Kurczak po koreańsku

Kurczak po koreańsku

Kurczak po koreańsku

  Prosty i szybki obiad? - Kurczak po koreańsku. To połączenie przypraw i smak umami zadowoli każde podniebienie. Do przygotowania kurczaka po koreańsku lepiej użyć mięsa z udek kurczaka, ponieważ jest bardziej soczyste i delikatne, niż filet. Podać można go z ryżem lub makaronem ryżowym i warzywami.  Polecam również inne pyszne potrawy z kurczakiem  Pilaw z kurczakiem   Makaron ze szpinakiem i kurczakiem Lawasz z kurczakiem i warzywami  Pieczony kurczak z jabłkami Pieczony kurczak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Obiad gotowy

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.