sernik - 18627 przepisów (strona:105/1242)

Sernik królewski z rodzynkami 84

Sernik królewski z rodzynkami   Sernik to ciasto, którego nie może zabraknąć na żadnym świątecznym stole. Też tak uważacie? W naszym świątecznym menu zawsze jest wymieniony sernik i robimy go w różnych wersjach. Jedną z nich jest klasyczny sernik królewski , natomiast czasami pieczemy sernik królewski z rodzynkami i skórka pomarańczową.  I właśnie ten przepis(...)przygotowałam dziś dla Was. Sernik jest bardzo delikatny i kremowy, a na wierzchu ma lekko chrupiącą warstwę ciasta kakaowego. Zapewniam Was, że bardzo szybko zniknie z talerzy, zarówno Waszych jak i Waszych gości. Pycha!           Sernik królewski z rodzynkami Czas przygotowania: Proporcja na formę o wymiarach 26 x 26 cm Składniki Ciasto kakaowe

Kulinarne przygody Gatity
SERNIK KRÓLEWSKI 99

Sernik Królewski. Sernik królewski to tradycyjny polski sernik pieczony w prostokątnej formie, składający się z masy serowej oraz dwóch warstw kakaowego ciasta kruchego - na spodzie oraz (startego) na wierzchu. Tyle teoria a w praktyce pyszny sernik nie tylko na święta.    Ciasto : mąka pszenna 500 g zimne masło lub margaryna 200 g cukier puder(...)sztuka masło roztopione 100 g skórka z cytryny    Blaszka 17 X 27 cm, spód wyłożony papierem, boki wysmarowane tłuszczem. Ciasto. Ta ilość ciasta wystarcza na dwa serniki w blaszce 17 X 27 cm. Wszystkie składniki ciasta zagniatamy ręcznie lub miksujemy w robocie na gładką masę. Połowę ciasta od razu zamrażam na następny sernik. Pozostałą połówkę dzielę

Smaczne moje
Sernik Red Velvet Faceta w Kuchni 122

Sernik i ciasta Red Velvet biorą swoje początki gdzieś w XIX wieku. Przepis wymagał użycia kakao do zmiękczenia mąki i przygotowania ciast o delikatniejszej konsystencji. Ta gładsza konsystencja nadała tym ciastom nazwę Velvet Cakes. Jedna z pierwszych i najważniejszych wzmianek o Red Velvet pojawiła się w 1943 roku w „Radości gotowania” Irmy S. Rombauer. Firma Adams Extract przypisuje sobie(...)czerwonawy odcień. Ponieważ naturalne kakao nie jest tak szeroko dostępne, piekarze wolą, zamiast tego używać holenderskiego kakao przetworzonego i dodawać barwniki spożywcze, aby nadać ciastom ich kolor. Zapraszam na sernik Red Velvet. 👥 – 4-6-8 ⏰ – 120 minut ➕ pobyt w lodówce 🇵🇱 – Polska 🇺🇸 – USA ✅ Składniki ✅ 1 kg sera w wiaderku ✅ 200 g kwaśnej śmietany ✅ 5 jajek

RafalCook
Sernik dyniowo-kokosowy 84

niej zrobić. Z kilogramem lub dwoma nie ma problemu, bo robicie to, co znacie i lubicie, pozostała ilość uruchamia twórcze kulinarne myślenie. Jednym z efektów jest właśnie pieczony sernik dyniowo-kokosowy . Kruche czekoladowo-kokosowe ciasto dobrze pasuje do wilgotnej, lekkiej serowej masy o smaku dyni i kokosa. Sernik dyniowo-kokosowy przypadł Bartkowi do gustu i już mnie pyta(...)jakie jeszcze smaczne pomysły na resztę dyni kryją się w mojej głowie. Udostępnij Sernik dyniowo-kokosowy – składniki Czekoladowo-kokosowe ciasto: 450 g mąki pszennej 250 g zimnego masła 3 / 4 szklanki cukru 2 żółtka 1 jajko 100 g wiórek kokosowych 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżki kakao Masa serowo-dyniowa

