Odkrywamy nowe miejsca Powoli dobiega końca nasz drugi tydzień w Walencji. Mimo, że zdążyliśmy się już zaklimatyzować dalej nie brakuje nam chęci na odkrywanie nowych miejsc i zdobywanie unikalnej wiedzy oraz doświadczeń. Walencja jest miastem obfitującym w słońce, pogodnych ludzi, urokliwe uliczki z całym mnóstwem restauracji z kuchnią ze wszystkich stron świata. Poznajemy niesamowitych ludzi Podczas warsztatów kulinarnych w szkole Altaviana poznaliśmy Marie Jose, która oprócz przesympatycznej osobowości i poczucia ... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.