kopytka - 2368 przepisów (strona:88/158)

Klopsiki z indyka w sosie paprykowym 171

minut.   Gotowe klopsy przekładamy do sosu i podajemy – nam smakowały z ugotowaną na sypko białą kaszą gryczaną, ale możecie zjeść je też z ryżem albo tłuczonymi ziemniakami, kopytkami albo – w najmniej dietetycznej odsłonie – z domowymi frytkami . SKŁADNIKI KLOPSIKI Z INDYKA – 12-13 sztuk 500g udźca z indyka 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki bułki tartej (bezglutenowo

Karo in the Kitchen
Gnocchi z boczkiem i kapustą 421

Gnocchi z boczkiem i kapustą Gnocchi to rodzaj włoskich klusek ziemniaczanych, bardzo podobnych do polskich kopytek i nawet zrobionych często z tych samych składników tylko wykonanych w troszkę w innej formie, czyli małych, drobnych kluseczek z wgłębieniami. Istnieje wiele wersji tej potrawy, najbardziej znane są gnocchi wykonane z ziemniaków gotowanych w mundurkach lub pieczonych w całości w piekarniku. Dziś

Blog z Apetytem
Kiszona czerwona kapusta 232

orzechami i ananasem, z marchewką i żurawiną, z natką, inne pomysły. Takie surówki świetnie komponują się z daniami z kaczki, gęsi, wszelkimi zrazami, pieczeniami, kotletami, ale też pierogami, kopytkami, warzywnymi curry i innymi daniami. Smacznego :). Znajdź mnie na fb . Inne przepisy na przetwory późnej jesieni

Rodzinka w kuchni
Warszawskie Bubbles, szampan i jedzenie 105

pieczonymi pomidorami  ( 46,90 zł) oraz delikatnej i miękkiej  sztuki mięs podanej z esencjonalnym sosem. My jako dodatek do mięsa wybraliśmy grillowane warzywa. Rewelacyjne też są domowe kopytka  z sosem truflowym (29,90 zł). Na deser na naszym stole pojawił się pyszny deser, czyli  eton mess ze świeżymi owocami (23 zł), czyli beza

Kulinarne przygody Gatity
Najlepsze polskie przepisy 202

Niepodeległości RP przygotowałam dla Was najlepsze i najpopularniejsze polskie przepisy , które znajdziecie na blogu. Fasolka po bretońsku Kluski śląskie Bigos Knedle ze śliwkami Kogel mogel z kakao Buraczki tarte Kopytka Kotlety mielone Marchew na gęsto Pierogi z jagodami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Proziaki Sałatka jajeczna Sałatka ziemniaczana z majonezem Schab w sosie Schab

Moja smaczna kuchnia
Surówka zdrowia z kiszonej kapusty 124

push({}); Delikatnie wygniatamy , mieszając . Odstawiamy na jakieś 30 minut żeby się przegryzła i to tyle . Prawda że przyjemnie szybka , a do tego smakuje doskonale z każdym mięskiem lub smażonymi kopytkami z okrasą Smacznego ! Artykuł Surówka zdrowia z kiszonej kapusty pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Udka kaczki z jablkami 106

naczynia żaroodpornego, wstawić do nagrzanego piekarnika, przykryć i piec przez 80 minut w temp. 180stC. Następnie zdjąć pokrywkę, włożyć kawałki jabłka, piec jeszcze 20 minut. Podawać z ziemniakami, kopytkami, żurawiną. Smacznego

Obiad gotowy
Kiszona kapusta zasmażana 386

Kiszona kapusta zasmażana to świetny dodatek do obiadu, zwłaszcza do różnego rodzaju mięs duszonych lub smażonych. Idealnie sprawdza się także w towarzystwie kopytek, czy też klusek (zobacz przepis na najlepsze kluski śląskie ). Czas gotowania kapusty jest niestety dość długi, ponieważ kapusta musi odpowiednio zmięknąć, lecz dla jej smaku warto czasami poświęcić tę godzinę. Kapusta wychodzi słodka – bo taką

Kulinarne Przeboje
CYNADERKI (NERKI) WIEPRZOWE Z CEBULĄ (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 177

cebula jest lekko zeszklona dodać pokrojone nerki i podsmażać je przez kilka minut. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Cynaderki (nerki) wieprzowe z cebulą pasują do keto kopytek , makaronu zrobionego z naleśników lub gotowego makaronu konjac bez węgli bądź też tak jak tutaj podałam do surowych lub gotowanych warzyw czy kiszonek. — BTW całości: 650 g, 994 kcal

Ola la LCHF
Zapiekanka ziemniaczana z grzybami 120

sycąca. Ponieważ uwielbiam chodzić po lesie i zbierać grzyby, zawsze jest ich u mnie pod dostatkiem. Zazwyczaj robię po prostu sos grzybowy, który jest pyszny do klusek śląskich czy kopytek. Tym razem jednak postanowiłam pokombinować i zrobiłam taką właśnie zapiekankę, która okazała się bardzo pyszna.   Składniki na zapiekankę ziemniaczaną z grzybami leśnymi: 8-9 średnich ziemniaków

e-PrzepisyKulinarne
Ciasteczka figowe 150

równe części i wkładamy do lodówki na ok. 20-30 minut. Po tym czasie każdą część posypujemy mąką i rolujemy dłońmi w długi wałek (jak na kopytka). Następnie rozwałkowujemy na blacie podsypanym mąką w prostokąt o długości ok. 36-38 cm i szerokości ok. 10-12 cm (nadmiar ciasta odcinamy nożem). Na środku każdego prostokąta równomiernie wykładamy masę. Brzegi

Poezja smaku
Kaczka z figami 100

mięso z kaczki, solidnie przyprawione, aromatyczne. Podaję z ziemniakami, buraczkami, modrą kapustą lub ulubionymi surówkami. Pieczone mięso podaję najczęściej z ziemniakami tłuczonymi lub pieczonymi, w postaci gładkiego maślanego puree, kopytkami lub kluskami śląskimi, buraczkami na gorąco czy kapustą modrą. Zawsze obok czeka żurawina do mięs, borówka bądź jarzębina, która idealnie komponuje się z czerwonym mięsem. SKŁADNIKI: 4 kacze udka

Zasmakuj Kuchni
Gnocchi dyniowe (Gnocchi di zucca) 101

Włoskie kopytka w wersji jesiennej z dodatkiem puree z miąższu dyni, która o tej porze roku jest dostępna w każdym sklepie. Zawdzięczają jej nie tylko ciekawy smak, ale również bardzo apetyczny kolor, który zachęca nawet małym domowników do jedzenia :) Składniki: 300 g puree z dyni 300 g ugotowanych ziemniaków 100 g mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej jajko sól

wyzwania kuchenne
Sos pieczarkowy 151

każdym daniem jest sos pieczarkowy. Jest wyśmienity z puree ziemniaczanym, które podaję na ogół ze schabowym i ćwikłą, idealnie sprawdza mi się podany z gołąbkami, kaszą, falafelem, pyzami, kopytkami, roladkami z kurczaka. Czasem urozmicam go świeżym koperekiem ale baza sosu zawsze pozostaje ta sama. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce

mecooks