Wędzone sielawy

Wędzone sielawy

Wędzone sielawy

Jest to start przepis od pana Mariana. Wybudował piękną wędzarnie i wczoraj była próba generalna. Rybki wyszły pyszne. Bardzo uważnie słuchałam jak mam przygotować takie rybki, żeby były pyszne jak pana Mariana. Ryby oczyścić i obtoczyć w soli. Tak zostawić na 2,5 godziny. Następnie opłukać i dokładnie osuszyć na płóciennym ręczniku. Suche ryby ponabijać na druty. Mocno rozpalić ogień używając drewna dębowego lub inne. Jak już mocno się pali to zasypać trocinami. Włożyć ryby do wędzarni i przykryć jutowym ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.