w kurkumie i imbirze 122

Pierś kurczaka w kurkumie i imbirze to moja propozycja na urozmaicenie jadłospisów z mięsem drobiowym w roli głównej. Jakiś czas temu upodobałam sobie mięso przyprawione mocno kurkumą, imbirem, czosnkiem, papryką z dodatkiem sosu sojowego czy rybnego. Takie smaki znajdziecie też w niedawnym przepisie jak Ryż z kurczakiem i mieszanką chińską . Zajrzyjcie także do wpisu na Smażoną pierś kurczaka na patelni(...)życzę Wam smacznego! Zobacz też: Pierś kurczaka w cieście francuskim Pierś kurczaka faszerowana mozzarellą Przepis na pierś kurczaka w kurkumie i imbirze Drukuj przepis Porcji: 2-3 Czas gotowania: 30 minut Składniki 2 piersi z kurczaka łyżeczka kurkumy łyżeczka imbiru łyżeczka czosnku granulowanego łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka papryki słodkiej pół łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki oleju rzepakowego

Kuchnia Bazylii
Makaronowe muszle z kanapkowym serkiem, łososiem i warzywami 11598

Takie makaronowe muszle to prawdziwy strzał w 10-kę, jeśli chcecie zachwycić swoich gości. Są pyszne, ładnie wyglądają, i co najlepsze, wystarczy tylko po nie sięgnąć

Smaki Na Talerzu
Jajka faszerowane brokułem i szynką – pyszna i efektowna przekąska 31

Jajka faszerowane brokułem i szynką bardzo ładnie prezentują się na talerzu, a także pysznie smakują. Brokuł, szynka, majonez i jajka świetnie się ze sobą komponują, a suszone pomidory jeszcze podkręcają smak. Nie jest to może najszybsza do zrobienia przekąska, gdyż trzeba się wykazać odrobiną cierpliwości nakładając farsz do miseczek z białek, ale za to smak i wygląd wynagradza pracę(...)włożyć do szczelnie zamkniętego pojemnika i przechować w lodówce od momentu podania. Składniki na jajka faszerowane brokułem i szynką: 6 jajka rozmiar L pół brokuła (około 200 g) 5-6 suszonych pomidorów w oleju 100 g szynki czubata łyżka majonezu ząbek czosnku ostra papryka, sól, pieprz Przygotowanie Różyczki brokuła ugotuj do miękkości na parze lub w osolonej wodzie. Odstaw

e-PrzepisyKulinarne
Pierś z kurczaka z pomidorem i mozzarellą. Krok po kroku. 189

wybrałem ryż i surówkę z młodej kapusty z koperkiem, ogórkiem i pomidorem. Jako dodatek smakowy postawiłem na  sos do kurczaka z papryką .         Danie dla wszystkich zapracowanych     Jak widzicie pierś z kurczaka z pomidorem i mozzarellą to banalnie proste danie, 30 minut(...)kieszeń i faszerować pomidorem i mozzarellą. Ten rodzaj mięsa w ogóle daje spore pole do popisu, TUTAJ znajdziecie więcej inspiracji na potrawy z piersią kurczaka.     Jeżeli chodzi o sos to dla mnie kapitalnie z tą potrawą łączy się sos do  kurczaka z papryką od Roleskiego . Ponieważ

kuron.com.pl
Bakłażany faszerowane mięsem i warzywami w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem 139

się nie udało… Muszę się za nie zabrać tymczasem zapraszam na pyszne faszerowane bakłażany. Składniki: 400 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 3 bakłażany 2 mniejsze ziemniaki ugotowane w mundurkach 1 cebula połowa papryczki chilli 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 pietruszka 1 mniejsza czerwona papryka 200 g śmietany 12% vegeta, sól, pieprz cytrynowy, pieprz czarny, majeranek, papryka słodka, mieszanka(...)obraną i startą na tarce marchewką i pietruszką, doprawiamy kebab-gyrosem, słodką papryką, majerankiem, pieprzem, solą. Gdy mięso będzie gotowe dodajemy łyżeczkę pasty curry i 2 łyżki tartej mozzarelli. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy, układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy dwoma łyżkami oliwy z oliwek, posypujemy vegetą i niewielką ilością pieprzu czarnego, mieszamy, pieczemy przez około

