Pierwsze odczucia Za mną już kilkanaście dni pobytu w Walencji. Mieście, które pozwala mi uczyć się i doskonalić tajniki kuchni śródziemnomorskiej. Jestem niezmiernie uradowany, że udało mi się dostać do projektu Gotuj po Hiszpańsku II. Codziennie mam przyjemność poszerzania umiejętności kulinarnych a podczas spacerów podziwiam urokliwe uliczki prowadzące na plaże oraz horyzont morza, w który można się zapatrzeć i pomarzyć. Fascynacja kuchnią hiszpańską Udział w projekcie daje mi możliwość poznania kuc... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.