W ostatnich tygodniach nie mam zbyt dużo czasu na gotowanie. Staram się więc przygotowywać mało pracochłonne dania i z tego co mam pod ręką. Kotlety kupiłam u rzeźnika który dysponuje też maszyną do rozbijania mięsa. To bardzo wygodna opcja. Idealna w przypadku szykowania zrazów wołowych. Ale i w przypadku kotletów wieprzowych znacznie ułatwia i przyspiesza pracę. Tym razem postanowiłam zrobić schabowe faszerowane i pieczone w piekarniku. Do zrobienia farszu użyłam domowej białej kiełbasy, która już od jakiegoś cz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...