kopytka - 2368 przepisów (strona:97/158)

Bitki wieprzowe w sosie własnym 168

rozumiany kolor. Wrzucamy do duszących się bitek. Przyprawiamy i Wszystko Dusimy ok 1,5godz. Miękkie bitki wyciągamy a sos zaciągamy dwoma łyżkami mąki z wodą :) Można podawać z kopytkami , kluskami śląskim czy też ziemniakami :) Smacznego

Domowa Kuchnia u Mamy
Gnocchi z ziemniaków z sosem pieczarkowym 204

Gnocchi to włoskie kluski z ziemniaków, bardzo przypominają polskie kopytka, tylko nazwa bardziej światowa Składniki: 1 kg ziemniaków 150 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 2 jajka Przygotowanie: ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj w mundurkach, pamiętaj, że potrwa to dłużej niż normalnie, bo gotujesz je w całości, zostaw je do wystygnięcia, następnie obierz ze skórki i dokładnie przeciśnij

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Obiad na środę – gnocchi, ryba, surówka 285

Rybę podaję z ziemniakami, a czasami przyrządzam smażone gnocchi. Robię je najczęściej z resztek ziemniaków …Zawsze gotuję dużo ziemniaków, bo wiem, że jak zostaną resztki to mogę ugotować kopytka lub zrobić smażone gnocchi. Odgrzewane ziemniaczane puree jest takie sobie ale na szczęście można je wykorzystać na gnocchi. Gnocchi gotowane, odsmażane i smażone. Wiele wersji klusek, z których dzisiaj

codojedzenia
Sos grzybowy z pieczonym czosnkiem / Roasted garlic mushroom sauce 148

wersji de luxe! Czyli z dodatkiem pieczonego w całości czosnku, który daje mu nowy wymiar. Bardzo polecam przepis na ten sosik, gdyż świetnie komponuje się z każdym mięsem, makaronem, kopytkami i wieloma innymi pysznościami. Ja akurat miałam doskonałą pieczoną kaczkę i ten obiad był przepyszny. Jest on też bardzo łatwy w przygotowaniu, zapraszam po przepis! Scroll down for English

karmelowy
Grzyby leśne z porem w śmietanie 163

ostatnim bardzo udanym grzybobraniu ususzyłam dużą porcję grzybów, część zamarynowałam oraz zrobiłam porcję do zjedzenia. Polecam taki sosik np. do kasz, makaronu, placków ziemniaczanych, ziemniaków, kopytek, klusek śląskich... można i dalej wymieniać, ale pora na przepis! Składniki: 30 dag świeżych leśnych grzybów 1/2 dużego pora masło sól,pieprz ocet winny śmietana 18% odrobina wody Sposób przygotowania: 1. Grzyby oczyścić

Kuchnia domowa Ani
Spaghetti z buraka 182

świetne – oczywiście warzywa a nie ludzie – bo kosztują grosze, są zdrowe i można z nich zrobić naprawdę wiele ciekawych rzeczy. Dla mnie hitem ostatnich miesięcy były kopytka z buraka , koktajl z buraka oraz sałatka z pieczonym burakiem . Dzisiaj natomiast mam dla Was coś niecodziennego, pysznego i równie prostego w przygotowaniu, jak powyższe propozycje… spaghetti z buraka

Blendman
Sałatka z ziemniakami, brokułem, kurkami i serem lazur 128

Ugotowane ziemniaki, usmażone kurki i różyczki brokuła przełożyć do miski. Dodać pokrojony w kosteczkę ser lazur i wszystko delikatnie wymieszać. Polać przygotowanym sosem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Kopytka z rydzami smażonymi na maśle Boczniaki w aromatycznym sosie śmietanowym z kaszą orkiszową Pulpeciki z kaszy gryczanej nadziewane kozim serem w sosie grzybowo-dyniowym Sałatka z bobem, miętą, smażonymi

