Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami

Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami

Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami

Przepis na : obiad

Na dzisiejszy obiad polecam pyszne faszerowane udka z kurczaka. Można je podawać z ziemniakami lub ryżem.  SKŁADNIKI: 3 udka z kurczaka, 15 dag pieczarek, ½ cebuli, 2 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki papryki ostrej mielonej, pieprz czarny mielony, sól, olej. PRZYGOTOWANIE: 1. Pieczarki obieram, kroję w plasterki. Cebulę kroję w drobną kosteczkę. Na odrobinie oleju podsmażam pieczarki oraz cebulę. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. 2. Udka nacinam nożem, usuwam kości, pozostawiając tylko najdłuższą koś... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Kasia J.Kasia J.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

udka , mielone, pieczarki, kurczak, papryka, obiad, udka z kurczaka, mięso, ziemniaki, ryż, dania z kurczakiem, dania mięsne, kurczak z ryżem, kurczak z pieczarkami, mielone pieczarki, pieczarki z ryżem, pieczone udka, kurczak z papryką , ziemniaki na obiad, pieczarki do obiadu, papryka faszerowana, mięsa pieczone, mięso mielone, podudzia z kurczaka, pieczeń z mięsa mielonego, kurczak pieczony, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.