Bakłażany faszerowane mięsem mielonym

Bakłażany faszerowane mięsem mielonym

Bakłażany faszerowane mięsem mielonym

Przepis na : obiad

5/5 - (1 głos) Bakłażany faszerowane mięsem mielonym podane z pomidorkami koktajlowymi i pietruszką będą efektowny obiadem dla całej rodziny. Przygotowanie bakłażanów zajmuje około 1,5 godziny. Możecie zaserwować je także z sosem czosnkowym , który pasuje do nich doskonale. Łódeczki z bakłażanów powinny być dość cienkie, aby warzywo odpowiednio się dopiekło i nie było twarde. Im będą większe, tym musicie piec je troszkę dłużej. Ważne, aby zmieniły kolor na ciemniejszy. Gdyby wydawało się Wam, że bakłażany są ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Bazylii

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.