niecodziennikpary
Sernik samych dobroci Faceta w Kuchni 89

Sernik samych dobroci, bo któż nie lubi, sernika, kawy, cukierków Michałków, orzechów włoskich, migdałów zwieńczonych delikatną Panna Cottą z miętową nutą. Uwielbiam wszystkie składniki te składniki osobno, więc czemu ich nie połączyć w jedną całość i zrobić sernik bez spodu, by było więcej miejsca na dobroci w nim zawarte. Zapraszam na kolejną moją sernikową wakacje(...)Michałki, jednego można zjeść, drewnianą łyżką wymieszaj. 🛠️ Wlej masę do formy i wstaw do nagrzanego piekarnik do 160 stopni na dokładnie 90 minut, następnie otwórz lekko drzwiczki i zostaw sernik do całkowitego ostygnięcie. 🛠️ Schowaj sernik najlepiej na noc do lodówki. 🛠️ Teraz musimy przygotować plotek migdałowy na Panna Cottę. 🛠️ Od brzegu ciasta ok. 0,5 cm, delikatnie natnij rowek

RafalCook
Sernik z Polewą Karmelowo-Kokosową 102

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Czy są tutaj miłośnicy domowych serników? My mamy do nich ogromną słabość. To jedno z najczęściej przygotowywanych ciast w naszym domu. W tym wpisie zaprezentujemy Wam naszą recepturę na pyszny sernik z polewą karmelowe-kokosoawą . Jest kremowy, puszysty, wręcz rozpływa się w ustach. Polewa karmelowo-kokosowa nadaje mu słodki i nietuzinkowy smak. Domowy sernik z polewą karmelowe-kokosową z pewnością posmakuje każdemu miłośnikowi tego typu wypieków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA DOMOWY SERNIK Z POLEWĄ KARMELOWO-KOKOSOWĄ Masa serowa: Składniki: 1 kg twarogu z wiaderka   500 twarogu  150 cukru  3 łyżki cukru wanilinowego 50 g masła 7 jajek (rozmiar M) 30g skrobi ziemniaczanej – 3 łyżki

Przepiski.pl
WYTRAWNY SERNIK PRZEPEŁNIONY DOBREM - Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM I WARZYWNĄ GALARETKĄ 125

poranek, jak powiew wiosny albo lata... 🌞   Serniczek przygotowałam na znakomitym, razowym spodzie z ciemnego pieczywa z ziarnami słonecznika oraz czarnymi oliwkami i odrobiną masła. Tworząc przepis na ten sernik byłam przekonana, że to będzie smakowa petarda, bowiem składniki, które połączyłam z łososiem tworzą naprawdę obłędną całość... Użyłam do mojego przepisu dwóch rodzajów ŁOSOSIA "MOWI": Pure(...)jakość nie mają sobie równych. Łosoś ten zawiera mnóstwo Omega - 3 oraz witamin, ma doskonały smak i przepiękny kolor, który cudnie prezentuje sie w moim serniku... Niewątpliwą ozdobą sernika jest pyszna galaretka, którą przyrządziłam z delikatnego bulionu warzywnego, a w niej zatopiłam łososiowe i warzywne róże... Róże wykonałam z pociętych plastrów ŁOSOSIA "MÓWI

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik Jagodowy Ogród 102

jest to ciasto bez pieczenia, na czekoladowym spodzie ciasteczkowym, białą masą serowo kokosową, fioletową masą serowo jagodową, udekorowany różową polewą truskawkową i jagodami.  Ozdobiony pięknymi kwiatkami oraz miętą. Sernik jest mało słodki, a mocno schłodzony idealnie się nada w upalne dni. Piękne się prezentuje, zadziwiając swymi kolorami i smakiem.  Sernik, gdy już go udekorowałam, tak wiosennie(...)ogrodowo mi się skojarzył, że nazwałam go ,, jagodowy ogród ". Jak wykonać taki sernik jagodowy ogród pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania.  Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominął Cię nowe przepisy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SERNIK JAGODOWY OGRÓD SKŁADNIKI: Spód: herbatniki lub ciasteczka maślane (200 g) masło roztopione (50 g) krem cxekoladowy typu nutella (4 łyżki) Masa

