Czarny ryż zapiekany z fasolką i łososiem

Czarny ryż zapiekany z fasolką i łososiem

Czarny ryż zapiekany z fasolką i łososiem

  Lekka zapiekanka z czarnym ryżem, fasolką szparagową i łososiem. Zapiekankę robię w jednym naczyniu, ryżu nie gotuję wcześniej tylko go zapiekam w bulionie.     1 szklanka ryżu czarnego 40 dkg filetu z pstrąga łososiowego 1 papryka czerwona 1 cebula 2 ząbki czosnku 20 dkg fasolki szparagowej szerokiej 700 ml bulionu warzywnego 15 pomidorków koktajlowych sól, pieprz, przyprawa do ryb 1 łyżka koncentratu pomidorowego papryka wędzona, i ostra rozmaryn suszony olej rzepakowy Rybę kroję na kawałki, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wesoła kuchnia

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.