Zasmakuj Kuchni
Mielone z papryczkami Jalapeno 108

Mielone z papryczkami Jalapeno Czyż nie wyglądają wspaniale, ich widok przyciąga każdego smakosza. Zapach z pieczenia unosi się po całym domu. Soczyste aromatyczne kotlety, faszerowane papryczką z dodatkiem serka, a to wszystko otulone aromatycznym boczkiem. Takie kotlety możemy przygotować na przeróżne uroczystości, święta lub niedzielny obiad. 9 porcji 10 minut czas przygotowania Składniki: ·        1kg mięsa(...)papryki ostrej Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy, sól, majeranek, paprykę ostrą, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy. 2.    Serek przekładamy do naczynia, dodajemy pokrojonego drobną kostkę ogórka kiszonego oraz umytego pokrojonego również w drobną kostkę pomidora. 3.    Papryczki myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona. 4.    Każdą papryczkę faszerujemy

Kulinarna Chwila
Kotlety mielone z boczkiem i faszerowane serem 32

Share Pinterest Print Kotlety mielone z boczkiem i faszerowane serem to odskocznia od tradycyjnych kotletów. Dodanie boczku sprawia, że kotlety są aromatyczne i soczyste a w połączeniu z ciągnącym serem tworzą duet doskonały. Do faszerowania użyłam sera Gouda, ale może być inny, bardziej wyrazisty w smaku np. kozi Składniki: 700 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej (lub łopatki) 1 bułka(...)minut z każdej strony). Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Kotlety mielone z papryką i czosnkiem niedźwiedzim → Pulpeciki w sosie musztardowym → Gołąbki bez zawijania → Burger wołowy z grillowaną cebulą → Orientalne szaszłyki z mięsa mielonego Artykuł Kotlety mielone z boczkiem i faszerowane serem pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Jajka faszerowane z suszonymi pomidorami 72

Jajka faszerowane z suszonymi pomidorami czyli wyjątkowo smaczna przekąska na święta i różnego rodzaju przyjęcia. Nadziewane jajka pojawiają się na naszych stołach przy różnych okazjach. Oczywiście najczęściej dzieje się tak w czasie świąt wielkanocnych, jednak są one także doskonałą przekąską na przyjęcia i różnego rodzaju imprezy. Absolutną klasyką są te z majonezem lub chrzanem, jednak jeśli chcecie nieco przełamać kulinarną(...)przekąski. Jeśli chcesz nieco podkręcić smak jajek, oprósz je delikatnie ostrą papryką lub chili w płatkach. Natomiast jeżeli będą one elementem większego talerza przekąsek, warto na wierzchu umieścić drobne paseczki suszonych pomidorów, tak aby goście mogli bez problemu zidentyfikować jaki farsz wybierają. Jak podać jajka faszerowane z suszonymi pomidorami Jajka przygotowane w ten sposób nie wymagają szczególnych dodatków. Czasem wystarczy

okolicepalnika.pl
Pory faszerowane mięsem mielonym w sosie cytrynowym 65

faszerowane mięsem mielonym w sosie cytrynowym - pychotka! Faszerowane warzywa są w Turcji niezwykle popularne, a wywodzą się z kuchni osmańskiej. Moją uwagę zwróciły pory nadziewane mięsem mielonym i zdecydowałam się przygotować to danie. Pory są niezwykle smaczne, a sos po prostu rewelacyjny! Gorąco polecam to danie, jest nieco pracochłonne, ale zdecydowanie warto poświęcić ten czas na jego przygotowywanie ;) Pory faszerowane(...)mięsem mielonym w sosie cytrynowym Składniki:  3-4 grube pory 2 łyżki ryżu 250g mielonej wołowiny 1 cebula mały pęczek natki pietruszki 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka ostrej papryki 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz Na sos: 2 żółtka 2 łyżki mąki sok z połowy cytryny 1 łyżka jogurtu naturalnego 250ml wody mały pęczek mięty  Przygotowanie

Codzienne Gotowanie
Kalafior faszerowany mięsem 203

maśle bułką tartą. Inną formą jego podania jest kalafior faszerowany mięsem. Składniki: - 1 średni kalafior - 600 g zmielonego mięsa (wieprzowe lub wołowo wieprzowe) - 1 czerstwa kajzerka - mleko do namoczenia kajzerki - 1 jajko - 1 cebula - olej (do usmażenia cebuli) - 3 ząbki czosnku - różowa sól himalajska - pieprz czarny - słodka papryka - ok. 200 g szynki szwarcwaldzkiej w plasterkach Pozbawiony liści, opłukany kalafior wkładamy(...)kostkę i przesmażamy na niedużej ilości oleju. Kajzerkę moczymy w mleku, odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego. Kolejno (kolejność dowolna) dodajemy jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i paprykę. Masę dokładnie wyrabiamy. Kalafior kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Delikatnie rozchylamy różyczki i wypełniamy masą mięsną. Następnie masą pokrywamy cały kalafior. Na wierzchu układamy plastry szynki szwarcwaldzkiej. Przykrywamy

mojewypiekiinietylko
Bakłażany faszerowane mięsem w stylu arabskim 125

kapelusiki" i pysznie nafaszerować! Na blogu mieliśmy ostatnio warzywa z farszem wegetariańskim ( grecką gemistę oraz prowansalskie pomidory ), dlatego bakłażany zdecydowałam się napełnić wołowiną doprawioną mieszanką aromatycznych przypraw - kminem, kolendrą, papryką oraz miętą. Powstało w ten sposób danie nawiązujące do kuchni krajów Bliskiego Wschodu. Moje śliczności przed pieczeniem Niestety w czasie pieczenia moje klejnoty utraciły swój blask i zmieniły kolor(...)którym podaję gotowe danie? Bakłażany faszerowane mięsem w stylu arabskim przepis własny na 4 porcje czas przygotowania: 40 min.  Składniki: 4 małe bakłażany lub 2 duże przekrojone wzdłuż na pół 500 g mielonej wołowiny 1 cebula 1 ząbek czosnku oliwa 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonej papryki 1 łyżeczka suszonej lub świeżej mięty

Chilli Czosnek i Oliwa
Bataty faszerowane ciecierzycą i szpinakiem 99

Cześć! Muszę Wam się do czegoś przyznać. Ostatnio zakochałam się w faszerowanych batatach. Mogłabym je jeść codziennie! Fajne jest to, że dowolnie można modyfikować nadzienie. Dziś postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na moje ukochane nadzienie – ciecierzyca podsmażona z ostrą i słodką papryką oraz szpinak z dużą ilością czosnku. Do tego sos na bazie kwaśnej śmietany z kolendrą(...)bataty zmiękną). Ciecierzyca. Ciecierzycę odsącz na sitku. Osusz papierem kuchennym. Na dużej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju kokosowego. Dodaj ciecierzycę, smaż do momentu aż zrobi się złocista. Dopraw mielonymi paprykami: ostrą, słodką (i wędzona jeśli posiadasz). Wymieszaj i smaż jeszcze chwilę. Sos. W miseczce wymieszaj śmietanę z posiekanymi liśćmi kolendry, dopraw świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, solą i świeżo zmielonym

Moja pasja smaku
Bataty faszerowane ciecierzycą i szpinakiem 113

Cześć! Muszę Wam się do czegoś przyznać. Ostatnio zakochałam się w faszerowanych batatach. Mogłabym je jeść codziennie! Fajne jest to, że dowolnie można modyfikować nadzienie. Dziś postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na moje ukochane nadzienie – ciecierzyca podsmażona z ostrą i słodką papryką oraz szpinak z dużą ilością czosnku. Do tego sos na bazie kwaśnej śmietany z kolendrą(...)bataty zmiękną). Ciecierzyca. Ciecierzycę odsącz na sitku. Osusz papierem kuchennym. Na dużej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju kokosowego. Dodaj ciecierzycę, smaż do momentu aż zrobi się złocista. Dopraw mielonymi paprykami: ostrą, słodką (i wędzona jeśli posiadasz). Wymieszaj i smaż jeszcze chwilę. Sos. W miseczce wymieszaj śmietanę z posiekanymi liśćmi kolendry, dopraw świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny, solą i świeżo zmielonym

Moja pasja smaku
Kurczak Zagrodowy faszerowany pieczarkami 169

godziny składniki: 1 cały Kurczak Zagrodowy 1/2 cytryny 7-8 ziemniaków 1 jajko 1 duża marchewka 1 zielona papryka 1 żółta papryka sól, pieprz, tymianek, rozmaryn, słodka papryka, ostra papryka masło oliwa z oliwek farsz: 500 g pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko wykonanie: Obieramy ziemniaki i marchewkę. Pyry przekrawamy na pół, a marchewkę kroimy w półksiężyce. Zalewamy(...)Myjemy kurczaka, nacieramy czosnkiem, oprószamy świeżo zmieloną solą morską, pieprzem i posypujemy tymiankiem. Faszerujemy kurczaka cebulowo-pieczarkowym farszem. Nóżki wiążemy dratwą lub zwykłą nitką. Odcedzamy warzywa. Do miski, która pomieści ziemniaki i marchewkę, wlewamy ok. 3 łyżek oliwy i wsypujemy wszystkie przyprawy (obie papryki, sól, pieprz, tymianek, rozmaryn), mieszamy, wrzucamy do niej warzywa i raz jeszcze mieszamy. Do brytfanki wlewamy

Ania i Marcin gotują