Dlatego na obiad niedzielny lub przy specjalnej okazji robię rolady z różnymi farszami. Jeszcze szybciej robi się faszerowane polędwiczki. Sposób ich wykonania podpatrzyłam w programie Ewy Wachowicz. Wykorzystałam jednak inne składniki do nafaszerowania. Składniki (na 3 porcje): polędwiczka wieprzowa 15 oliwek pół papryki (u mnie pomarańczowa) kawałek chorizo pół pęczka kolendry pół pęczka natki pietruszki sól pieprz Polędwiczkę pokroić
Weekendy w domu i ogrodzierodzinny obiad! Jeśli szukacie przepisu z wykorzystaniem mięsa mielonego to idealnie trafiliście! Naleśniki faszerowane mięsem mielonym w sosie pomidorowym, posypane tartym serem są naprawdę obłędnie pyszne i z pewnością Wam zasmakują. Oczywiście do farszu możecie użyć waszych ulubionych warzyw, ja użyłam cebuli, papryki, pomidorów i kukurydzy – bo akurat to miałam pod ręką. Polecam również przepis na lasagne
Gotuj z PrezesemTakie pomidorki na mojej diecie są idealne. Podobne podano nam uroczystej kolacji w GACA SPA. Pomidory faszerowane fetą na co dzień i od święta. Składniki: pomidory koktajlowe, 1op. sera feta, 1 łyżeczka jogurtu greckiego świeży szczypiorek, bazylia, oregano (do wyboru) zioła do sałatek (papryka, czosnek, różowy i czarny pieprz, por, bazylia, natka) Przygotowanie: Pomidory dokładnie myjemy i odcinamy z nich
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCukinię faszeruję na różne sposoby. Dziś główną rolę pełni kurczak, a konkretnie jego piersi i kasza kuskus. Kurczak z kuskusem to bardzo smaczne połączenie. Jeśli wypełnimy nim łódeczki cukinii, dodamy pomidorki i zapieczemy z serami, uzyskamy samodzielne, pożywne, a przy tym bardzo proste w wykonaniu danie. Doskonałe na obiad czy ciepłą kolację. Polecam :) Składniki - 3 cukinie - 1 większa pojedyncza(...)propozycji na wykorzystanie cukinii (wystarczy kliknąć w tytuł potrawy i ukaże się przepis ) : Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem.klik Pasztet z cukinii klik Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem.klik Leczo cukiniowo-paprykowe z dodatkami klik. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką i pomidorami klik. Zupa krem z cukinii. Smaczna, szybka, pożywna klik. Marchewka duszona z cukinią. Smaczna
Kuchnia z widokiem na ogródTUTAJ . Składniki: 2 puszki kukurydzy 4 małe ziemniaki 1 l bulionu 2 łyżki masła 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta: imbiru, gałki muszkatołowej i chili sól, pieprz Dodatkowo: 1 papryczka chili (może być też marynowana lub faszerowana) ser feta Wykonanie: Kukurydzę odsączyć z zalewy, a ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło, podsmażyć
Pasja Smakusosem czosnkowym lub ketchupem i ulubioną surówką, np. z sałaty i ogórka. Składniki na cukinię faszerowaną kurczakiem i pieczarkami (3 porcje): 3 młode cukinie średniej wielkości 2 piersi z kurczaka sporej wielkości cebula 500 g pieczarek 150 g sera żółtego sól, pieprz, papryka ostra, przyprawa kebab-gyros Przygotowanie Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Oprószamy solą, pieprzem(...)ostrą papryką. Cukinie przekrawamy wzdłuż na pół. Wydrążamy miąższ z pestkami ze środka. Napełniamy je farszem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy startym serem żółtym. Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy przez około 25 minut, aż cukinia będzie miękka. [caption id="attachment_9395" align="aligncenter" width="901"] Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami[/caption
e-PrzepisyKulinarneprzecież o to aby piec nadziane warzywo do świąt. Najlepsze będą zatem: cukinia, pomidory, bakłażan, papryka, pieczarki czy ziemniaki. Ja postawiłam tym razem na bakłażana. Badzo lubię to warzywo w formie grillowanej. Idealny jest on także do sałatki, do moussaki i oczywiście faszerowany. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam
mecooksktóre ma duży potencjał, więc korzystajmy z niego! Dziś przedstawiam Wam mięsne, aczkolwiek bardzo lekkie danie. Składniki na zapiekaną cukinię faszerowaną mięsem mielonym (2 porcje): duża cukinia mięso mielone wieprzowo - wołowe 500 g cebula 2 ząbki czosnku czerwona papryka puszka krojonych pomidorów łyżka koncentratu pomidorowego ser żółty typu Gouda ok 150 g sól pieprz zioła prowansalskie oliwa z oliwek Pokroić
Karola gotujesmacznie i przypuszczenia potwierdziły się, jajka wyszły naprawdę bardzo smaczne. Warto je przygotować i urozmaicić nimi standardowy zestaw jajek faszerowanych. 8 jajek, 40 g parmezanu, 40 g sera żółtego, 2 łyżki kremowej śmietanki, 1 surowe żółtko, szczypta papryki, szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej, sól, masło do wysmarowania formy, Sery zetrzeć na tarce o drobnych otworach. 2 łyżki startego parmezanu
królestwo garówSkładniki: 2 bakłażany 100 g makaronu 1 cebula 1 czerwona papryka 100 g zielonej fasolki szparagowej 2 łyżki startego sera 1 łyżeczka oregano olej do smażenia
magiczna kuchnia KasiCukinia faszerowana zdrową kaszą i warzywami. Danie powstało w akcji "opróżnianie lodówki przed wyjazdem na urlop". Składniki: 2 duże papryki 2/3 szklanki ugotowanej kaszy orkiszowej 1 mała marchew, ugotowana i obrana 1/2 małej cukinii 1/2 szklanki odsączonej kukurydzy 2 ząbki czosnku przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu, sól, pieprz, zioła do pizzy 2 łyżki oleju posiekana natka pietruszki (wg upodobań
Czerwień i błękitminut w 200 stopniach. Pod koniec pieczenia wierzch farszu można posypać żółtym serem. Gotowe! ;) Rozliczenie: cukinie- 7zł kasza- 1zł papryka-4zł szczypiorek- 1,50zł jajko- 0,50zł przyprawy- 1zł wędlina- 3zł Z podanych składników otrzymamy 4 połówki faszerowanych cukinii (4 porcje)- koszt to 4,50zł za porcję
Czerwona Porzeczkazrobiłem przegląd zamrażalnika i po dwóch dniach jedzenia ryby , przyszedł czas na wyciągnięcie kurczaka, a konkretnie podudzi. Dawno nie robiłem faszerowanego mięska, więc przyszedł czas i na to. Czego nam potrzeba? -podudzia z kurczaka 6 sztuk, -1/2 papryki zielonej, czerwonej i żółtej posiekanej w paski. -masło klarowane -łyżeczka masła do farszu -por część biała -sól, pieprz -tymianek -gruba kromka
BaRepasIstnieje wiele rodzajów farszy do jajek. Wszystko zależy w zasadzie od naszych upodobań i pomysłowości. Faszerowane jajka są przekąską dziecinnie prostą, za to szybko znikają z talerzy. Składniki: jajka, 4 plasterki szynki, ćwiartka papryki, majonez, sól, pieprz 1. Gotujemy jajka na twardo, obieramy ze skorupek. 2. Szynkę oraz paprykę kroimy drobniutko. Dodajemy dużą łyżkę majonezu, doprawiamy do smaku solą, pieprzem
Kuchnia Pełna Pasji