Rita creative
Sernik gotowany z czekoladą 74

babć. Sernik gotowany należy do kategorii ciast, które zawsze się udają Dzisiaj w wersji z kuszącą czekoladą. Składniki: 1,2 kg twarogu (najlepiej nie z wiaderka, sernik będzie wtedy bardziej zwarty) 1 szklanka cukru 6 jajek 1 masło cukier waniliowy 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 0,5 l mleka 6 paczek ciastek petite beurre (pakowanych po 10, polecam(...)grube i twarde) trochę mleka lub np. soku pomarańczowego do maczania ciastek Płatki migdałów, orzechy (dowolnie) Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml. Sernik gotujemy w następujący sposób: Masło, cukier i cukier waniliowy wkładamy do sporego garnka (gotuję zawsze w garnku o średnicy 24 cm) i rozpuszczamy. Twaróg mielimy, dodajemy jajka i wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej masy

Słodki sentyment
Sernik na kruchym cieście z kaszą manną 161

margaryny 5 jajek 2 budynie waniliowe ( na pół litra mleka każdy i bez cukru ) pół szklanki kaszy manny Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy łyżka kaszy manny Wykonanie pysznego sernika: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, wałkujemy na stolnicy posypanej mąką pszenną. Ciasto wykładamy do blaszki o wymiarach 24 cm x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie nakłuwamy(...)pieczenia: Masę serową wykładamy równomiernie na wcześniej przygotowane ciasto. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60-70 minut do ładnego zrumienienia się. Dokładnie studzimy. Sernik studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki. 5. Podanie: Gotowy sernik kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności

Izabelawkuchni
Sernik z karmelem i orzechami pekan 136

Sernik z karmelem i orzechami pekan to jeden z moich ulubionych serników, które robiłam niejednokrotnie. Przepis pochodzi z moich starych zapisków, jeszcze z czasów kiedy byłam kilkunastoletnią dziewczynką skrzętnie notującą wszystkie receptury na ciasta. Delikatna masa serowa idealnie komponuje się z lekko solonym sosem karmelowym oraz łagodnymi orzechami pekan. Jednym słowem... pychotka! Poza tym sernik zawsze ładnie wyrasta(...)pęka i doskonale się kroi. Koniecznie spróbujcie jaki jest rewelacyjny! Sernik z karmelem i orzechami pekan - składniki: (Tortownica o średnicy około 26 cm)  Spód: 200g kruchych ciasteczek/herbatników 5 dużych łyżek masła/margaryny 1/2 łyżeczki soli Masa serowa: 900g mielonego twarogu (może być dobrej jakości z wiaderka) 200g cukru 3 jajka  2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej

Di gotuje
Tradycyjny sernik 98

Przepisów na sernik nigdy za wiele. Uwielbiam serniki, przede wszystkim te ciężkie na prawdziwym twarogu, takie serniki, jak były kiedyś. Wprawdzie zawsze upraszczam przygotowanie sernika, gdyż ubijam wszystko razem do połączenia składników, wtedy sernik nie rośnie jakoś znacząco, ale również nie opada Dzisiaj zapraszam Was na sernik tradycyjny z polewą czekoladową i posypany wiórkami kokosowymi(...)Taki sernik pamiętam z czasów dzieciństwa na Świętach na wsi… pycha:) Składniki (tortownica 24 cm): Spód 150 g masła 1 duże jajko 3/4 szklanki mąki 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Masło rozpuszczamy wraz z cukrem. Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy na sztywno. Do roztopionego i ostudzonego

dom-agi.pl
Sernik kajmakowy 117

herbatnikową przełożyć do tortownicy (o średnicy 24-26cm) wyścielonej papierem do pieczenia i uklepać dłonią lub za pomocą szklanki, formując również brzegi. Przygotowany w ten sposób spód do sernika włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 10 minut. Pięć łyżek kajmaku odłożyć do dekoracji. W dużej misce połączyć jajka, twaróg, budynie i resztę kajmaku i wszystko(...)przelać na podpieczone i wystudzony spód. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 1 godzinę i 15 minut. Gotowy sernik wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Wystudzony sernik posmarować odłożonym do dekoracji kajmakiem i posypać podprażonymi płatkami migdałów. Smacznego Sernik kajmakowy Sernik kajmakowy Sernik kajmakowy Artykuł Sernik kajmakowy pochodzi z serwisu Kulinarne życie

Smaki Armine