Krewetki z czosnkiem i natką pietruszki

Krewetki z czosnkiem i natką pietruszki

Krewetki z czosnkiem i natką pietruszki

Składniki: duże krewetki ( moje po obraniu miały 200 gram ) 50 gram masła 2 łyżki świeżej natki pietruszki 4-5 ząbków czosnku sól, cytryna, pieprz cayenne, oliwa z oliwek Obieranie: Krewetki dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Oderwij pancerzyk od główki , obetnij ją za pomocą noża. Jedną ręką trzymaj krewetkę, a drugą, rozpoczynając od miejsca w którym była głowa zdejmij skorupkę. Oderwij nóżki. Na koniec oderwij ogon. Za pomocą ostrego noża natnij krewetkę wzdłuż zewnętrznej jej krawędzi. Rozchyl usuń cienką ciem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Darcia w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.