Oprawianie ośmiorniczek baby
Oprawianie ośmiorniczek baby
Ostrym nożem przekroić ośmiornicę między głową a mackami, tuż poniżej oczu - 1. Odkroić od głowy(worka) kawałek z oczami – 2 odkrojony kawałek usunąć – 3 Przez otwór między mackami (ramionami) wypchnąć „dziób” (otwór gębowy)- 4 Naciąć głowę z jednej strony i wyskrobać wnętrzności – 5 Dokładnie wypłukać w zimnej wodzie. Ośmiorniczek nie soli się przed dalszą obróbką. Najlepiej ośmiorniczki sparzyć, na chwilę wrzucić do wrzącej wody, a następnie przełożyć do zimnej wody, osuszyć. potem można już smażyć a nie b... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu królestwo garów
Autor
królestwogarów
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
owoce morza
Inne przepisy z królestwo garów
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję