Kaczka pieczona z karmelizowanymi gruszkami i cydrem lubelskim

Kaczka pieczona z karmelizowanymi gruszkami i cydrem lubelskim

Kaczka pieczona z karmelizowanymi gruszkami i cydrem lubelskim

Składniki: 1 kaczka 3 gruszki 2 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki oliwy z oliwek 5 goździków 5 ziarenek pieprzu 2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki miodu 0,5 szkl cydru lubelskiego Przygotowanie: gruszki myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze kawałeczki, oliwę podgrzewamy na patelni, wsypujemy cukier, dorzucamy gruszki. w momencie kiedy puszczą sok dosypujemy pieprz, cynamon, goździki, paprykę i dolewamy miód. całość podgrzewamy kaczkę myjemy, osuszamy, skórę nacinamy w kratkę, oprószamy solą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Luźna Kuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Autor

Luźna KuchniaLuźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, gruszka, cydr, papryka, miód, cynamon, pieczenie, ciekawe przepisy, sok, pierś, fasolka, fasolka szparagowa, seler, ziemniak, piersi, udka , sosy, ziemniaki, piersi z kaczki, pieczone ziemniaki, pieczone udka, papryka faszerowana, pyszne sosy

Inne przepisy z Luźna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.