Karp i pomarańcze to zdecydowanie dwa produkty, które większości kojarzą się ze świętami Bożego Narodzenia. Połączenie ich w jednym daniu, to ciekawe doznanie smakowe….nie tylko od święta O ile tradycyjnego smażonego karpia dobrze zamarynować w cebuli, liściu laurowym, pieprzu i soli. W tym przypadku polecam inny sposób na pozbycie się tzw. mulistego smaku. Marynata w mleku, która świetnie sprawdzi się do ryby o pomarańczowym aromacie. Składniki: 4 dzwonka karpia (1,5 – 2 cm) 3-4 łyżki mąki kukurydzianej 3...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...