W weekend uwielbiam przygotowywać śniadania na ciepło, które nie wymagają zbyt długiego czasu przyrządzania 😊 Ostatnio przygotowałam pożywne i zdrowe śniadanie - cienkie, jajeczne naleśniki, które po usmażeniu nadziałam kremowym, białym serkiem, rukolą, sałatą masłową, czerwoną papryką oraz wędliną. Do dania podałam sok 100% słoneczne pomarańcze firmy Hortex. Zachęcam do usmażenia poniższych jajeczno-ziołowych naleśników. Składniki na 2 porcje: naleśniki jajeczne 4 jajka (rozmiar L) 4 łyżki przegotow... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)