Bakłażan faszerowany warzywami
Bakłażan faszerowany warzywami
Składniki: 2 średnie bakłażany; 1 duży pomidor; 1 średnia, czerwona papryka; 250 g pieczarek; 1 duża cebula; 150 g startej mozzarelli (100 g do farszu i 50 g do posypania po wierzchu); 2 ząbki czosnku; Kilka listków bazylii; 1 łyżeczka suszonego oregano; Olej do smażenia; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Bakłażany umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół. Łyżką wydrążyć miąższ, zostawiając jego niewielką ilość (około 1 cm grubości) przy skórce bakłażana. Wydrążone połówki bakłażanów posolić. Miąższ natomi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
Gospodyni Miejska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczarki, papryka, ryż, szynka, kurczak, kurczak z ryżem, kurczak z pieczarkami, suszone pomidory, kurczak pieczony, pieczeń z szynki, pieczona szynka, papryka faszerowana, dania z kurczakiem, zapiekany kurczak, ryż smażony, kurczak z papryką , kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, potrawy z kurczaka
Inne przepisy z Gospodyni Miejska
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję