Pieczone udka z kurczaka z farszem pietruszkowo- cebulowym

Pieczone udka z kurczaka z farszem pietruszkowo- cebulowym

Pieczone udka z kurczaka z farszem pietruszkowo- cebulowym

Przepis na : obiad

Dziś mam dla Was przepis na faszerowane udka z kurczaka. To doskonała propozycja obiadowa. Najczęściej podaję je z pieczonymi ziemniaczkami i surówką.  SKŁADNIKI: 3 udka z kurczaka, 1,5 cebuli, 1 pęczek natki pietruszki, 100 ml oleju, 1/2 łyżki papryki ostrej mielonej, 1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej, oliwa do smażenia, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Udka z kurczaka myję i osuszam. Ostrym nożem trybuję udka, usuwając wszystkie kości.  2. Cebulę kroję w piórka i szklę na oliwie. Na każdy płat mięsa kła... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Kasia J.Kasia J.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, udka , kurczak, mięso, papryka, udka z kurczaka, roladki, surówka, dania z kurczakiem, dania mięsne, obiad, pieczone udka, kurczak pieczony, mięso mielone, mięsa pieczone, kurczak z papryką , pieczeń z mielonego, pieczeń z mięsa mielonego, dania obiadowe, papryka faszerowana, mięso na obiad

Inne przepisy z Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.