Piesza wędrówka W ramach poznawania kultury i historii regionu Walencji wybraliśmy się z całą grupą na pieszą wędrówkę na obrzeża miasta, z naszym nauczycielem języka hiszpańskiego – Jaume. Po spotkaniu przy stacji metra Alboraya-Peris Aragó i przejściu urokliwymi uliczkami poza tereny miejskie – naszym oczom ukazał się piękny, wiejski krajobraz gminy Alboraya Jest to obszar upraw rolniczych, gdzie uprawiane są różne warzywa i owoce, w zależności od pory roku, a także sezonu. Zaobserwowaliśmy między ... czytaj dalej...
W tym miejscu przedstawiamy przepisy kuchni hiszpańskiej zbierane przez uczestników projektu “Gotuj po hiszpańsku” w trakcie ich pobytu w Hiszpanii. Będąc na Półwyspie Iberyjskim, uczestnicy projektu odbywają kurs kuchni śródziemnomorskiej, praktyki zawodowe w najlepszych restauracjach w Walencji i kurs języka hiszpańskiego. Jest to dla czytelników świetna okazja do zapoznania się z oryginalnymi przepisami pochodzącymi od szefów kuchni hiszpańskich restauracji oraz tradycyjnymi recepturami używanymi przez mieszkańców regionu Walencji.