Karp w sosie pomarańczowym

Karp w sosie pomarańczowym

Karp i pomarańcze to zdecydowanie dwa produkty, które większości kojarzą się ze świętami Bożego Narodzenia. Połączenie ich w jednym daniu, to ciekawe doznanie smakowe….nie tylko od święta O ile tradycyjnego smażonego karpia dobrze zamarynować w cebuli, liściu laurowym, pieprzu i soli. W tym przypadku polecam inny sposób na pozbycie się tzw. mulistego smaku. Marynata w mleku, która świetnie sprawdzi się do ryby o pomarańczowym aromacie. Składniki: 4 dzwonka karpia (1,5 – 2 cm) 3-4 łyżki mąki kukurydzianej 3...

Czytaj dalej na blogu Kierunekuchnia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.