Oryginalny smak
50 przepisów na wrzesień 198

cukiniową gremolatą Masło z orzechów włoskich Domowe kakao Kuskus z cukinią, ciecierzycą i bakłażanem Bigos Gęsta jarzynowa z brukselką Kapusta kiszona z suszonymi grzybami Korzenne muffinki z kaszy manny Kopytka Mini calzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą Murzynek Mus czekoladowy Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy z mascarpone

Moja smaczna kuchnia
Migdałowe księżyce 155

cukru pudru. Wszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą wymieszać. Dokładamy zimne pokrojone w kostki masło. Produkty zagniatamy na jednolitą masę. Z ciasta stworzyć wałeczek ( taki jak do kopytek) i kroimy w prostokąciki. Z każdego prostokącika tworzymy ciasteczko w kształcie księżyca. Układamy księżyce na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Księżyce pieczemy ok. 25 minut w temp. 170 C. Po upieczeniu

Różne smaki w kuchni
Piersi Z Kurczaka Duszone W Sosie Śmietanowo Kurkowym 119

czyli, dolewamy trochę gorącego płynu z patelni, mieszamy i wlewamy) Sprawdzamy smak, ewentualnie solimy jeszcze i pieprzymy i gotujemy do zgęstnienia sosu. Gotowy sos podajemy z ziemniaczkami, ryżem lub kopytkami  <-- klik. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Knedle ze śliwkami 172

Nieczęsto zdarza nam się przygotowywać pierogi, knedle, kopytka itp. Zazwyczaj wynika to z przekonania iż potrzeba na to sporo czasu. Czy faktycznie tak jest? Odpowiedź nie jest prosta … i tak i nie. Póki jeszcze jest sezon na śliwki postanowiliśmy z Madzią przygotować na obiad knedle ze śliwkami w bułce tartej z dodatkiem cynamonu. Będzie pysznie, smacznie i bardzo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
GNOCCHI DYNIOWE 133

Wszyscy doskonale znamy, podobne do polskich kopytek, włoskie, ziemniaczane kluseczki... Artykuł GNOCCHI DYNIOWE pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
25 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW NA DYNIĘ 147

NADZIENIEM Z CYNAMONU BEZGLUTENOWE KLUSECZKI SZPINAKOWE Z DYNIOWĄ ZUPĄ! SPAGHETTI IDEALNE NALEŚNIKI GRYCZANE Z SOSEM DYNIOWYM I GRILLOWANĄ KUKURYDZĄ. PYCHA! SAŁATKA Z DYNIĄ PIECZONĄ! TARTA Z DYNIĄ I ŁOSOSIEM! KOPYTKA Z DYNI! DYNIOWO- TWAROGOWE KLUSECZKI Z KORZENNYM SOSEM! BROWNIE Z DYNI DWUKOLOROWE! NAJSMACZNIEJSZE! GRYCZANE NALEŚNIKI. KURCZAK Z CUKINIĄ W SOSIE DYNIOWYM! ZUPA KREM Z DYNI Z GRZANKAMI! LASAGNE

SMYKWKUCHNI
Ciecierzyca w pomidorowym sosie 91

ciągle próbuję się przekonać do soczewicy, lubię ją, ale zdecydowanie przegrywa z ciecierzycą. Dzisiaj pomysł na szybkie i bardzo łatwe danie na ciecierzycę w pomidorowym sosie, którą podałam z kopytkami. Składniki: 1 szklanka ciecierzycy 250 g pieczarek 1/2 szklanki bulionu 500 ml pomidorowej pasaty 1 łyżka creme fraiche 1 łyżka mąki 1 czerwona cebula (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciecierzycę namaczamy

Delusional Trine
Gulasz z szynki z dodatkiem pieczarek (danie z szybkowaru) 361

wiele krótszy, a ponadto mięso jest idealnie miękkie. Zachęcam Was do przygotowania gulaszu z szynki wraz z dodatkiem podsmażonej cebulki i pieczarek. Poniższy gulasz możecie podać z podsmażonymi kopytkami i tartymi buraczkami.  Składniki na 4 porcje: 0,5 kg szynki 150 g pieczarek 1 cebula 2 szklanki wody sól, pieprz ostra papryka 2-3 listki laurowe kilka ziarenek

Ugotować