papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:97/171)

Cannelloni z sosem bolońskim 208

makaron cannelloni faszerowany mięskiem mielonym w sosie bolońskim, a to wszystko zapiekane w sosie beszamelowym z odrobiną mozzarelli z wierzchu! Smak pycha! Musicie koniecznie wypróbować! Zapraszam po przepis!  Składniki: 12 rurek cannelloni sos boloński z tego przepisu: 500 g mięsa mielonego 3 pomidory butelka passaty pomidorowej 2 - 3 małe cebule (użyłam szalotki) 3 ząbki czosnku papryka ostra, papryka słodka(...)oliwą wrzucamy cebulę i czosnek i smażymy, aż się zeszkli. Na patelnię do cebuli i czosnku wrzucamy mięso i smażymy. Gdy mięso się usmaży, przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką, ostrą. Pomidory zalewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Następne kroimy w kostkę. Do garnka, w którym będzie sos wlewamy passatę (przecier) pomidorową, dodajemy pokrojone i obrane ze skórki pomidory

Gotuj z Mąką
Naleśniki faszerowane mięsem i kaszą bulgur 28

Naleśniki faszerowane mięsem i kaszą bulgur Kolejny pomysł na przetworzenie mięsa, które pozostało nam z obiadu. Taki farsz wykorzystałam też niedawno w pierogach i również wyszło mega pysznie. Do faszerowania naleśników możemy użyć mięso gotowane, pieczone, smażona, a także duszone w sosie. Polecam!     Składniki: 5-6 naleśników Przepis na ciasto (KLIK) Farsz: ok 0,5 kg mięsa – gotowanego(...)pieczonego lub smażonego 50g kaszy bulgur 1-2 cebule 1-2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka masła Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, gałka muszkatołowa Dodatkowo: 20dkg żółtego sera 2-3 łyżki pikantnego ketchupu     *** Przygotowujemy ciasto według przepisu i smażymy naleśniki *** *** Przygotowujemy farsz: kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Mięso mielimy lub bardzo drobno siekamy *** *** Cebulę

Blog z Apetytem
Kurczak po koreańsku 42

kurczakiem i warzywami  Pieczony kurczak z jabłkami Pieczony kurczak faszerowany pęczakiem Kurczak pieczony na kiszonej kapuście Pieczony maślany kurczak z warzywami Pilaw z kurczakiem Pollo della nonna - kurczak babci Kurczak po koreańsku Składniki: 500g mięsa z uda kurczaka (bez skóry) 4 łyżki mąki ziemniaczanej  1 łyżeczka słodkiej papryki 1 płaska łyżeczka soli pieprz kawałek imbiru

Obiad gotowy
Faszerowane cukinie 99

Faszerowane cukinie Sezon w pełni, trzeba korzystać, więc najwyższy czas na doskonałą przekąskę z cukinii. Tak przygotowana przekąska jest bardzo smaczna, faszerowana kurczakiem i warzywami z aromatyczna przyprawą curry. Pełna witamin, chrupiąca, zachwyci swoim smakiem nawet najbardziej wybredne podniebienia. 8 porcje   40 minut czas przygotowania. Składniki: ·        4 cukinie(...)pojedynczy filet z kurczaka ·        1 cebula ·        2 ząbki czosnku ·        1 papryka czerwona ·        3 ogórki konserwowe ·        15 dag sera żółtego ·        Olej do smażenia

Kulinarna Chwila
Muszle faszerowane mięsem mielonym, pieczarkami i cebulką 53

krojone pomidory z kartonika/puszki) zioła prowansalskie mielona słodka i ostra papryka sól, pieprz Przygotowanie Smażę cebulkę, pieczarki i mięso mielone, przyprawiam. Po usmażeniu mieszam wszystko razem z sosem pomidorowym. W miedzy czasie gotuje muszle. Jak już się ugotują wykładam na wysmarowaną sosem pomidorowym blachę i po kolei każdą faszeruje tym farszem wcześniej przygotowanym ale wcześniej na dno posypuje trochę sera

Wasze Przepisy
Faszerowane bataty 112

wytrawnym nadzieniem z sosem sezamowym. Polecam na pyszny, zdrowy obiad. FASZEROWANE BATATY Czas przygotowania 40-50 minut Z podanych składników przygotowałam jedną porcję Batat Garść ugotowanej ciecierzycy (może być gotowa ze słoika) Kilka pomidorków koktajlowych 2-3 łyżki twarogu  Pół łyżeczki pasty tahini Natka pietruszki Kumin, słodka wędzona papryka, sól, pieprz Batata przekrawamy na pół i każdą połówkę nacinamy

HealthyCreations
Faszerowane łódeczki z cukinii 189

kuchni. Leczo uwielbiamy, makarony z cukinią także. Nie dawno wypróbowałam faszerowane łódeczki z cukinii. Robiłam je pierwszy raz i do tego troszkę "na oko", ale wyszły i były pyszne ! ;) Składniki na 2 osoby 2 średnie cukinie 25 dag mięsa mielonego- u mnie wieprzowe 1 duży pomidor 1 średnia papryka 1/2 cebuli 20 dag sera żółtego sól pieprz olej przyprawy

