kopytka - 2368 przepisów (strona:105/158)

Polecane książki kulinarne: Retrowarzywa – Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz 192

Miodownik z pasternakiem – Sushi z marynowaną brukwią – Pikantna zupa krem z brukwi i dyni z prażonymi płatkami migdałów – Kotlety z brukwi na maślakach z nektarynką – Kopytka z topinamburu z gulaszem z żołądków drobiowych – Sernik z topinamburem i kasztanami – Chleb z topinamburu z czarnuszką i masłem koperkowym – Hummus buraczany – Ciasto buraczano-czekoladowe

WojnaNaSmaki.pl
Chałka z wanilią 215

piekarnik na 180 stopni, niech się nagrzewa, a Ty w tym czasie wyłóż ciasto na blat, podziel na cztery równe części i z każdej uformuj wałeczek, tak jak na kopytka. Pamiętaj, wałeczki mają być tej samej długości. I teraz jak masz więcej cierpliwości ode mnie, to wygoogluj sobie w sieci filmik jak zaplatać chałkę, albo po prostu improwizuj

Blondynka Gotuje
Młoda kapusta zasmażana 153

Młodą kapustę można robić na wiele sposobów, a ta wersja jet prosta i smaczna.  A jeśli zrobimy do tego kopytka, będziemy mieć pyszne danie obiadowe. I to jest moja propozycja na jutro:) Składniki : główka białej, młodej kapusty 1-2 cebule masło klarowane koper kilka plastrów kiełbasy lub boczku, ale niekoniecznie sól, pieprz, czerwony ocet winny, ewentualnie łyżka przecieru

Proste Potrawy
"Tanie gotowanie" 70 najlepszych przepisów 196

wyszukane, znajdziemy je wszędzie. Przepisy opatrzone są zdjęciami, wyglądają na bardzo smaczne.  Dla fanów pierogów są leniwe z frużeliną , kilka przepisów na kluski i kluseczki, knedelki i kopytka :)) Dla tych co lubią zupy, oczywiście są tez i one :) W książce znajdziemy też przepisy na różne omlety, dania z warzywami, różne placuszki i dania bezglutenowe. No i nie można

kruche babeczki
Produkty dobre dla dzieci 177

obaw stosować takie odpowiedniki, jak mąka razowa, orkiszowa i żytnia. To zboża bogate w cenne dla zdrowia witaminy z grupy B oraz magnez, żelazo i błonnik. – Kopytka Żółtko jaja – to skoncentrowana dawka witamin (A, E, B) i minerałów takich jak żelazo. Z dodatkiem rzadko występujących w pożywieniu kwasów tłuszczowych DHA, które wspomagają rozwój intelektualny. To również białko

Codogara
KLUSKI LENIWE 160

klei,jest za luźne można dosypać niewielką ilość mąki.Ciasto podzielić na porcje,z każdej formować wałeczki i kroić ukośnie w kluski o szerokości 2-3 cm ( jak na kopytka). W dużym garnku gotujemy osoloną wodę,kluseczki wrzucamy delikatnie na wrzątek.Gdy wypłyną trzymamy je jeszcze ok 2-3 min na mniejszym ogniu,wyjmujemy na półmisek łyżką cedzakową. Swoje

Niespełnione zdolności kulinarne
Bezmięsny obiad 219

Krokiety Chłodnik Kotlety rybne Kopytka Ryba po grecku Kluski śląskie Makaron z tuńczykiem Pierogi Placki ziemniaczane Pomidorowa z tortillą

