Bakłażan z mięsem po bałkańsku

Bakłażan z mięsem po bałkańsku

Bakłażan z mięsem po bałkańsku

Przepis na : obiad

Dzisiejsza propozycja to bakłażany faszerowane mięsem mielonym zatopionym w aromatycznym pomidorowym sosie z przepysznym ryżem. Danie jest wyśmienite, sycące i niezwykle smaczne. Zapraszamy. Czas przygotowania: 20 minut + 20 minut pieczenia Ilość porcji: 4 Składniki: Woreczek ryżu naturalnego 500g mięsa mielonego 4 bakłażany (optymalnie papryki) 2 szalotki Ząbek czosnku Puszka krojonych pomidorów 100 g żółtego sera 2 łyżeczki przecieru pomidorowego Pęczek natki pietruszki Łyżka oleju rzepakowego Przyprawy:... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolizje Smaków

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Kolizje SmakowKolizje Smakow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, mielone, zupa pomidorowa, mięso, mięso mielone, ser żółty, ser, sos pomidorowy, papryka, sosy, cebula, dania obiadowe, sos do ryżu, sos do mielonego , pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, pieczeń z mielonego, ryż smażony, papryka faszerowana

Inne przepisy z Kolizje Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.