Justa próbuje gotować
Pasta z wędzonego twarogu i groszku 229

Aromatyczna i smaczna pasta do pieczywa, jajek czy innych faszerowanych przekąsek. Jej smak to głownie zasługa wędzonego twarogu, który złagodziłam jogurtem naturalnym o zielonym groszkiem. Składniki 1 twaróg wędzony ok. 100 g jogurtu naturalnego 1-2 ząbki czosnku 4 łyżki groszku tradycyjnego firmy Bonduelle szczypiorek biały pieprz papryka słodka w proszku 1. Twaróg rozdrabniamy, wrzucamy do malaksera. 2. Dodajemy groszek

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i kiełbasą 140

wszystkiego. Teraz sezon więc trzeba korzystać :-)). Tym razem zrobiłam faszerowaną kaszą jaglaną , do tego kiełbaska (dla moich panów), przyprawy, cebula, czosnek i natka pietruszki. Lubię tak :-))). Miłego dzionka :-)) Składniki: 2 cukinie 1 szklanka kaszy jaglanej 3 kiełbaski śląskie natka pietruszki 1 cebula szalotka 2 ząbki czosnku wędzona papryka sól pieprz oliwa do posmarowania cukinii Cukinię myję, wydrążam środek (ja zawsze

kruche babeczki
İMAM BAYILDI, czyli bakłażan z mięsem 176

czasie rozgrzać oliwę na patelni. Dodać pokrojoną cebulę i paprykę. Zrumienić je i dodać mielone mięso i czosnek. Udusić mięso. Posolić i popieprzyć. Dodać koncentrat pomidorowy i mieszać 2min. Wlać wodę, przykryć i gotować około 10 min. Składniki sosu wymieszać. Upieczone bakłażany ułożyć w żaroodpornym naczyniu i faszerować mięsem. Udekorować pokrojonym na plaster pomidorem. Wlać sos i piec

Tureckie Przepisy
Nóżki nabite farszem na niecodziennym ryżu Andrzeja Polana 478

maśle klarowanym,  następnie dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i na koniec cukinię –pozbawioną pestek. Do przesmażonych warzyw dodajemy śliwkę suszoną pokrojoną w cząstki. Całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, kolendrą i kminem rzymskim, dodajemy posiekaną natkę i koperek. Wszystko dokładnie mieszamy, wkładamy do rękawa cukierniczego. Faszerujemy skórę z nóżek (w tej czynności może nam ktoś

My Culinary Art
Cukinia nadziewana ryżem i mięsem mielonym 244

razu w głowie zaświtał mi pomysł na zapiekaną faszerowaną cukinię. Nadziałam ją farszem mięsno- paprykowo- ryżowym. Oczywiście możecie ryż zastąpić np. kaszą jeśli wolicie;) Danie jest naprawdę bardzo smaczne i sycące:) Składniki: duża cukinia,  200g mięsa mielonego (ja użyłam wieprzowego),  50g ryżu pełnoziarnistego,  cebula,  1/2 czerwonej papryki, 1/2 żółtej papryki,  puszka krojonych pomidorów

Z miłości do słodkości
FASZEROWANE ZIEMNIAKI WĘDZONYM DORSZEM I PASTĄ SEROWĄ 182

faszerowane ziemniaki. Ja do ich nadziania wykorzystałam wędzonego dorsza i sery.   Składniki: kilka większych ziemniaków średnia czerwona cebula 6 ząbków czosnku dorsz wędzony parę plasterków wędzonego boczku Składniki na pastę serową: kawałek sera gruyere kawałek sera cheddar opakowanie sera białego np. typu president, mascarpone 3-5 łyżek śmietany  łyżeczka musztardy dijon 1-2 łyżeczki słodkiej papryki świeżo zmielony(...)końca ugotowane na miękko, ponieważ  będziemy je jeszcze piec w piekarniku.   Odłożyłam ziemniaki do wystygnięcia. Pora na pastę serową. Rozdrobniłam w robocie kuchennym sery. Wsypałam słodką czerwoną paprykę.     Dodałam biały ser, śmietanę i musztardę. Wszystko zmiksowałam i na koniec wsypałam szczypiorek.      Pasta serowa gotowa. Dodam ją do dwóch past po połowie. Do pierwszej

potrawyregionalne
Wege grill – Z czym to się je? 92

zależności od preferencji może być to pieprz czarny mielony i/lub zioła, wędzona papryka itd. Dobrym rozwiązaniem jest też dodanie do gotowej kukurydzy niewielkiej ilości pesto bądź wegańskiego czosnkowego masła. Papryka Nie warto ograniczać się tylko do jednego koloru – skoro mamy możliwość wykorzystania czerwonych, zielonych i żółtych papryk, zróbmy to! Tym bardziej, że każdy z tych rodzajów jest bogaty(...)które występują także w wersji pomarańczowej – te można położyć na grillu nawet bez krojenia. Miłośnicy ostrzejszych smaków mogą postawić na papryki ostre, takie jak chilli lub jalapeno. Pamiętajmy jednak o umiarze! Cebula Skoro wykorzystujemy różne rodzaje papryk, zróbmy to samo z cebulami – na grilla sprawdzi się nie tylko żółta pokrojona w grube plastry (tak, by powstały rumiane krążki

ProstePesto.pl