Smażone przegrzebki na maśle i oleju rzepakowym z risotto z czarnego ryżu z groszkiem i natką pietruszki

Smażone przegrzebki na maśle i oleju rzepakowym z risotto z czarnego ryżu z groszkiem i natką pietruszki

Smażone przegrzebki na maśle i oleju rzepakowym z risotto z czarnego ryżu z groszkiem i natką pietruszki

 Uwielbiam przegrzebki, często zamawiam je w restauracjach i nauczyłam się już jak należy je podać by uwydatnić ich smak a nie zabić. Po raz pierwszy postanowiłam wykonać je w domu z pozytywnym skutkiem. To danie nie może się nie udać. Dodatkowo zawarty w daniu olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego jest niezbędny w naszej diecie, by nasz organizm mógł prawidłowo funkcjonować. Składniki (na 2 porcje): Risotto z czarnego ryżu 1/2 szklanki czarnego ryżu 1 lampka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.