Włoska kuchnia Benedetty: Makaron z krewetkami i kremem z cukinii (odc. 26)

Włoska kuchnia Benedetty: Makaron z krewetkami i kremem z cukinii (odc. 26)

Ilość porcji: dla 4 osób Składniki: 200 g cukinii pół cebuli mięta (wedle uznania) starta skórka z cytryny oliwa z oliwek 100 ml śmietany 6 dużych krewetek 4 kwiaty cukinii 350 g makaronu typu tagliatelle sól Sposób przygotowania: Podsmaż na oliwie do zrumienienia pokrojoną w plasterki cukinię, posiekaną cebulę, posiekaną miętę i startą skórkę z cytryny. Na drugiej patelni krótko obsmaż obrane wcześniej krewetki i kwiaty cukinii. Zmiksuj w blenderze usmażoną cukinię ze śmietaną i solą. Ugotuj makaron zgodnie...

Czytaj dalej na blogu WojnaNaSmaki.pl

Autor

wojnanasmaki.plwojnanasmaki.pl

Pasjonaci kuchni z całego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krewetki, cukinia, makarony, makaron, tagliatelle, sosy, ryby, dania z makaronem, makaron tagliatelle, owoce morza, pasty, ryba, pasta, sos do makaronu, makaron z patelni, drugie danie

Inne przepisy z WojnaNaSmaki.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.