Roladki cielęce w sosie szafranowym (Involtini di vitello allo zafferano)

Roladki cielęce w sosie szafranowym (Involtini di vitello allo zafferano)

Roladki cielęce w sosie szafranowym (Involtini di vitello allo zafferano)

SKŁ ADNIKI Roladki 500 g ciel ę ciny na sznycle 100 g żółtego sera  10 plasterków szynki parmeńskiej 10 listk ów  sza ł wii  s ó l, pieprz  oliwa z oliwek wyka ł aczki  Sos szafranowy 200 ml bulionu warzywnego 100 ml białego wina 1 torebka szafranu (ok. 0,10 g) 1/2 łyżki mas ł a 1/2 łyżki m ąki   **** INGREDIENTI Involtini 500 g di fettine di vitello "Amica Natura" 100 g di scamorza  10 fettine di prosciutto crudo 10 foglie di salvia sale, pepe   olio d'oliva stuzzicad... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

roladki, sosy, sznycle, sznycel, kluski, szynka, kopytka, ziemniaki, mięso, ser biały, szynka gotowana

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.