NA MOIM TALERZU
Młoda kapusta z koperkiem 207

nastał sezon na kapuchę ! Niezmienny dodatek do wiosennego obiadu. Świetnie komponuje się nie tylko z klasycznym mielonym, kopytkami czy knedlami. Taką kapustkę uwielbiam z kromką chleba. Po prostu wiosna na talerzu. Przepis jest bardzo prosty, w wielu domach znany. Smaku młodej kapusty nie zaburzam cebulą czy przyprawami. Ona sama w sobie ma tą  słodycz i doskonały aromat. Przystawka

kawawszklance
DIETA ZIEMNIACZANA - Rezultaty, porady + przykładowe posiłki 1545

Sushi z ziemniakami, żółtą rzodkwią, ogórkiem i papryką Na obiad można również przygotować pieczone ziemniaki hasselback, ziemniaki faszerowane czy ziemtaco.  Ziemtaco   Można również przygotować kluski śląskie czy kopytka, wystarczy połączyć rozgniecione ziemniaki z skrobią ziemniaczaną. Wady: Do wad na pewno muszę zaliczyć przygotowywanie ziemniaków. Codzienne obieranie doprowadzało mnie do szału. Oczywiście przesadzam, ale nie należało

wegujemy
Tawa Tawas 172

być miękkie, elastyczne i nieklejące się do dłoni.) Z ciasta uformować wałeczki, które następnie należy lekko spłaszczyć i pokroić (po skosie) na niewielkie odcinki (około 4 cm; tak jak kopytka). Smażyć (na mocno rozgrzanym tłuszczu) do zarumienienia się - z każdej strony. Ciastka odsączyć z nadmiaru tłuszczu i jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem oraz polać miodem. (Najsmaczniejsze są bezpośrednio

Di gotuje
Gulasz wieprzowy z grzybami leśnymi 181

gotowany, potrawa jednak nadal ta sama. Gulasz - bo to o nim mowa - należy niewątpliwie do klasyki dań obiadowych na całym świecie. Podawać go można z dowolnymi dodatkami, choćby ziemniakami , kopytkami , ryżem czy kaszą . Ja jednak preferuję delektować się treściwym gulaszem w towarzystwie makaronu - tu akurat będą to świderki od MAKARONY POLSKIE A jako że gulasz z makaronem jest idealną

Grunt to przepis!
Pyszne.pl - jedzenie z dostawą do domu - recenzja 179

dopłaty. Przyznam, że to miły gest i dzięki temu nie rozczarowałam się brakiem zapiekanki. Jedzenie dostarczono ciepłe i pachnące. Szkoda tylko, że zostało spakowane zestawami. Mąż dostał mięso z kopytkami, mama rybę z frytkami męża, a u mnie były ziemniaczki mamy. Zestaw surówek miał być wspólny, ale dostał go mój mąż. Czekała nas zabawa z przekładaniem jedzenia. Porcje - akurat

Di gotuje
Pierogi leniwe kluski leniwe z cynamonem 773

obsypanej mąką stolnicy podzielić ciasto i rozwałkować przy pomocy rąk na długie kawałki.  Delikatnie je uklepać i pokroić pod skosem na średniej wielkości kawałki.  Jak na kopytka. Wrzucić na wrzącą wodę i zamieszać delikatnie od spodu drewnianą łyżką.  Kluski wypłyną jak będą gotowe. Ja drugą partię jeszcze podgotowałam ok pół minuty dłóżej i wyszły miększe "puchate

Jemy Pijemy
Racuszki z mlekka zsiadłego 201

Dzieciństwo kojarzy mi się właśnie z takim piątkowym obiadem: racuchy, placki ziemniaczane, kopytka, czy domowe frytki.  W piątki zawsze obiad mi smakował..... :) Składniki 200 g maki pszennej tortowej 370 g mleka zsiadłego 2 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki cukru Dodatkowo: Cukier puder, dowolna konfitura W misce wymieszać rózga

Delicious Titbits
Polędwiczki wieprzowe faszerowane kiełbasą chorizo i tymiankiem 276

zostawiamy chwilę żeby odpoczęło, następnie kroimy w plastry. Gotową polędwiczkę przekładamy na talerze i pododajemy np z zieloną soczewicą z fasolką szparagową i pomidoroami lub jak mój luby wybrał kopytka okraszone sosem z pieczenia

Piekielna Kuchnia Pati