Pasta primavera, Long Phung

Pasta primavera, Long Phung

Pasta primavera, Long Phung

Nazwa tego dania oznacza „wiosnę”, ale świeże składniki są dostępne właśnie teraz (możesz użyć różnych warzyw). Przygotowanie ekspresowe. Bon appetite! P.S. Jeśli nie boisz się dodatkowych kalorii, dodaj 3 łyżki serka mascarpone. Sos będzie jeszcze bardziej kremowy, a danie o wiele smaczniejsze. Składniki: ok. 250 g spaghetti 2-3 łyżki masła lub oliwy 4-5 czerwonych papryk 2 marchewki 1-2 małe cukinie 1 małe opakowanie śmietany zwykłej lub roślinnej 3 łyżki serka mascarpone sól, pieprz Ugotuj makaraon al d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mascarpone, warzywa, sosy, pasty, pasta, pomidor, brokuły, cukinia, spaghetti, makarony, makaron, cukinia faszerowana, papryka, marchewka, brokuł, fasola, curry, ryż, kuchnia tajska, makaron smażony, sos do ryżu, sos do makaronu, dania z makaronem, kuchnia chińska, dania chińskie, ryż po chińsku, sos spaghetti, makaron po chińsku, ryż z warzywami, ryż smażony

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.